Nog een maand, en dan...

Nog een maand langer thuis werken, in ieder geval tot 20 mei 2020. Dat was de boodschap die Nederland tijdens de laatste persconferentie kreeg van onze Minister-president Mark Rutte.

Nou, dan openen wij toch gewoon allemaal onze thuiswerkkantoren. Een bosje bloemen er bij, radio zachtjes aan, we maken het zo comfortabel mogelijk. De één aan de keukentafel, de ander op een zolderkamertje. Laptop open, headset op en gaan met die banaan. Wij zijn nog steeds hartstikke goed bereikbaar per telefoon, mail en Skype.

Heel eerlijk. Wij van Werken in de Kempen moesten wel even wennen hoor. Bellen en mailen zat al in ons systeem. Maar Skype in plaats van echte ontmoetingen... Jeeminee. Als je een slok drinkt, stoot je jezelf aan je headset. En de stoel zit net wat minder lekker dan op kantoor. Maar toen we eenmaal onze draai gevonden hadden, bleek het best wel goed te werken. Er kan veel meer dan we dachten. Contact met bedrijven, intakes en sollicitaties, het gaat allemaal gewoon door.

En het werken vanuit huis heeft ook zo zijn voordelen. Tussendoor een kleine wandeling of lekker lunchen samen met je gezin. Geen reistijd, dus nog even wat langer snoozen. Helaas geen praatje met collega’s bij de koffieautomaat. In dat opzicht wat minder gezelligheid, maar wel ongestoord ergens in kunnen duiken. En wij doen dit gewoon.. op onze sloffen.

Ondertussen wordt er op ons kantoor in Hapert hard gewerkt aan een extra verdieping, binnenkort hebben wij maar liefst 23 werkplekken. Kunnen we daar weer samen werken, uiteraard op gepaste afstand. Want wij kijken stiekem gigantisch uit naar het moment dat er weer persoonlijk contact mogelijk is.

#thuiswerk #bereikbaar #work #keepthedistance #office #werkenindekempen