Werkgevers Blog

 1. Mooi Werk Magazine - Editie 1

  Mooi Werk Magazine - Editie 1

  Als verbinder tussen werkzoekenden en werkgevers helpen wij jou graag waar we kunnen. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven in de Kempen een gezicht krijgen, dat jij weet wat voor prachtige bedrijven in de Kempen gevestigd zijn.

  Om jullie niet alleen tijdens de Open Bedrijven Dag inzichten te geven in alle mooie bedrijven in de Kempen, is er nu ook een magazine vól met mooi werk. Mooi werk hier uit de regio, mooi werk dat zomaar eens jouw werk kan worden.

  Het magazine dat je hier voor je neus hebt, is geen gewoon magazine. Geen stoffig blaadje, maar een interactieve bron van plezier en carrièrekansen, zoals werk zoeken ook kan zijn. Test jezelf met een quiz of een puzzel en lees interessante ­verhalen van Kempische werkgevers en werknemers. Wellicht vind je hier
  jouw nieuwe baan. Dus ga er maar eens comfortabel voor zitten, in bad of onder een lekker warme fleecedeken en laat je inspireren.

  Veel leesplezier!

  Lees meer »
 2. Column: Terug naar de Kempen (mijn eerste maand bij Werken in de Kempen)

  Column: Terug naar de Kempen (mijn eerste maand bij Werken in de Kempen)

  Zo, wat een héérlijke afstand was dat! Na een welverdiende vakantie begon ik op 1 oktober als Office Assistent bij Werken in de Kempen. Binnen een kwartier stond ik die ochtend op mijn nieuwe werkplek. Nu was mijn vorige baan in Eindhoven ook niet bepaald een wereldreis, maar stel je eens voor: geen stoplichten, geen verkeersdrukte en geen snelwegen meer… wat een luxe!


  DIE BAAN PAST PERFECT BIJ MIJ!

  Toen ik de vacature bij Werken in de Kempen voorbij zag komen, stond ik wel even versteld. Terwijl ik door de vacature heen las, voelde ik de prettige werkcultuur er gewoon doorheen komen. Gek hè?! Maar als dan ook nog de totale functieomschrijving je bevalt, tsja… dan kun je niet anders dan direct een sollicitatie versturen. Zonder enige twijfel drukte ik op de ‘Solliciteer Direct’ button. Gelukkig waren ze aan d

  Lees meer »
 3. Het pepernoten mysterie

  Het pepernoten mysterie

  Sinterklaasje is bijna in het land. Daar kan niemand omheen. De supermarkten liggen weer vol lekkernijen en zeg nou eerlijk: die verleiding is lastig te weerstaan. Kruidnoten met witte chocolade, kruidnoten met melkchocolade, kruidnoten met pure chocolade, kruidnoten met karamel, kruidnoten met truffel, kruidnoten met en zonder noten… Noem het maar op! Lekker lekker! Wij bij Werken in de Kempen zijn allemaal reten fit bezig. Een personal trainer op maandagmiddag, wekelijks een gigantische fruitschaal gevuld met groenten en fruit voor het afpakken, allemaal aan de magere kwark in de ochtend, zó slank als een den zou je zeggen. Maar waar gaat het dan precies mis? Nu wil ik hééélemaal niet zeggen dat we te dik zijn, maar we zijn het er unaniem over eens dat er nog wel wat kilootjes afkunnen. Zodoende…

  Onverklaarbaar

  Zo nu en dan ge

  Lees meer »
 4. Welke route je ook volgt, bij Antonis Verhuur ga je de baan op.

  Welke route je ook volgt, bij Antonis Verhuur ga je de baan op.

  De route van pa Antonis

  Het begon allemaal in 1986. Pa Antonis startte zijn bedrijf in de verhuur van tijdelijke sanitaire voorzieningen. Met één toiletwagen en een tractor ging hij vanuit Hooge Mierde de boer op. Al vrij snel breidde hij zijn bedrijf uit en verhuisde naar de Nieuwkerksedijk in Goirle. Zoon Paul en dochter Erna werkten inmiddels ook in de zaak. Een echt familiebedrijf dus. Anno 2019 is Antonis Verhuur, met zo’n 30 collega’s en vestigingen in Goirle en Tholen, uitgegroeid tot één van de grotere spelers op het gebied van tijdelijke sanitair verhuur voor de bouw- en de evenementenwereld. Van toiletcabines en wc-units tot douches en zeecontainers.  

   

  De evenementenroute

  We verhuren niet alleen sanitaire voorzieningen, maar maken en onderhouden ze ook zelf. Twan Bax (chauffeur/loodsmedewerker): “Wa

  Lees meer »
 5. Doe mij maar een enkeltje...

  Doe mij maar een enkeltje...

  Het is vrijdagmiddag wanneer er onder het genot van een borrel om stilte gevraagd wordt. De barbecue staat al een tijdje te vlammen en de feestmuziek wordt een tandje zachter gezet, want bij Werken in de Kempen wordt op dat moment de bouwvak gevierd. De pretoogjes van de eigenaresse, Lieke van Loon, kijken ons aan. Haar brede glimlach maakt het af. Wat is er toch allemaal gaande…

  “Omdat ik zo enorm trots ben op ons team en wat wij allemaal bereiken, wil ik een gezamenlijk doel stellen waar we met z’n allen naartoe kunnen werken. Wij doen zoveel goede dingen voor werkzoekenden én klanten. Dit moet gevierd worden! Als wij eind dit jaar onze doelstellingen behaald hebben, dan gaan wij met z’n allen naar… IBIZA!!” aldus een enorm trotse én vrolijke Lieke. Het enthousiasme dat op dat moment ontstond is niet in woorden te omschrijven. De Werken in de Kempen IBIZA-VIBE was geboren.

  De dagen, weken en maanden die daarop volgden, waren én zijn magisch. Elke dinsdag een Ibiza-

  Lees meer »
 6. Dynamisch, Pro-actief en Hands-on. Hoe schrijf je vacatureteksten die wel converteren?

  Dynamisch, Pro-actief en Hands-on. Hoe schrijf je vacatureteksten die wel converteren?

  We hoeven niemand te vertellen dat een goede vacaturetekst in deze arbeidskrapte zéér belangrijk is. Maar toch merken we dat veel bedrijven het belang hiervan niet doorhebben, want ruim 4 op de 5 vacatureteksten scoort een onvoldoende. Een motiverende en enthousiaste vacature kan juist nét dat verschil maken waarom iemand kiest voor jou en niet je concullega. Maar hoe schrijf je dan zo’n vacaturetekst die wel converteert? We geven graag wat eenvoudige tips!

  KEN JE KANDIDAAT.

  Het klinkt misschien overbodig, maar ben jij je écht bewust van wie je ideale kandidaat is? Breng deze persoon door middel van een kleine opsomming in kaart en houd dit lijstje erbij wanneer je de vacaturetekst begint te schrijven. Bij alles wat je uitschrijft bedenk je jezelf of de kandidaat het begrijpt en of dit de kandidaat motiveert. Is je ideale kandidaat een MBO-er? Maak dan je zinnen korter. Is je ideale kandidaat een man? Vermijd da

  Lees meer »
 7. Column: het nieuwe recruitment

  Column: het nieuwe recruitment

  Tijdens mijn dagelijks surfritueel op diverse communicatie-gerelateerde websites en socialmediakanalen stuitte ik op een LinkedIn-berichtje over het ‘nieuwe recruitment’. Ontelbaar veel artikelen over dit onderwerp zijn de revue al gepasseerd. Het nieuwe recruitment, wat is dat nu eigenlijk?

  Met zelf al enige recruitmentervaring op zak, heb ik hier wel een mening over. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om een klant te voorzien van personeel. Ook al voldoet de werkzoekende die je voor je neus hebt zitten perfect aan de functie-eisen en het profiel van de klant. Zo simpel is het niet. Uit ervaring spreek ik dat het valt of staat met de organisatie zelf. Nee, het is niet altijd een kwestie van ‘verkopen’ of het juiste praatje houden. Mensen moeten voor je willen werken. Welkom in 2019.

  Mensen… werkgevers… managers… management… directie!! Het draait vandaag de dag om interne (merk)beleving. Onderschat de waarde van een fijne werkomgeving voor je medewerk

  Lees meer »
 8. Bretec Totaaltechniek: met je handen de mooiste machines maken

  Bretec Totaaltechniek: met je handen de mooiste machines maken

  Een complete productielijn voor aardappelpuree, een döner kebab-machine of een gigantische mengtank. In de werkplaats van Bretec Totaaltechniek in Wintelre komen zulke machines tot leven. Bretec maakt namelijk machines en onderdelen voor de levensmiddelenindustrie. Heb jij techniek in de vingers? Dan ben je bij Bretec aan het juiste adres voor een compleet pakket aan technische werkzaamheden.


  In de werkplaats staan drie transportbanden op een rij, medewerker Bart is druk bezig met de laatste laswerkzaamheden en de afwerking. Nog wat laatste puntjes op de i en ze zijn klaar voor transport naar de opdrachtgever. Bretec is een jong bedrijf, waar met een klein team dagelijks wordt gewerkt aan het ontwikkelen en produceren van machines en speciale onderdelen zoals deze transportbanden.

  Eigenhandig maken van een machine

  “Hier is geen dag hetzelfde”, vertelt René de Bresser, eigenaar van Br

  Lees meer »
 9. Column: Chaos!!!

  Column: Chaos!!!

  Maandenlang hebben we ernaartoe gewerkt en dan is de dag daar. We bestaan 5 jaar en dit gaat samen met een nieuw aankoopsysteem waarin ál onze nieuwe producten en diensten worden gelanceerd. En als klapper op de vuurpijl knallen we er ook nog wat kortingsacties tegenaan.

  Zijn alle functionaliteiten getest? Is het visueel aantrekkelijk genoeg? Klopt alles tekstueel? Check, check, check! Oké jongens, dan kunnen we live! Yesss… En toen…

  Er was een leven vóór, en een leven ná deze livegang zullen we maar zeggen. Wat we allemaal getest, gecheckt en nog eens gedubbelcheckt hadden, bleek 183!!! bugs en fouten op te leveren. Ik zag onze online expert, Ferdi, wit worden als een vaatdoek.

  Oké, hoofd koel en oplossingsmodus AAN. Crisisberaad. Bellen met de webbouwers, iedere melding doorgeven, zoeken naar het probleem, oplossen, testen, nog een keer testen en weer bellen. De telefoo

  Lees meer »
 10. Tijd voor een nieuwe manier van werven bij Werken in de Kempen

  Tijd voor een nieuwe manier van werven bij Werken in de Kempen

  Een manier van werven die beter aansluit op de krappe arbeidsmarkt van dit moment. Werven in de Kempen 2020 eigenlijk. Al maanden zijn we ons bij Werken in de Kempen hierop aan het voorbereiden, en afgelopen week was het dan eindelijk zover. Veel producten die niet meer zo doeltreffend waren als voorheen zijn de deur uit gedaan en nieuwe producten met een hoog potentieel zijn erbij gekomen. Voor de zekerheid zullen we de nieuwe producten even kort toelichten.

  MAGAZINE: HET MOOISTE WERK VAN DE REGIO.

  Valt jouw bedrijf straks op de mat bij 90.000 Kempische huis-aan-huisadressen in het tofste interactieve magazine van de Kempen? Wil jij het offline adverteren deze keer eens écht anders aanpakken? Adverteer zoals je dat nog nooit eerder gedaan hebt en je valt gegarandeerd op. Vanuit dit idee is het magazine ‘Het mooiste werk van de regio’ geboren.
  Een hele pagina of zelfs een spread voor jo

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden