Opleiden en omscholen naar technische beroepen

Werken in de Kempen leidt nieuwe medewerkers op voor technische beroepen in de regio. Samen met technische bedrijven in de regio bieden ze opleidingen met baangarantie. Een win-win situatie voor alle partijen. Het is voor (bijna) iedereen mogelijk om technische basiskennis op te doen en die tegelijkertijd toe te passen in de praktijk.
 

Waarom dit initiatief?

Binnen de Kempen zijn veel technische en industriële bedrijven gevestigd die kampen met een personeelstekort. De vaklui zijn 'op'. Werken in de Kempen brengt hier verandering in door nieuwe vaklui op te leiden en in te laten stromen bij deze bedrijven. 


Voor wie?

Voor iedereen die interesse heeft in werken binnen de technische industrie. De belangrijkste voorwaarde is de juiste motivatie! Kandidaten kunnen uit allerlei hoeken komen. Het kunnen jonge kandidaten zijn die nog zoekende zijn op de arbeidsmarkt. Ook dames of oudere werkzoekenden die zich willen laten omscholen zijn van harte welkom, net als leergierige migranten die in de Kempen hun geld willen verdienen.
 

Voorbeeld uit de praktijk

Een jongeman van midden dertig zat bij ons op kantoor voor een functie in de logistieke sector, een baan waar hij al 10 jaar ervaring mee had. Toen we vroegen naar zijn hobby, vertelde hij over zijn passie voor sleutelen, bij voorkeur aan metaalproducten. We boden hem aan om via Werken in de Kempen een technische opleiding te volgen, zodat hij bij een van onze opdrachtgevers aan de slag kon in de metaalindustrie. Hier wilde hij graag op in gaan. Inmiddels heeft hij de opleiding afgerond en heeft hij een technische baan waar hij het enorm naar zijn zin heeft. Hij maakte van zijn hobby zijn beroep! 

 

Reeds gestart: opleidingstraject met baangarantie in elektrotechniek

Momenteel loopt er een wervingscampagne voor het werven en selecteren van elektromonteurs. Werken in de Kempen brengt dit tot uitvoering voor een groep elektrobedrijven in de Kempen. Geselecteerde kandidaten wordt een opleidingstraject met baangarantie aangeboden. Werkzoekenden kunnen zich direct aanmelden om hiervoor in aanmerking te komen. Het opleidingstraject is individueel, op maat gemaakt en kan op elk moment worden gestart. Via werkeninelektro.nl vind je meer info.


Hoe kan ik me aanmelden als ik geïnteresseerd ben in omscholing of een opleidingstraject?

Je kunt heel eenvoudig een mail sturen naar opleiding@werkenindekempen.nl of telefonisch contact opnemen via
0497-210026. Consulenten van Werken in de Kempen kijken dan samen met jou naar mogelijkheden voor een persoonlijk opleidingstraject met baangarantie.

 

Waar vind ik als bedrijf informatie over deze dienstverlening?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 0497-210026 of mail naar opleiding@werkenindekempen.nl. Wij nemen z.s.m. contact met je op om de mogelijkheden binnen jouw bedrijf te bespreken.