Werkgevers Blog

 1. Vacaturekrant [20 februari 2019]

  Vacaturekrant [20 februari 2019]

  Mindfulness, wat is het eigenlijk? En hoe gebruik je het op je werk? In het voorpagina-artikel leggen we het uit. Deze week in de column: Marion scoort bij de Action meer dan ze op gerekend had. En natuurlijk hebben we de krant weer gevuld met mooie vacatures in de Kempen.

  Lees meer »
 2. 19 maart ‘Employer Branding sessie’ bij Werken in de Kempen

  19 maart ‘Employer Branding sessie’ bij Werken in de Kempen

  Wat is employer branding?

  Employer branding is het versterken van je reputatie als werkgever. Met het doel om talent aan je bedrijf te koppelen, betrokkenheid te creëren bij je huidige medewerkers en je bedrijf als aantrekkelijke werkgever op de kaart te zetten.

  Hoe bereik je dit? Door je als bedrijf te onderscheiden van de rest. Wat maakt je bedrijf zo bijzonder om voor te werken? Vertel dat verhaal. Wees daar trouwens oprecht in: kandidaten die onder valse voorwendselen bij een bedrijf gaan werken, hebben dat binnen de kortste keren door. Dat maakt de kans op een mis-match en hoge doorstroom in je organisatie groot, wat uiteindelijk meer kost dan het je oplevert.

  Hoe pak ik dat aan?

  Leuk, eerlijk en oprecht zijn over je organisatie als werkgever. Vertel ‘the real story’, laat ‘de echte mensen’ zien, laat hén vertellen wat ze doen. Zorg dat het op de juiste podia

  Lees meer »
 3. Column: Wintersport

  Column: Wintersport

  In advertenties van Oostenrijkse wintersportgebieden zie je altijd een stikgelukkig gezin, genietend op een besneeuwde bergtop. Tegen beter weten in klamp ik me elk jaar weer vast aan de stralende moeder op het plaatje (want eerlijk; wintersport is een week van kou en nattigheid met zere poten in onmogelijke schoenen die je overleeft met alchohol en stampende carnavalsmuziek in een omgebouwde geitenstal). Dit is de laatste keer dat ik er iets van probeer te maken.

  Zaterdag: Vol goede moed vertrekken we midden in de nacht met 3 volgepropte auto’s naar Solden in Tirol. Het belangrijkste wapen blijkt de tas met eten want na 17 uur file, 20 broodjes, 30 dropsleutels, 5 plaspauzes en 15 keer de volledige ‘kinderen voor kinderen’ cd, komen we tegen de avond uitgeblust aan op de plaats van bestemming. Morgen gaan we los.

  Zondag: Voor de stuiterende kinderen van de piste kunnen, moeten er nog een páár dingen geregeld worden. Ik ga met ons pap op

  Lees meer »
 4. Vacaturekrant [6 februari 2019]

  Vacaturekrant [6 februari 2019]

  We hebben weer een gloednieuwe vacaturekrant voor je met vacatures van Kempische werkgevers. Deze keer bespreken we ook wat jouw rechten zijn met een tatoeage op het werk. En lees over Marion haar doldwaze avonturen op wintersport.

  Lees meer »
 5. Column: Voetbal

  Column: Voetbal

  Waar ik me enorm aan erger zijn mensen die hard roepen over zaken waar ze geen verstand van hebben. Super irritant. Een tenenkrommend verschijnsel dat voorkomt bij mensen met een gebrek aan zelfreflectie en daardoor een behoorlijke plaat voor hun kop. Ze hebben zelf niet in de gaten dat ze zich te kakken zetten, en hun kinderen erbij. Vreselijk, die schreeuwende leeghoofden. Dit gezegd hebbende, moet ik bekennen: ik doe het ook. Maar, ik wéét het van mezelf en ik werk eraan.

  Bij mij komt dit gebrek tot uiting langs de lijn van het voetbalveld. Zodra de elfjarige zoontjes hun voetbalschoenen hebben gestrikt, staan alle papa’s en de mama’s op scherp. En ik ook. Met als enige verschil dat ik dus geen snars van voetbal snap. Wat ik wél weet, is dat we de wedstrijd moeten winnen. Niet gehinderd door enige voetbalkennis geef ik me dan volledig over aan de strijdlust in het spel. En daar gaat het dan zeg maar mis.

  De keren dat ik kom kijken op zaterdago

  Lees meer »
 6. Vacaturekrant [23 januari 2019]

  Vacaturekrant [23 januari 2019]

  In deze krant staan we zowaar even stil bij jouw verjaardag! Jazeker, we gaan het hebben over de dilemma's die een rol spelen bij trakteren op het werk. En Marion schrijft een column over haar ervaringen als voetbalmoeder. Daarnaast vind je in deze krant natuurlijk weer volop vacatures.

  Lees meer »
 7. De Open Bedrijven Dag: ‘Dit had niemand verwacht’

  De Open Bedrijven Dag: ‘Dit had niemand verwacht’


  Wat er 12 januari in de Kempen gebeurde, kan in geen enkele andere regio. In 4 maanden tijd werd een mega event op touw gezet waarvoor Werken in de Kempen 52 bedrijven enthousiast kreeg om gelijktijdig een Open Dag te organiseren. Werkgevers lieten zien wat ze in huis hadden en wisten duizenden Kempenaren te interesseren voor hun bedrijf en vacatures. Uiteindelijk ontstond de grootste wervingsactie ooit, met indrukwekkende resultaten.

  Bedrijven maken indruk met innovatie en professionaliteit

  Uiteenlopende Kempische bedrijven stelden van 10.00 tot 14.00 uur hun deuren open en lieten, ieder op eigen wijze, zien waar ze zich dagelijks mee bezighouden. Het aanbod aan bedrijven was gevarieerd en kleurrijk. Het internationale Gigant Podiumbouw maakte indruk met een heus festival op zijn bedrijventerrein,

  Lees meer »
 8. Column: Nieuw in 2019

  Column: Nieuw in 2019

  1 Januari 2018 keken we elkaar diep in de ogen en beloofden plechtig om in 2018 géén nieuwe dingen te gaan doen. In 2018 zouden we stabiliseren, rust in de tent. MISLUKT. Een jaar later hebben we een nieuw kantoor, nieuw logo, nieuwe huisstijl, nieuwe collega’s, nieuwe vacaturesite en een nieuw evenement -de Open Bedrijven Dag-. En nieuwe energie. Want wat was het stiekem gaaf allemaal.

  En toen was het, hupsakee, 2019. Een jaar met een nieuw persoonlijk plan. Iets waarvoor ik in mijn broek schijt en tegelijkertijd vlinders in mijn buik heb. Ik ga een gruwelijk tof marketingbureau beginnen; De Merkgevers. Marketing voor werkgevers. Missie: werkgevers helpen om zich te profileren. Dat doe ik al voor Werken in de Kempen, maar nu dus óók voor Kempische bedrijven. Want die kunnen prima vertellen wat ze máken, maar vertellen hoe tof ze zijn als werkgever, da’s een ander verhaal.

  Een eervolle taak waar ik nu al energie van krijg. Waarom? Omdat het over mensen gaat. Gepa

  Lees meer »
 9. Vacaturekrant [9 januari 2019]

  Vacaturekrant [9 januari 2019]

  De eerste krant van het nieuwe jaar is de laatste voordat de Open Bedrijven Dag begint. Lees in deze krant waarom je echt op bezoek moet gaan bij de prachtige bedrijven in de buurt! En met de jaarwisseling achter de rug blikt Marion terug en vooruit.

  Lees meer »
 10. Het mooiste geschenk dat we konden bedenken.

  Het mooiste geschenk dat we konden bedenken.

  Ondanks de grote waardering voor onze klanten, krijgen ze dit jaar helemaal NIKS van ons. Wij weten namelijk zeker dat ze, net zoals wij, dit geld liever besteden aan mensen met grotere zorgen. Bijvoorbeeld een ernstig ziek kind. Daarom doneren we geld aan het Ronald mcDonald huis in Veldhoven.

  Zij zorgen dat ernstig zieke kinderen hun ouders in de buurt hebben wanneer ze behandeld worden in het ziekenhuis. Tijdens de hectische ziekenhuisopname van hun kind, vonden mensen in onze omgeving rust en een thuis in het Ronald McDonald huis. Als collega's, familie of vrienden zo’n heftige tijd doormaken, is dat een groot geschenk. Het mooiste geschenk dat wij konden bedenken.

  In plaats van fancy cadeaus en een nóg luxer kerstfeest, Werken we in de Kempen aan het

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden