Werkgevers Blog

 1. Coronavirus. Werkgeversonderzoek *nieuwe resultaten 19 mei*

  Coronavirus. Werkgeversonderzoek *nieuwe resultaten 19 mei*

  Indien je deel wilt nemen aan vervolgonderzoeken, meld je aan via deze link.

  Resultaten 19 mei 2020

  Corona werkgevers onderzoek deel 4

  Resultaten 22 april 2020

  Corona werkgevers onderzoek deel 3

  Resultaten 9 april 2020

  Corona werkgevers onderzoek deel 2


  Resultaten 20 maart 2020

  Corona werkgevers onderzoek deel 1

  Lees meer »
 2. [In de media] Nu meedoen is straks meetellen

  [In de media] Nu meedoen is straks meetellen

  Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen ontving een mooi bedrag van 2000 euro van Werken in de Kempen. Met deze bijdrage helpt de Stichting kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, zoals sporten, een schoolreisje of muziekles.

  Veel kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn, ook in De Kempen. Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen wil deze kinderen mee laten doen. Zij helpt met geld voor schoolspullen, een ouderbijdrage of een lidmaatschap van een vereniging.

  De Kempen als gemene deler

  Ieder jaar doneert Werken in de Kempen aan een goed doel. Voor dit jaar dus een bijdrage aan kinderen die buitengesloten dreigen te raken omdat hun ouders niet alle kosten kunnen dragen. Het bedrijf verbindt werkgevers, werknemer

  Lees meer »
 3. Nog een maand, en dan...

  Nog een maand, en dan...

  Nog een maand langer thuis werken, in ieder geval tot 20 mei 2020. Dat was de boodschap die Nederland tijdens de laatste persconferentie kreeg van onze Minister-president Mark Rutte.

  Nou, dan openen wij toch gewoon allemaal onze thuiswerkkantoren. Een bosje bloemen er bij, radio zachtjes aan, we maken het zo comfortabel mogelijk. De één aan de keukentafel, de ander op een zolderkamertje. Laptop open, headset op en gaan met die banaan. Wij zijn nog steeds hartstikke goed bereikbaar per telefoon, mail en Skype.

  Heel eerlijk. Wij van Werken in de Kempen moesten wel even wennen hoor. Bellen en mailen zat al in ons systeem. Maar Skype in plaats van echte ontmoetingen... Jeeminee. Als je een slok drinkt, stoot je jezelf aan je headset. En de stoel zit net wat minder lekker dan op kantoor. Maar toen we eenmaal onze draai gevonden hadden, bleek het best wel goed te werken. Er kan veel meer dan we dachten. Contact met bedrijven, intakes en sollicitat

  Lees meer »
 4. Open Bedrijven Dag 2021

  Open Bedrijven Dag 2021

  Wij zijn druk met de voorbereidingen voor de inmiddels derde editie van de Open Bedrijven Dag die op 30 januari 2021 gepland staat. Door vooruit te kijken hopen wij dat meer bedrijven dat met ons willen en kunnen doen.

  De tweede editie in 2020 was een groot succes:

  • 15.000 bezoekers
  • Gemiddelde tevredenheid van 8,5 onder de bedrijven
  • Grote diversiteit aan bezoekers. Werkzoekenden, oriënterende jongeren, klanten, familie & vrienden, en nog veel meer.  
  • Meer dan 300 sollicitaties en gesprekken.


  De website is op orde, de folder voor potentiële deelnemers staat online en

  Lees meer »
 5. [In de media] Omzetten halveren sinds coronacrisis bij ruim helft van Kempische bedrijven

  [In de media] Omzetten halveren sinds coronacrisis bij ruim helft van Kempische bedrijven

  Meer dan de helft van de bedrijven in de Kempen heeft zijn omzet zien afnemen sinds de coronacrisis. Gemiddeld bedroeg die omzetdaling 55 procent, blijkt uit een enquête van Werken in de Kempen.
  Werken in de Kempen hield afgelopen week onderzoeken onder werkgevers en werknemers in de regio over de gevolgen van de coronacrisis. Van de 132 bedrijven die reageerden gaf 61 procent aan dat de omzet in de afgelopen vier weken lager was dan in de voorgaande maanden.

  Vier procent meldt hogere omzet

  Van de ondervraagde Kempische productiebedrijve

  Lees meer »
 6. Coronavirus. Werknemersonderzoek *nieuwe resultaten 22 april*

  Coronavirus. Werknemersonderzoek *nieuwe resultaten 22 april*

  Resultaten 22 april 2020

  Corona werkzoekenden onderzoek deel 2

  Resultaten 31 maart 2020

  Corona werkzoekenden onderzoek deel 1

  Lees meer »
 7. Corona update

  Corona update

  Corona heeft een enorme impact op werknemers en werkgevers. Bij Werken in de Kempen doen we er alles aan om jullie zo goed mogelijk bij te staan.

  Dit zijn onze maatregelen om op gepaste afstand, van dienst te zijn:

  • Ons kantoor is gesloten maar we zijn telefonisch dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.30 uur.
  • Afspraken met klanten en intakegesprekken met werkzoekenden voeren we telefonisch, via skype of facetime.
  • We blijven doorgaan met het werven en selecteren van medewerkers om vacatures in te vullen.
  • Bedrijven bepalen in overleg met de sollicitant, of een sollicitatiegesprek fysiek of online wordt gevoerd. Wij kunnen hulp bieden bij het opstarten van een gesprek via Skype, Facetime of Whatsapp.  
  • Wij volgen de maatregelen van het RIVM.
  • Terugloop van werkzaamheden kan effect hebben op gedetacheerde medewerkers. Meld dit z.s.m. bij ons zodat we kunnen
  Lees meer »
 8. Kempen Event, promotiebeurs voor Kempische bedrijven [geannuleerd]

  Kempen Event, promotiebeurs voor Kempische bedrijven [geannuleerd]

  Na weken ongelooflijk hard werken om het nieuwe Kempen Event te realiseren, hebben we met alle maatregelen rondom het Corona Virus moeten besluiten om het evenement 20 juni tot onze grote spijt niet te laten plaatsvinden.
  We geloven evengoed nog steeds onverminderd in het Kempen Event en kijken dan ook uit naar een nieuwe datum om bedrijven in de Kempen alsnog een mooi podium te kunnen bieden voor het grote publiek. Omdat nog heel onzeker is hoe de komende tijd zal verlopen en welk effect dit op iedereen heeft, laten we die datum voorlopig nog even in het midden.

  We wensen alle bedrijven veel sterkte in deze onvoorspelbare tijd en staan altijd klaar om iets voor jullie te kunnen betekenen.

  Op zaterdag 20 Juni 2020 organiseert Werken in de Kempen de eerste

  Lees meer »
 9. Brak, brakker, brakst! Weer terug in je werkritme na Carnaval.

  Brak, brakker, brakst! Weer terug in je werkritme na Carnaval.

  Dagenlang heb je aan één stuk gehost en gedweild, met nét wat teveel pintjes achter de kiezen. En dan moet je ineens weer aan de slag bij d’n baas. Niet bepaald iets waar je op zit te wachten. Daarom geven wij als ervaringsdeskundigen een aantal tips hoe je het leed dat het ‘after carnavals syndroom’ heet kunt verzachten.


  NEEM EEN DAGJE RUST.

  We trappen gelijk een open deur in. Maar met je kater weer gelijk aan het werk zal je baas niet kunnen waarderen. Daarnaast ga jij je er ook niet gelijk beter door voelen. Jouw carnavalsritme (in hoeverre je daar uiteraard over kunt spreken) sluit namelijk totaal niet aan op het ritme dat je gewend bent van je normale werkweken. Tijd om dus nog een extra vrije dag in te plannen.

  Wat doe je dan op zo’n brakdagje? Nou probeer deze wel enigszins nuttig te gebruiken. Begin de ochtend met een ‘spontane’ bierlozing boven het toilet. Daarna is het dan wel e

  Lees meer »
 10. De mensen zijn er wél!

  De mensen zijn er wél!

  Het is iets meer dan een week geleden dat de Kempen stond te trillen op z’n grondvesten. Op 25 januari gingen om 10.00u 43 bedrijfsdeuren open voor iedereen die wel eens een kijkje achter de schermen wilde nemen. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd en het echte werk werd door de medewerkers van de bedrijven vol enthousiasme getoond.

  Meer dan 15.000 bezoekers gingen op pad om te zien en te beleven. Verwondering, enthousiasme en inzicht werd verkregen. Bezoekers werden getriggerd om direct te solliciteren. Waar vele bedrijven de moed al opgegeven hadden, met de woorden “de mensen zijn er niet”, werden deelnemende bedrijven compleet verrast met de hoeveelheid sollicitanten en geïnteresseerden die zij deze dag hebben gesproken. Dit was hetgeen wat de bedrijven zelf ook kenbaar maakten. Er zijn op de dag zelf meer dan 200 sollicitaties verricht en de eerste mensen zijn zelfs al gestart. Ja je leest het goed! Meer dan 200!!! En dan praten we ov

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden