Nieuwe Website: De F.A.Q. voor werkzoekenden

Eindelijk kunnen wij de nieuwe vacaturesite presenteren. Hiermee zijn we 'future-proof' en kunnen wij in de toekomst alle wensen van jullie werkzoekenden vervullen.
Toch brengt de lancering van een website een hoop teweeg. Zo kun je nu als werkzoekende een eigen account aanmaken. Maar waarom zou je dit willen? En wat biedt dit mij voor extra's?

Daarom hebben wij deze korte F.A.Q. opgesteld om jullie op weg te helpen in onze dienstverlening.


W
aarom zou ik me inschrijven op werkenindekempen.nl?

 • Als je je op werkenindekempen.nl inschrijft, heb je automatisch een account. Dit heeft  voordelen die het makkelijker maken om te solliciteren.
 • Door één keer je gegevens in te vullen, kun je met 1 druk op de knop vanuit je eigen profiel solliciteren. 
 • Als je solliciteert, stuur je automatisch jouw profielgegevens mee. Zorg er dus voor dat je profiel goed gevuld is. Hoe vollediger jij je presenteert, hoe makkelijker het voor een werkgever is om een goede indruk te krijgen.
 • Je kunt je sollicitaties bijhouden (in je account) en zien wat de status ervan is.
 • Sla je favoriete vacatures op in je account zodat je op een later tijdstip kunt solliciteren.


Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Als je solliciteert, stuur je je gegevens naar de betreffende werkgever. Buiten jouw sollicitaties, zijn je gegevens voor niemand zichtbaar. Vanzelfsprekend zal Werken in de Kempen jouw persoonlijke gegevens nooit zonder jouw nadrukkelijke toestemming gebruiken. Voor specifieke informatie, verwijzen wij je naar de privacyverklaring


Wat gebeurt er met mijn sollicitatie?

 • Zodra je op de verzendknop druk, wordt jouw sollicitatie automatisch verstuurd naar de werkgever.
 • De werkgever ontvangt een mailtje met de melding dat er een nieuwe sollicitatie binnen is op de betreffende functie. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om jouw sollicitatie af te handelen.
 • Vaak wordt gedacht dat wij van Werken in de Kempen jouw sollicitatie beheren. Dit is niet het geval. Jouw sollicitatie gaat namelijk rechtstreeks naar de werkgever.  
 • Vragen over je sollicitatie? Stel ze rechtstreeks aan het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd. Dat kan door in de vacature te klikken op de button ‘vraag aan werkgever’. Je vraag komt dan direct bij de juiste contactpersoon terecht.


Hoe kan ik makkelijk vacatures vinden die bij mij passen?

Zowel op de mobiele pagina als op de desktoppagina kan je gemakkelijk op zoek naar jouw ideale baan. Op de homepage van onze website kan je bovenaan de pagina zoeken op trefwoord. Daarnaast kun je ook onder de zoekbalk klikken op ‘alle vacatures’. Je kan dan gemakkelijk browsen tussen alle actuele functies. In het menu aan de linkerkant kun je vervolgens verschillende filters gebruiken. Zo kun je selecteren op branche, opleidingsniveau en regio.


Wat kan het Werk Buro van Werken in de Kempen voor mij betekenen?

Wist je al dat wij vanuit Werken in de Kempen ook voor jou kunnen uitkijken naar een passende baan? Hoe werkt dat?

 • Het Werk Buro is een afdeling van Werken in de Kempen die werkzoekenden bemiddelt naar een baan.
 • Als een account aanmaakt op werkenindekempen.nl, kun je een vakje aankruisen waarin je aangeeft bemiddeld te willen worden door het Werk Buro. Je wordt dan opgenomen in onze database.
 • Jij kunt dan zelf actief solliciteren, maar vanuit het Werk Buro zoeken wij ook actief voor je mee. Zodra we interessante mogelijkheden voor je hebben, laten wij het weten


Bemiddelt het Werk Buro ook naar vaste banen?

Vaak denken mensen dat bemiddeling vooral tijdelijk werk betreft. Niets is minder waar. Ons Werk Buro is gespecialiseerd in banen met uitzicht op vast dienstverband. In de afgelopen jaren hebben wij al honderden mensen geholpen aan een mooie, vaste baan in de regio. Wil je meer info over ons Werk Buro? Check dan de pagina van het Werk Buro.

Ben je bij het Werk Buro ingeschreven? Dan hoef je in principe zelf niets te ondernemen om meegenomen te worden voor de vacatures van het Werk Buro. Onze consulenten nemen contact met je op zodra er een mogelijkheid is. Wel kun je zelf natuurlijk actief reageren op vacatures van het Werk Buro. Deze kun je allemaal terugvinden op de website van Werken in de Kempen en komen voorbij op social media. Goed te herkennen aan het logo.


Waarom zou ik naar de Banenbeurs van Werken in de Kempen gaan?

Op zaterdag 9 juni organiseert Werken in de Kempen tijdens de KempenTech een grote Banenbeurs. Hier zijn veel regionale werkgevers aanwezig met hun vacatures. De perfecte kans voor jou als werkzoekende om op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan en direct te solliciteren bij bedrijven! Makkelijker dan dit gaat het niet worden!

Ook kun je jouw CV professioneel laten checken, kun je jezelf inschrijven voor opleidingsmogelijkheden, en kun je een professionele foto laten maken voor je CV. Tijdens de banenbeurs zijn bedrijven uit diverse branches aanwezig. Zo zijn er productiefuncties, maar ook administratieve banen en vacatures in de zorg, horeca, etc. Ben jij op zoek naar werk? Of ben je er nog niet helemaal over uit of je wel op je plek zit in je huidige baan? Mis de Banenbeurs dan niet! Je kunt gewoon binnen komen lopen, aanmelden is niet nodig. Locatie: Kempisch Bedrijven Park Hapert.

Meer info over de banenbeurs vind je hier.

 

Waarom zou ik als werkzoekende de facebook en LinkedIn pagina van Werken in de Kempen volgen?

Tegenwoordig zitten we bijna allemaal online en zijn we meerdere malen per dag te vinden op social media. Hoe makkelijk is het, om tijdens het scrollen meteen op de hoogte te blijven van de nieuwste vacatures? Like onze Facebookpagina of volg ons op LinkedIn en krijg alle vacatures direct te zien! Ook interessant als je niet per sé actief op zoek bent, maar wel ‘je ogen open wil houden’. Wie weet, vind jij zo jou droombaan om de hoek?