Kempische ondernemers openen massaal deuren voor publiek

Open Bedrijven Dag regio De Kempen 12 januari

Op zaterdag 12 januari van 10:00 uur tot 14:00 uur kan jong en oud een dagje genieten van een kijkje achter de schermen bij hun favoriete bedrijven in de Kempen. De Open Bedrijven Dag wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en de belangstelling is overweldigend. Met springkussens, speurtochten, workshops en demonstraties belooft het een dag vol plezier te worden voor alle leeftijden. Volg het evenement live op openbedrijvendag.werkenindekempen.nl/live!

Werken aan kennis en de toekomst

Naast het plezier staat het maatschappelijk belang op deze dag ook hoog in het vaandel. Er gebeurt zoveel interessants en innovatiefs achter de deuren van de Kempische bedrijven. Deze bedrijven doen prachtige dingen, maar bijna niemand weet wat er zich precies afspeelt en dat is zonde. Er bevinden zich bergen waardevolle vakkennis in het bedrijfsleven, die we nu met iedereen kunnen delen.

Daarnaast is het de dag waar werkzoekenden en scholieren kunnen binnenkijken bij het bedrijf dat misschien wel hun volgende werkgever wordt. De deelnemende bedrijven zijn allemaal op zoek naar nieuwe medewerkers. De Open Bedrijven Dag kan zo veel mensen aan een baan helpen en levert daarmee een grote bijdrage aan de arbeidsmarkt in de Kempen.

Waar kan je naartoe?

De mix van bedrijven die hun deuren op deze dag openen, is heel divers. Van kleine knusse familiaire bedrijven tot grote landelijke bedrijven die we allemaal kennen. En van bedrijven in de zorg tot bedrijven in de techniek. Allemaal staan ze te popelen om hun prachtige werkplek met het publiek te delen. Voor elk wat wils dus.

Je kunt je oriënteren op https://openbedrijvendag.werkenindekempen.nl/, zodat je je tijd goed benut. Hier staat waar je de bedrijven kunt vinden en waar er leuke kinderactiviteiten zijn.

Waarom moet je naar de Open Bedrijven Dag komen?

  • Bedrijven gaan je verrassen;
  • Scholieren zien ‘the real work’;
  • Bezoek familie en vrienden op hun werkplek;
  • Oriënteren op de arbeidsmarkt;
  • Je ziet vakmensen aan het werk.

Tijdens de Open Bedrijven Dag kun je bedrijven bezoeken in de gemeenten Oirschot, Eindhoven, Veldhoven, Waalre, Valkenswaard, Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel - De Mierden.

Lieke van Loon, directrice van Werken in de Kempen en initiatiefnemer: “Nooit eerder hebben 53 Kempische bedrijven zich zo blootgegeven als in deze eerste editie van de Open Bedrijven Dag. Zij laten zich zien. Jij toch zeker ook?”