Alius Energy: Investeren in morgen, Duurzaam werk bij een dynamisch bedrijf

Alius is oud-Latijn voor ‘anders’. Bij Alius staat ‘anders’ voor energie: wij zijn specialist in zonne-energiesystemen en adviseren op het gebied van duurzame energie. Maar ‘anders’ is ook van toepassing op onze manier van werken en hoe wij ons dagelijks werk inrichten.

Wie wij zijn

AliusEnergy begon in 2007 als eenmansproject van Wil van der Meijden maar is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van zo’n 30 medewerkers. Het bedrijf bestaat uit de werkmaatschappijen AliusClimate en AliusSolar. Met AliusClimate richten we ons op klimaatbeheersing van industriële en agrarische systemen. Met AliusSolar adviseren we op het gebied van foto-voltaïsche systemen, die (zon)licht omzetten in elektriciteit. We zijn tevens de grootste distributeur van het omvormer-merk SolarEdge in Europa.

Bij Alius investeren we in een groene toekomst. Wij leveren niet alleen energiezuinige en duurzame installaties, maar delen ook onze specialistische kennis. Daardoor dragen we bij aan een betere leefomgeving voor ons en onze kinderen. Het bewustzijn om iets aan het milieu te doen is helaas nog lang niet bij iedereen aanwezig, en als dat al het geval is, is financieel rendement de belangrijkste drijfveer. Wij willen daar graag verandering in brengen.

Wat wij doen

AliusEnergy is niet alleen een technische groothandel, maar ook een kenniscentrum op het gebied van duurzame energie. Met vooruitstrevende producten kiezen wij voor een duurzame aanpak. Het huidige kabinet zegt het duurzaamste kabinet ooit te zijn, met het streven om in 2050 alle huishoudens van hun gaskraan te hebben verlost. Om daar een steentje aan bij te dragen hebben wij het VolThera Plug&Play-concept geïntroduceerd.

Dit systeem kan worden ingezet als volledig elektrische voorziening voor nieuwbouwwoningen. Voor bestaande woningen kan dat ook, mits deze zijn voorzien van goede isolatie en vloerverwarming. Met dit nieuwe duurzaamheidsconcept voorzien huiseigenaren in hun energiebehoefte zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen, en kan men door middel van standaardisatie en optimalisatie al een terugverdientijd vanaf 8 jaar realiseren.

Wat wij bieden

Bij AliusEnergy wordt je uitgedaagd te ondernemen met je collega’s. Wij bieden je een inspirerende, informele en dynamische werkomgeving waar je de vrijheid en ruimte krijgt om je werk zo in te delen dat je het beste uit je werk én jezelf kunt halen. Bepaal zelf je werktijden, je werklocatie, en neem deel aan studies of een persoonlijk ontwikkelingstraject.

Deze manier van werken, de zogenaamde Semco-stijl, hebben wij volledig omarmd. Je wordt uitgedaagd om actief aan de bedrijfsvoering deel te nemen. Je wordt betrokken in bedrijfsspecifieke beslissingen, maar we verwachten wel dat je de verantwoordelijkheid neemt die daar bij komt kijken. Bij AliusEnergy zijn geen managers en directeuren, alleen collega’s.

Dit alles staat in het teken van onze centrale visie: middels duurzaamheid een betere wereld maken voor onze kinderen. Samen investeren wij in de wereld van morgen. Voor de actuele vacatures ga je naar onze website (aliusenergy.nl/energy/vacatures) of werkenindekempen.nl of ontmoet onze collega’s tijdens de banenbeurs op de stand.

Ook toe aan een nieuwe manier van werken? Reageer op één van onze vacatures of stuur een open sollicitatie!

Alius