Werkgevers Blog

 1. Column: Pius X

  Column: Pius X

  Beste directie van het Pius X College,

  Omdat onze zoon over een dik jaar naar het voortgezet onderwijs gaat, hield de basisschool een informatieavond. Heel goed want de middelbare school is een grote stap voor kleine ventjes. Nu is ons kind is een heel gemiddelde leerling die keurig binnen ‘het systeem’ past. Handig voor ons allen, wij hebben geen speciale wensen.

  Net als de meeste jongetjes van elf (logisch, hij is gemiddeld), heeft ie echter één opvallende eigenschap. Hij houdt ontzettend van spelen. Hij bruist zeg maar, van de energie. Waarschijnlijk heeft ie daardoor weinig behoefte aan stilzitten, lezen en luisteren. Helemaal als ‘ie het nut er niet van inziet. En dát, beste directie van het Pius X, is precies waar ons ventje van elf met een HAVO-advies naartoe moet leven. Voor een periode van maar liefst vijf jaar. Daar wordt ie niet heel enthousiast van.

  Nu hebben we ontdekt dat onze jongen een bovengemi

  Lees meer »
 2. Vacaturekrant [17 april 2019]

  Vacaturekrant [17 april 2019]

  In deze vacaturekrant vind je naast het aanbod aan vacatures ook een artikel met tips om iedereen te overtuigen in je sollicitatiegesprek. Op naar je nieuwe baan! En Marion doet een belangrijke oproep aan Pius X, ten behoeve van creatieve kinderen met zin in techniek.

  Lees meer »
 3. Maas Reusel: Heb jij hart voor de zaag?

  Maas Reusel: Heb jij hart voor de zaag?

  Maas Reusel Zagerij is een kleine, maar sterke speler in het bewerken van allerlei soorten plaatmateriaal voor bedrijven in hout- en bouwmaterialen, gevelspecialisten en de industrie; van standaard zaagwerk tot de meest lastige frezingen. Van enkele stukken tot omvangrijke series.

  Hart voor het product

  Guus van de Wal, bedrijfsleider: “We gaan met ons machinepark altijd voor de hoogste kwaliteit. En door het product slim samen te stellen en te verpakken, ontzorgen we de klant maximaal. We denken verder als alleen dat plaatje zagen en zoomen in op de keten. Die werkmethodiek is zo ingebakken dat het meest complexe werk qua materiaalbewerking en verpakking ons gewoon lukt.” Harrie Heesters, meewerkend voorman, vervolgt: “Het eindproduct zien we meestal niet als het hier vertrekt. Voor de Floriade destijds hebben we de Innovatoren bekleed. Toen die klaar was, ben ik daar op een zaterdagmiddag naar toe gegaan. Dan ben ik daar wel trots op!”

  Guus: “We ho

  Lees meer »
 4. Column: Verrassing

  Column: Verrassing

  Toen mijn lief 30 werd, verraste ik hem met een surprise party en alsof dat nog niet genoeg was, ontvoerde ik hem aansluitend een weekend naar Brussel. Kosten noch moeite had ik gespaard. Hoogzwanger en zo dik als een opgeblazen olifant heb ik mezelf waggelend en zuchtend Brussel door gesleept. Maar alles om mijn schatje een onvergetelijke verjaardag te bezorgen.

  Toen ik een jaar later de 30 naderde, vroeg mijn man wat ik wilde voor mijn verjaardag. 'Aaah,’ giechelde ik ‘da’s toch helemaal niet nodig.' Dat had hij ter harte genomen want op mijn verjaardag kondigde hij stralend aan dat hij me mee uit eten nam. Vol verwachting stapte ik in een kek jurkje uit de auto voor, -ja mensen, dit staat er echt- een hamburgertent in Eindhoven.

  Mijn volgende verjaardag kreeg meneer een herkansing. We schoven aan bij Lucas in Reusel, inmiddels Bochica. Lekkere gerechten, mooie wijntjes. Romantisch met zijn tweetjes. We waren bij de toetjes aangekomen en wat zag ik daar aankome

  Lees meer »
 5. Sprekers gezocht voor de Banenbeurs

  Sprekers gezocht voor de Banenbeurs
  Tijdens de Banenbeurs willen we graag een interactief programma bieden aan de hand van lezingen/workshops/masterclasses over leuke onderwerpen op het gebied van werk. Nu zijn we voor onderstaande thema's op zoek naar mensen met een inspirerend verhaal/presentatie die op zaterdag 25 mei iets voor ons zouden kunnen betekenen. Ben of ken jij zo iemand, laat het dan weten via een belletje op 0497 21 00 26 of mail je naam, telefoonnummer en mogelijke sprekersthema naar events@werkenindekempen.nl zodat we contact op kunnen nemen.

  WHAT'S IN IT FOR ME?

  Een workshop waardoor jij volledig voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaat.
  Waarm
  Lees meer »
 6. Volop carrièrekansen voor werkzoekenden tijdens de Werken in de Kempen Banenbeurs

  Volop carrièrekansen voor werkzoekenden tijdens de Werken in de Kempen Banenbeurs

  Op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei 2019 is het weer zover: de jaarlijkse KempenTech barst los in het kader van de Dutch Technology Week. Dat belooft weer een feest van techniek en innovatie te worden voor jong en oud. Tientallen bedrijven komen naar het Kempisch Bedrijvenpark te Hapert (in een beurstent aan de Diamantweg 52, 5527 LC Hapert) om te laten zien wat voor toffe dingen ze doen.

  Maar er is meer: op zaterdag 25 mei van 10:00 uur tot 16:00 uur kan je op deze locatie bovendien de Banenbeurs bezoeken, waar je kennismaakt met tientallen potentiële werkgevers in allerlei sectoren.

  Deelnemers

  KSE Process Technology deed vorig jaar al mee met de Banenbeurs en hoopt er dit jaar ook weer een succes van te maken: "Als partner van Brainport Eindhoven, de kennishub van Nederland en een van de slimste regio’s ter wereld, is KSE Process Technology altijd op zoek naar talent. Daarom hopen wij op de Banenbeurs de meest getalenteerde kandidaten te ontmoeten."

  Lees meer »
 7. Vacaturekrant [3 april 2019]

  Vacaturekrant [3 april 2019]

  De Werken in de Kempen Banenbeurs komt er weer aan en in deze krant kan je lezen waarom je daarbij moet zijn. Nieuwe fiets winnen? Op de Banenbeurs kan het, dus mis het niet! Daarnaast vind je natuurlijk weer vacatures uit de regio in deze krant. En employer branding specialist Marion wordt verrast voor haar verjaardag, maar niet op de manier die ze hoopte.

  Lees meer »
 8. Welke route je ook volgt, bij Antonis Verhuur ga je de baan op.

  Welke route je ook volgt, bij Antonis Verhuur ga je de baan op.

  De route van pa Antonis

  Het begon allemaal in 1986. Pa Antonis startte zijn bedrijf in de verhuur van tijdelijke sanitaire voorzieningen. Met één toiletwagen en een tractor ging hij vanuit Hooge Mierde de boer op. Al vrij snel breidde hij zijn bedrijf uit en verhuisde naar de Nieuwkerksedijk in Goirle. Zoon Paul en dochter Erna werkten inmiddels ook in de zaak. Een echt familiebedrijf dus. Anno 2019 is Antonis Verhuur, met zo’n 30 collega’s en vestigingen in Goirle en Tholen, uitgegroeid tot één van de grotere spelers op het gebied van tijdelijke sanitair verhuur voor de bouw- en de evenementenwereld. Van toiletcabines en wc-units tot douches en zeecontainers.  

   

  De evenementenroute

  We verhuren niet alleen sanitaire voorzieningen, maar maken en onderhouden ze ook zelf. Twan Bax (chauffeur/loodsmedewerker): “Wa

  Lees meer »
 9. Werken in de Kempen groeit flink door in kwartaal 1

  Werken in de Kempen groeit flink door in kwartaal 1

  De afgelopen maanden hebben wij ontzettend veel energie gestoken in het verbeteren van onze website en de traffic naar onze website. Én met resultaat!
  Dankzij veel zichtbare en onzichtbare verbeteringen hebben wij een bezoekersgroei op onze website gerealiseerd van maar liefst 15,5% (t.o.v. vorig jaar). En hierin is niet eens de OBD maand van januari meegenomen! Als we die meetellen dan hebben we zelfs een bezoekersgroei van 33,2% over de laatste 3 maanden gerealiseerd! Ook het aantal sollicitaties is in kwartaal 1 met 12% gestegen ten op zichte van dezelfde periode vorig jaar. En dat terwijl de arbeidsmarkt steeds krapper wordt.
  Wat tot deze verbeteringen heeft geleid kunnen we herleiden naar de goede publicaties rondom ons merk, onze promotiecampagnes in de regio én de vele verbeteringen aan onze website. Zo hebben we ondermeer onderstaande punten aan de website in het afgelopen kwartaal aangepakt: 

  • Optimalisering van het systeem voor heract
  Lees meer »
 10. Werken in de Kempen en Needle Time Eersel slaan handen ineen voor meest ludieke wervingsactie ooit

  Werken in de Kempen en Needle Time Eersel slaan handen ineen voor meest ludieke wervingsactie ooit

  Werken in de Kempen staat al vijf jaar lang garant voor carrièrekansen in de regio en bundelt daarvoor regelmatig de krachten met lokale bedrijven, zoals onlangs op de Open Bedrijven Dag en binnenkort ook weer op de Banenbeurs. Maar deze keer werkt Werken in de Kempen samen met Needle Time in Eersel voor een heuse tattoo-actie.

  Een tattoo in ruil voor levenslange baangarantie

  Wie meedoet aan deze actie en het logo van Werken in de Kempen zichtbaar op zijn lichaam laat tatoeëren door Needle Time, ontvangt in ruil daarvoor levenslange baangarantie via Werken in de Kempen.

  Lieke van Loon, directrice van Werken in de Kempen: “Wij willen met deze actie een statement maken. Veel uitzendbureaus durven geen baangarantie te geven, maar wij hebben honderden werkgevers in ons netwerk en willen laten zien dat als je lef hebt en toegewijd bent, e

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden