Doe mij maar een enkeltje...

Het is vrijdagmiddag wanneer er onder het genot van een borrel om stilte gevraagd wordt. De barbecue staat al een tijdje te vlammen en de feestmuziek wordt een tandje zachter gezet, want bij Werken in de Kempen wordt op dat moment de bouwvak gevierd. De pretoogjes van de eigenaresse, Lieke van Loon, kijken ons aan. Haar brede glimlach maakt het af. Wat is er toch allemaal gaande…

“Omdat ik zo enorm trots ben op ons team en wat wij allemaal bereiken, wil ik een gezamenlijk doel stellen waar we met z’n allen naartoe kunnen werken. Wij doen zoveel goede dingen voor werkzoekenden én klanten. Dit moet gevierd worden! Als wij eind dit jaar onze doelstellingen behaald hebben, dan gaan wij met z’n allen naar… IBIZA!!” aldus een enorm trotse én vrolijke Lieke. Het enthousiasme dat op dat moment ontstond is niet in woorden te omschrijven. De Werken in de Kempen IBIZA-VIBE was geboren.

De dagen, weken en maanden die daarop volgden, waren én zijn magisch. Elke dinsdag een Ibiza-meeting, een groot whiteboard met lekkermakende plaatjes van Ibiza en bij elke klapper die er valt wordt er meerdere malen gerefereerd naar het tripje. Het is een project voor iedereen. Zo zie je bij de marketing, de afdeling waar ik werkzaam ben, niet direct omzet verschijnen. Daar gaat het ook helemaal niet om. Het gaat om de samenwerking binnen het team, het enthousiasme en de gezamenlijke vibe. Het is mooi om te zien dat het intern leeft.

In het kader van mijn vorige column ‘het nieuwe recruitment’, vind ik dit een prachtig voorbeeld. Natuurlijk is het niet altijd in deze mate uitvoerbaar, maar zoiets kan ook in kleinere vorm. Ik vind het mooi dat waardering getoond wordt, op wat voor manier dan ook.

Ik zie mijzelf in ieder geval al met al mijn collega’s een feestje vieren op Ushuaïa, tapas eten bij Cala Bonita en chillen in een megavette villa. Doe mij maar een enkeltje… Geen probleem!

Ook genieten van een lekker weekendje Ibiza? Ga bij ons aan de slag als Content Strateeg. Solliciteer snel!