Werkgevers Blog

 1. Open Bedrijven Dag Magazine

  Open Bedrijven Dag Magazine

  Heb jij het Open Bedrijven Dag magazine niet op de mat gehad? Bekijk hierrr de digitale versie.

  Lees meer »
 2. Rabobank trotse partner Open Bedrijven Dag

  Rabobank trotse partner Open Bedrijven Dag

  Een belangrijk signaal uit de regio en ver daarbuiten is de krapte op de arbeidsmarkt die de afgelopen ­periode recordhoogtes liet zien. Werknemers die alle keus hebben en werkgevers die met de handen in het haar op zoek zijn naar de juiste arbeidskrachten. Een signaal dat Rabobank niet zomaar aan zich voorbij laat gaan. Vanuit dit probleem heeft Werken in de Kempen in 2018 met Rabobank als partner het initiatief ‘Open Bedrijven Dag’ opgezet. Een evenement dat 25 januari 2020 voor de tweede keer gaat plaatsvinden.

  Het goud van de Kempen

  “Het is simpelweg van belang dat bedrijven hun deuren openzetten en aan de regio laten zien wat voor prachtige werkgelegenheid wij hier in de Kempen hebben. Ik noem deze bedrijven ook weleens ‘het goud van de Kempen’”, vertelt Rabobank-directeur René Coppens vol trots. Het openzetten van de deuren biedt kansen voor ondernemers en (jonge) werkzoekenden. De bank zet zich graag in om mensen te verb

  Lees meer »
 3. Het kerstgeschenk gaat naar....

  Het kerstgeschenk gaat naar....

  Vorige week vroegen wij je jouw favoriete goede doel aan ons door te geven. Ook dit jaar schenken wij immers het geld voor dure kerstgeschenken regelrecht naar een goed doel. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we ook aandacht besteden aan de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

  TROMGEROFFEL...
  EN HET KERSTGESCHENK GAAT NAAR... 

  Wij hebben enorm veel inzendingen mogen ontvangen, dank daarvoor. Het was een moeilijke keus, maar wij hebben dit jaar voor een stichting gekozen waarmee wij ons verbonden voelen. Een stichting die ernaar streeft om alle kinderen mee te laten doen in de maatschappij. Als er in een gezin geen geld over is om een kind mee te laten doen met (buiten)schoolse activiteiten, dan biedt deze stichting steun. 

  Als Werken in de

  Lees meer »
 4. Het mooiste geschenk dat we konden bedenken.

  Het mooiste geschenk dat we konden bedenken.

  Ondanks de grote waardering voor onze klanten, krijgen ze dit jaar, net als vorig jaar, helemaal NIKS van ons. Wij weten namelijk zeker dat ze, net zoals wij, dit geld liever besteden aan mensen met grotere zorgen. Vorig jaar ging onze donatie naar het Ronald mcDonald huis in Veldhoven.
  Daarom gaat ook dit jaar, het geld voor dure kerstgeschenken, regelrecht naar een goed doel. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we aandacht besteden aan de mensen om ons heen.

  Welk goed doel?

  Daar laten we jullie graag over meedenken. Geef jouw goede doel hier aan ons door en wie weet gaat de enveloppe naar het goede doel van jouw keuze. Op woensdag 18 december maken we bekend waar onze donatie naartoe gaat.

  ' In plaats van fancy cadeaus en een nóg luxer kerstfeest, Werken we in de Ke

  Lees meer »
 5. Mooi Werk Magazine - Editie 1

  Mooi Werk Magazine - Editie 1

  Als verbinder tussen werkzoekenden en werkgevers helpen wij jou graag waar we kunnen. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven in de Kempen een gezicht krijgen, dat jij weet wat voor prachtige bedrijven in de Kempen gevestigd zijn.

  Om jullie niet alleen tijdens de Open Bedrijven Dag inzichten te geven in alle mooie bedrijven in de Kempen, is er nu ook een magazine vól met mooi werk. Mooi werk hier uit de regio, mooi werk dat zomaar eens jouw werk kan worden.

  Het magazine dat je hier voor je neus hebt, is geen gewoon magazine. Geen stoffig blaadje, maar een interactieve bron van plezier en carrièrekansen, zoals werk zoeken ook kan zijn. Test jezelf met een quiz of een puzzel en lees interessante ­verhalen van Kempische werkgevers en werknemers. Wellicht vind je hier
  jouw nieuwe baan. Dus ga er maar eens comfortabel voor zitten, in bad of onder een lekker warme fleecedeken en laat je inspireren.

  Veel leesplezier!

  Lees meer »
 6. Column: Terug naar de Kempen (mijn eerste maand bij Werken in de Kempen)

  Column: Terug naar de Kempen (mijn eerste maand bij Werken in de Kempen)

  Zo, wat een héérlijke afstand was dat! Na een welverdiende vakantie begon ik op 1 oktober als Office Assistent bij Werken in de Kempen. Binnen een kwartier stond ik die ochtend op mijn nieuwe werkplek. Nu was mijn vorige baan in Eindhoven ook niet bepaald een wereldreis, maar stel je eens voor: geen stoplichten, geen verkeersdrukte en geen snelwegen meer… wat een luxe!


  DIE BAAN PAST PERFECT BIJ MIJ!

  Toen ik de vacature bij Werken in de Kempen voorbij zag komen, stond ik wel even versteld. Terwijl ik door de vacature heen las, voelde ik de prettige werkcultuur er gewoon doorheen komen. Gek hè?! Maar als dan ook nog de totale functieomschrijving je bevalt, tsja… dan kun je niet anders dan direct een sollicitatie versturen. Zonder enige twijfel drukte ik op de ‘Solliciteer Direct’ button. Gelukkig waren ze aan d

  Lees meer »
 7. Het pepernoten mysterie

  Het pepernoten mysterie

  Sinterklaasje is bijna in het land. Daar kan niemand omheen. De supermarkten liggen weer vol lekkernijen en zeg nou eerlijk: die verleiding is lastig te weerstaan. Kruidnoten met witte chocolade, kruidnoten met melkchocolade, kruidnoten met pure chocolade, kruidnoten met karamel, kruidnoten met truffel, kruidnoten met en zonder noten… Noem het maar op! Lekker lekker! Wij bij Werken in de Kempen zijn allemaal reten fit bezig. Een personal trainer op maandagmiddag, wekelijks een gigantische fruitschaal gevuld met groenten en fruit voor het afpakken, allemaal aan de magere kwark in de ochtend, zó slank als een den zou je zeggen. Maar waar gaat het dan precies mis? Nu wil ik hééélemaal niet zeggen dat we te dik zijn, maar we zijn het er unaniem over eens dat er nog wel wat kilootjes afkunnen. Zodoende…

  Onverklaarbaar

  Zo nu en dan ge

  Lees meer »
 8. Welke route je ook volgt, bij Antonis Verhuur ga je de baan op.

  Welke route je ook volgt, bij Antonis Verhuur ga je de baan op.

  De route van pa Antonis

  Het begon allemaal in 1986. Pa Antonis startte zijn bedrijf in de verhuur van tijdelijke sanitaire voorzieningen. Met één toiletwagen en een tractor ging hij vanuit Hooge Mierde de boer op. Al vrij snel breidde hij zijn bedrijf uit en verhuisde naar de Nieuwkerksedijk in Goirle. Zoon Paul en dochter Erna werkten inmiddels ook in de zaak. Een echt familiebedrijf dus. Anno 2019 is Antonis Verhuur, met zo’n 30 collega’s en vestigingen in Goirle en Tholen, uitgegroeid tot één van de grotere spelers op het gebied van tijdelijke sanitair verhuur voor de bouw- en de evenementenwereld. Van toiletcabines en wc-units tot douches en zeecontainers.  

   

  De evenementenroute

  We verhuren niet alleen sanitaire voorzieningen, maar maken en onderhouden ze ook zelf. Twan Bax (chauffeur/loodsmedewerker): “Wa

  Lees meer »
 9. Doe mij maar een enkeltje...

  Doe mij maar een enkeltje...

  Het is vrijdagmiddag wanneer er onder het genot van een borrel om stilte gevraagd wordt. De barbecue staat al een tijdje te vlammen en de feestmuziek wordt een tandje zachter gezet, want bij Werken in de Kempen wordt op dat moment de bouwvak gevierd. De pretoogjes van de eigenaresse, Lieke van Loon, kijken ons aan. Haar brede glimlach maakt het af. Wat is er toch allemaal gaande…

  “Omdat ik zo enorm trots ben op ons team en wat wij allemaal bereiken, wil ik een gezamenlijk doel stellen waar we met z’n allen naartoe kunnen werken. Wij doen zoveel goede dingen voor werkzoekenden én klanten. Dit moet gevierd worden! Als wij eind dit jaar onze doelstellingen behaald hebben, dan gaan wij met z’n allen naar… IBIZA!!” aldus een enorm trotse én vrolijke Lieke. Het enthousiasme dat op dat moment ontstond is niet in woorden te omschrijven. De Werken in de Kempen IBIZA-VIBE was geboren.

  De dagen, weken en maanden die daarop volgden, waren én zijn magisch. Elke dinsdag een Ibiza-

  Lees meer »
 10. Dynamisch, Pro-actief en Hands-on. Hoe schrijf je vacatureteksten die wel converteren?

  Dynamisch, Pro-actief en Hands-on. Hoe schrijf je vacatureteksten die wel converteren?

  We hoeven niemand te vertellen dat een goede vacaturetekst in deze arbeidskrapte zéér belangrijk is. Maar toch merken we dat veel bedrijven het belang hiervan niet doorhebben, want ruim 4 op de 5 vacatureteksten scoort een onvoldoende. Een motiverende en enthousiaste vacature kan juist nét dat verschil maken waarom iemand kiest voor jou en niet je concullega. Maar hoe schrijf je dan zo’n vacaturetekst die wel converteert? We geven graag wat eenvoudige tips!

  KEN JE KANDIDAAT.

  Het klinkt misschien overbodig, maar ben jij je écht bewust van wie je ideale kandidaat is? Breng deze persoon door middel van een kleine opsomming in kaart en houd dit lijstje erbij wanneer je de vacaturetekst begint te schrijven. Bij alles wat je uitschrijft bedenk je jezelf of de kandidaat het begrijpt en of dit de kandidaat motiveert. Is je ideale kandidaat een MBO-er? Maak dan je zinnen korter. Is je ideale kandidaat een man? Vermijd da

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden