COLUMN: IJZERSTERK EN SUPERSLANK

Laten we bij het begin beginnen… Al weet ik zelf niet meer zo goed waar het precies mis ging. Maar het is een feit dat het gebeurd is en ik voel mij enigszins verplicht hieraan mee te doen. Groepsdruk noemen ze zoiets, toch?! Salades, groenteomeletten, verse soepjes, volkoren mikken, zakken peeje en zegt het fenomeen Keto je iets? Gekkenhuis op het kantoor bij Werken in de Kempen. Het besef dat de zomer om de hoek staat heeft een paar collega’s al een zonnesteek bezorgd. We leven eind mei wanneer onze fanatieke collega Sem het eens tijd vindt om de kantoorvetjes eraf te gaan trainen. Een idee was geboren: lekker zweten op kantoor. Zo gezegd, zo gedaan stond er binnen no-time een personal trainer op de stoep om het plan te concretiseren. There is no way back!

VOLGENDE WEEK IS HET ZOVER.

Een vast ritueel op vrijdag zijn de broodjes van het plaatselijke frietkot. Nooit eerder heb ik zo bewust mijn vette hap naar binnen gewerkt. Bij elke hap schoot de calorieënteller in mijn hoofd op rood, vuur rood. Want vanaf volgende week wordt er niet meer gezondigd en zou deze intense smaakexplosie mijn brein niet meer bevredigen. Een benauwend gevoel kan ik je zeggen! We lijken met z’n allen wel één grote sekte. Het steekt elkaar aan en iedereen doet fluitend mee. Ik moet er toch nog wel even aan wennen, al kunnen er bij mij ook wel wat kilootjes af. En als je dan denkt dat je alles gehad hebt… dan worden er nog véél meer grootse plannen gesmeed om te gaan bewegen na werktijd: tennis, extra groepstrainingen, wielrenclubjes, tafeltennistoernooien en ga zo maar door… Keuzestress!!

DE DAG NADAT.

De dag nadat de kiloknaller (lees: personal trainer) ons heeft laten zweten, was het feest in kantore Werken in de Kempen. De sportievelingen kwamen kreunend en steunend de volgende ochtend rond 9:00 uur binnengestrompeld. Afgemat, maar voldaan. Het mooiste van alles is nog dat na slechts één keer sporten de billetjes strak omhoog staan, het buikje platter is geworden en de beentjes strakkere vormen aangenomen hebben. En nee, dit is geen reclame. Dit is een serieuze zaak.

Nu moet ik toch iets eerlijk bekennen… Ik was er niet bij. Tja, wat zullen we daarvan zeggen… Andere prioriteiten? Desondanks wens ik Sem met zijn salademanifest met smaakvolle dressing en Lieke met haar ‘verse’ roomsoep van de Jumbo het beste toe! Ik bak nog wel een groenteomeletje.

Joejoeeeee!!