Werkgevers Blog

 1. Coronavirus. Werknemersonderzoek

  Coronavirus. Werknemersonderzoek

  Corona werkzoekenden onderzoek

  Lees meer »
 2. Coronavirus. Werkgeversonderzoek

  Coronavirus. Werkgeversonderzoek

  Corona werkgevers onderzoek

  Lees meer »
 3. Corona update

  Corona update

  Corona heeft een enorme impact op werknemers en werkgevers. Bij Werken in de Kempen doen we er alles aan om jullie zo goed mogelijk bij te staan.

  Dit zijn onze maatregelen om op gepaste afstand, van dienst te zijn:

  • Ons kantoor is gesloten maar we zijn telefonisch dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.30 uur.
  • Afspraken met klanten en intakegesprekken met werkzoekenden voeren we telefonisch, via skype of facetime.
  • We blijven doorgaan met het werven en selecteren van medewerkers om vacatures in te vullen.
  • Bedrijven bepalen in overleg met de sollicitant, of een sollicitatiegesprek fysiek of online wordt gevoerd. Wij kunnen hulp bieden bij het opstarten van een gesprek via Skype, Facetime of Whatsapp.  
  • Wij volgen de maatregelen van het RIVM.
  • Terugloop van werkzaamheden kan effect hebben op gedetacheerde medewerkers. Meld dit z.s.m. bij ons zodat we kunnen
  Lees meer »
 4. Kempen Event, promotiebeurs voor Kempische bedrijven [geannuleerd]

  Kempen Event, promotiebeurs voor Kempische bedrijven [geannuleerd]

  Na weken ongelooflijk hard werken om het nieuwe Kempen Event te realiseren, hebben we met alle maatregelen rondom het Corona Virus moeten besluiten om het evenement 20 juni tot onze grote spijt niet te laten plaatsvinden.
  We geloven evengoed nog steeds onverminderd in het Kempen Event en kijken dan ook uit naar een nieuwe datum om bedrijven in de Kempen alsnog een mooi podium te kunnen bieden voor het grote publiek. Omdat nog heel onzeker is hoe de komende tijd zal verlopen en welk effect dit op iedereen heeft, laten we die datum voorlopig nog even in het midden.

  We wensen alle bedrijven veel sterkte in deze onvoorspelbare tijd en staan altijd klaar om iets voor jullie te kunnen betekenen.

  Op zaterdag 20 Juni 2020 organiseert Werken in de Kempen de eerste

  Lees meer »
 5. Brak, brakker, brakst! Weer terug in je werkritme na Carnaval.

  Brak, brakker, brakst! Weer terug in je werkritme na Carnaval.

  Dagenlang heb je aan één stuk gehost en gedweild, met nét wat teveel pintjes achter de kiezen. En dan moet je ineens weer aan de slag bij d’n baas. Niet bepaald iets waar je op zit te wachten. Daarom geven wij als ervaringsdeskundigen een aantal tips hoe je het leed dat het ‘after carnavals syndroom’ heet kunt verzachten.


  NEEM EEN DAGJE RUST.

  We trappen gelijk een open deur in. Maar met je kater weer gelijk aan het werk zal je baas niet kunnen waarderen. Daarnaast ga jij je er ook niet gelijk beter door voelen. Jouw carnavalsritme (in hoeverre je daar uiteraard over kunt spreken) sluit namelijk totaal niet aan op het ritme dat je gewend bent van je normale werkweken. Tijd om dus nog een extra vrije dag in te plannen.

  Wat doe je dan op zo’n brakdagje? Nou probeer deze wel enigszins nuttig te gebruiken. Begin de ochtend met een ‘spontane’ bierlozing boven het toilet. Daarna is het dan wel e

  Lees meer »
 6. De mensen zijn er wél!

  De mensen zijn er wél!

  Het is iets meer dan een week geleden dat de Kempen stond te trillen op z’n grondvesten. Op 25 januari gingen om 10.00u 43 bedrijfsdeuren open voor iedereen die wel eens een kijkje achter de schermen wilde nemen. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd en het echte werk werd door de medewerkers van de bedrijven vol enthousiasme getoond.

  Meer dan 15.000 bezoekers gingen op pad om te zien en te beleven. Verwondering, enthousiasme en inzicht werd verkregen. Bezoekers werden getriggerd om direct te solliciteren. Waar vele bedrijven de moed al opgegeven hadden, met de woorden “de mensen zijn er niet”, werden deelnemende bedrijven compleet verrast met de hoeveelheid sollicitanten en geïnteresseerden die zij deze dag hebben gesproken. Dit was hetgeen wat de bedrijven zelf ook kenbaar maakten. Er zijn op de dag zelf meer dan 200 sollicitaties verricht en de eerste mensen zijn zelfs al gestart. Ja je leest het goed! Meer dan 200!!! En dan praten we ov

  Lees meer »
 7. Open Bedrijven Dag regio de Kempen: ‘100% een blijvertje’

  Open Bedrijven Dag regio de Kempen: ‘100% een blijvertje’

  GROTE TOELOOP BELANGSTELLENDEN METEEN VANAF DE START.

  Afgelopen zaterdag vond de tweede editie plaats van de Open Bedrijven Dag. Maar liefst 43 bedrijven en instellingen in regio de Kempen organiseerden tegelijkertijd hun ‘Open Dag’ voor het publiek. Aan variatie geen gebrek: van zorginstelling tot houtbewerking, van installateur tot interieuradviseur. Trots toonden ze allemaal hun kunsten en daarbovenop maakten ze het vaak extra aantrekkelijk met leuke activiteiten of mooie prijzen die bezoekers konden winnen.

  INDRUKWEKKENDE INNOVATIES.

  Uiteenlopende Kempische bedrijven stelden van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren open en lieten zoals gezegd ieder op eigen wijze zien waar ze zich dagelijks mee bezig houden. Het aanbod aan bedrijven was gevarieerd en kleurrijk. Bedrijven maakten indruk met boeiende presentaties en innovatieve productiemethoden. Zo had men bijvoorb

  Lees meer »
 8. "Kempische bedrijven zetten deuren open tijdens Open Bedrijven Dag" - Eindhovens Dagblad

  "Kempische bedrijven zetten deuren open tijdens Open Bedrijven Dag" - Eindhovens Dagblad

  Duizenden bezoekers grepen zaterdag de kans om te zien wat zich afspeelt achter de deuren van 43 bedrijven in de Kempen. Het is de tweede keer dat de Open Bedrijven Dag plaatsvindt.

  "Mensen willen graag weten wat er wordt gemaakt in de regio, en bedrijven vinden het leuk om hun bedrijf te laten zien. De eerste editie trok vorig jaar 13.000 bezoekers", vertelt Lieke van Loon. Ze is directeur van het in Hapert gevestigde Werken in de Kempen, dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengt. De deelnemende bedrijven hopen ook hun openstaande vacatures onder de aandacht te brengen. In veel branches is het nog steeds lastig om vacatures in te vullen. 

  Het in Bladel gevestigde Energyst biedt huuroplossingen voor klimaatbeheersing en stroomopwekking. "We hebben altijd vacatures", z

  Lees meer »
 9. Open Bedrijven Dag Magazine

  Open Bedrijven Dag Magazine

  Heb jij het Open Bedrijven Dag magazine niet op de mat gehad? Bekijk hierrr de digitale versie.

  Lees meer »
 10. Rabobank trotse partner Open Bedrijven Dag

  Rabobank trotse partner Open Bedrijven Dag

  Een belangrijk signaal uit de regio en ver daarbuiten is de krapte op de arbeidsmarkt die de afgelopen ­periode recordhoogtes liet zien. Werknemers die alle keus hebben en werkgevers die met de handen in het haar op zoek zijn naar de juiste arbeidskrachten. Een signaal dat Rabobank niet zomaar aan zich voorbij laat gaan. Vanuit dit probleem heeft Werken in de Kempen in 2018 met Rabobank als partner het initiatief ‘Open Bedrijven Dag’ opgezet. Een evenement dat 25 januari 2020 voor de tweede keer gaat plaatsvinden.

  Het goud van de Kempen

  “Het is simpelweg van belang dat bedrijven hun deuren openzetten en aan de regio laten zien wat voor prachtige werkgelegenheid wij hier in de Kempen hebben. Ik noem deze bedrijven ook weleens ‘het goud van de Kempen’”, vertelt Rabobank-directeur René Coppens vol trots. Het openzetten van de deuren biedt kansen voor ondernemers en (jonge) werkzoekenden. De bank zet zich graag in om mensen te verb

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden