De mensen zijn er wél!

Het is iets meer dan een week geleden dat de Kempen stond te trillen op z’n grondvesten. Op 25 januari gingen om 10.00u 43 bedrijfsdeuren open voor iedereen die wel eens een kijkje achter de schermen wilde nemen. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd en het echte werk werd door de medewerkers van de bedrijven vol enthousiasme getoond.

Meer dan 15.000 bezoekers gingen op pad om te zien en te beleven. Verwondering, enthousiasme en inzicht werd verkregen. Bezoekers werden getriggerd om direct te solliciteren. Waar vele bedrijven de moed al opgegeven hadden, met de woorden “de mensen zijn er niet”, werden deelnemende bedrijven compleet verrast met de hoeveelheid sollicitanten en geïnteresseerden die zij deze dag hebben gesproken. Dit was hetgeen wat de bedrijven zelf ook kenbaar maakten. Er zijn op de dag zelf meer dan 200 sollicitaties verricht en de eerste mensen zijn zelfs al gestart. Ja je leest het goed! Meer dan 200!!! En dan praten we over schaarste op de arbeidsmarkt. Op vacatures als; monteur, elektricien, loodgieter, verzorgende en engineer werd volop gesolliciteerd. Conclusie is, ze zijn er wel! Zolang je je bedrijf maar laat zien. De baanveranderaar van vandaag wil namelijk met eigen ogen zien, wáár hij gaat werken en wát hij gaat doen en met wié hij dit gaat doen. En dan kiest hij bewust voor jouw bedrijf.

Ik zeg niet dat iedere sollicitant een volwaardig vakman was, maar dat de wil er is om een vak te leren of te wisselen van baan is een feit!