BANENBEURS 2019 WEDEROM EEN GROOT SUCCES!

HAPERT - Afgelopen zaterdag, 25 mei, vond de 3e editie van de Banenbeurs tijdens het KempenTech evenement plaats. 37 deelnemende bedrijven uit de regio werden vertegenwoordigd en stonden paraat bezoekers te woord te staan en extra uitleg te geven over hun bedrijf en openstaande vacatures. Met opnieuw duizenden bezoekers op het evenement was de Banenbeurs ook dit jaar weer een groot succes!

VOOR ELK WAT WILS.

Een evenement, georganiseerd door Werken in de Kempen en KempenTech, voor iedereen die zin heeft in een dagje weg. Buiten vele openstaande vacatures die door de bedrijven gepromoot werden, waren er ook tal aan andere activiteiten te beleven. Zo kon je kans maken op een one-of-a-kind-Werken in de Kempen fiets, je cv laten checken, een profielfoto laten maken en als klap op de vuurpijl gratis carrièregerichte workshops volgen van ervaren sprekers. Ook waren er tal aan technische activiteiten te beleven op de stands van de beursdeelnemers op de KempenTech. Om het evenement jaarlijks te blijven vernieuwen is het concept van de workshops geboren. Onderwerpen bedacht door jongeren en voor jongeren kwamen aan bod. Dit concept was opgezet om de jongeren aan te spreken, te stimuleren en verder te helpen in hun carrière. Sprekers maakte indruk en kwamen met verrassende theorieën, aldus vele bevraagden. Kortom; een positieve bijdrage aan de Banenbeurs.

GESCHIKTE KANDIDATEN ZOEK JE NIET. ZIJ KOMEN NAAR JE TOE.

Nagenoeg alle bedrijven waren te spreken over de mensen die hun stand bezochten. Waar het bedrijven normaal veel tijd kost om de juiste kandidaten te filteren en daar gesprekken mee te voeren, verliep het op de Banenbeurs heel natuurlijk. Er zijn vele zinvolle en leuke gesprekken gevoerd. Bij gesprekken is het niet altijd gebleven. Er werd ook direct tot actie overgegaan in de vorm van vervolgafspraken. De continue stroom van bezoekers zorgde ervoor dat bedrijven alle aandacht konden geven aan geïnteresseerden. Hier is dan ook volop gebruik van gemaakt.

WERKZOEKEND? OF EEN CARRIÈRE SWITCH?

Dat het een evenement voor iedereen was, is wel gebleken. De gigantische vacaturewand met gemiddeld zo’n 240 vacatures werd uitvoerig bekeken. Ook het UWV en Werk Buro van Werken in de Kempen hebben vele mensen te woord gestaan én dat waren niet alleen werkzoekenden. Het maken van een carrière switch was een veel voorkomend onderwerp die dag. Ook hiermee zijn veel bezoekers geholpen. Dit bleek ook uit de vroegtijdige én grote interesse voor de workshop ‘keuzestress!!’. Een verhaal over hoe men keuzes kan maken vanuit authenticiteit.

APETROTS.

Zo’n evenement als de Banenbeurs kost veel energie, doorzettingsvermogen en creativiteit. Er is intensief samengewerkt met de werkgevers. Zowel de bezoekers als de werkgevers reageerden enthousiast. Dat het een groot succes was bleek niet alleen uit de offline conversie, ook de online metingen waren verbazingwekkend met een stijging van 41% ten opzichte van het vorige jaar. Werken in de Kempen verbindt werkzoekenden met werkgevers. Op wat voor manier dan ook. ‘Het feit dat het ons ook dit jaar weer geluk is, maakt mij als eigenaar apetrots!’ Aldus eigenaresse Lieke.