Rabobank trotse partner Open Bedrijven Dag

Een belangrijk signaal uit de regio en ver daarbuiten is de krapte op de arbeidsmarkt die de afgelopen ­periode recordhoogtes liet zien. Werknemers die alle keus hebben en werkgevers die met de handen in het haar op zoek zijn naar de juiste arbeidskrachten. Een signaal dat Rabobank niet zomaar aan zich voorbij laat gaan. Vanuit dit probleem heeft Werken in de Kempen in 2018 met Rabobank als partner het initiatief ‘Open Bedrijven Dag’ opgezet. Een evenement dat 25 januari 2020 voor de tweede keer gaat plaatsvinden.

Het goud van de Kempen

“Het is simpelweg van belang dat bedrijven hun deuren openzetten en aan de regio laten zien wat voor prachtige werkgelegenheid wij hier in de Kempen hebben. Ik noem deze bedrijven ook weleens ‘het goud van de Kempen’”, vertelt Rabobank-directeur René Coppens vol trots. Het openzetten van de deuren biedt kansen voor ondernemers en (jonge) werkzoekenden. De bank zet zich graag in om mensen te verbinden, het liefst vanuit een regionaal oogpunt. “Als je overweegt op zoek te gaan naar een andere baan of je komt voor het eerst op de arbeidsmarkt, dan kun je je via de Open Bedrijven Dag oriënteren. Zo kun je op dat moment een goede afweging maken. Dat geldt ook voor zakendoen. Wij willen voorkomen dat regionale bedrijven in Amsterdam zaken gaan ­uitbesteden, terwijl bij hen niet bekend was dat een ondernemer in de buurt diezelfde producten kan ­leveren”, vertelt René.

Een écht partnerschap

Het doel van de Open Bedrijven Dag is mensen verbinden. René: “Wij zijn partner omdat wij dit initiatief als bank zeer belangrijk vinden. Wij geloven in dit concept. Voor onze naamsbekendheid hoeven wij dit namelijk niet te doen. Wij doen het voor onze leden en klanten, omdat wij er van overtuigd zijn dat het hen verder helpt.”