Werkgevers Blog

 1. Vacaturekrant [28 november 2018]

  Vacaturekrant [28 november 2018]

  Een vacaturekrant vol schaamteloze zelfpromotie! Wij wonnen onlangs namelijk de FD Gouden Gazellen Awards en daarmee zijn wij het snelst groeiende bedrijf van héél Nederland. In ons artikel lees je waarom nou juist wij die award hebben gewonnen. Ook de column van Marion wordt hierover geschreven. 
  Maar niet getreurd, ook zitten er weer vacatures van onze klanten in de vacaturekrant, waar jij natuurlijk bij kunt solliciteren!

  Lees meer »
 2. Column: Tandarts

  Column: Tandarts

  Terwijl ik lekker zit te tikken, bijt ik ineens op een keihard ding. Krak! Wat is dit? Mijn vulling is uit mijn kies gefloept en onderdeel geworden van mijn kauwgom. In de spiegel stelt het niks voor maar het voelt alsof er enorme krater in mijn kies zit.

  Ik bel de tandarts en zoals 43 andere weken van het jaar, heeft hij vakantie. Gelukkig krijg ik een keuzemenu met één optie voor persoonlijk contact, nl. bij spoedgevallen. Die knop is niet voor mietjes want daaronder verstaan ze bloedingen die niet stoppen of gevallen waarbij je kaak zo ongeveer los in je hand ligt. Persoonlijk vind ik een krater in je gebit ook vrij urgent dus ik bel de vervangende tandarts in Bergeijk. De dame aan de telefoon is vol begrip en een uur later mag ik komen. Zo kan het dus ook.

  Dankbaar neem ik plaats in de tandartsstoel en een Belgische tandarts elastiekt zijn mondkapje voor. De aardige assistente komt erbij en gezamenlijk boren ze hun kritische ogen in

  Lees meer »
 3. Werken in de Kempen is het snelst groeiende bedrijf van Nederland

  Werken in de Kempen is het snelst groeiende bedrijf van Nederland

  Lieke van Loon leidt arbeidsbemiddelaar Werken in de Kempen, de overall winnaar van de FD Gazellen top 100 over 2018. Wat haar formule bijzonder maakt, is dat zij zich exclusief richt op één regio: De Kempen in Brabant.

  Van Loon is geboren en getogen in deze streek vlak bij Eindhoven. In Hapert heeft ze sinds 2014 haar eigen bedrijf: Werken in de Kempen. Van Loon wil met haar bedrijf de leefbaarheid in de snel vergrijzende regio verbeteren. Van die keuze voor De Kempen heeft de Gouden Gazelle-winnaar in de categorie kleine bedrijven geen spijt. Haar manier van arbeidsbemiddeling loont. De omzet van haar bedrijf loopt snel op. Sinds de start vier jaar geleden is de omzet bijna verviervoudigd. Dagelijks zijn er ruim honderd mensen gedetacheerd via Werken in de Kempen en, zegt Van Loon, vinden tien

  Lees meer »
 4. ‘Werken in de Kempen’ wint gouden FD Gazellen Award

  ‘Werken in de Kempen’ wint gouden FD Gazellen Award

  ‘Werken in de Kempen’ heeft 8 november de gouden FD Gazellen Award in ontvangst mogen nemen. Daarmee is het vier jaar jonge bedrijf het snelst groeiende bedrijf in de Regio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg).

  Met ingang van 2018 is de rangschikking van de FD Gazellen-lijst veranderd. Niet langer is alleen de omzetgroei van belang, maar nu wordt ook de groei van werknemers (in fte’s gemeten) en de winstgevendheid meegewogen. Personeelsgroei is een indicator voor een bijdrage aan de werkgelegenheid en winstgevendheid is een indicator in welke mate een bedrijf toegevoegde waarde biedt. Door drie indicatoren – in plaats van één – mee te laten wegen, krijgt de prijs een meer gebalanceerde basis.

  De snelle groei van de jonge organisati

  Lees meer »
 5. Ondernemen met zijwieltjes: Een eigen bedrijf naast je baan doe je zo

  Ondernemen met zijwieltjes: Een eigen bedrijf naast je baan doe je zo

  Van de crea-bea receptioniste die via Facebook knutselwerkjes verkoopt tot de advocaat die in zijn avonduren jonge ondernemers helpt met hun startups - het zijn voorbeelden van mensen in loondienst die daarnaast ondernemer zijn. Omdat ze dat leuk vinden, omdat ze kansen ruiken, of misschien omdat ze hun ei bij de baas niet volledig kwijt kunnen. Waar moet je allemaal op letten als jij er naast je werk wat bij wilt gaan doen? 

  Ondernemen met zijwieltjes

  Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel zijn ruim 450.000 Nederlanders actief als ondernemer naast hun contract in loondienst. Afgelopen jaar steeg het aantal parttime bedrijven met 4%, en het aantal zzp’ers met maar liefst 6%! Het verlangen om naast je vaste baan het ondernemerschap na het streven als zzp’er of met een bedrijfje kan diverse drijfveren hebben. Misschien wil je gewoonweg meer doen, of kun je je ei niet helemaal kwijt

  Lees meer »
 6. Open Bedrijven Dag: Promotiemateriaal

  Open Bedrijven Dag: Promotiemateriaal
  Hoe zit het met de promotie van de Open Bedrijven Dag? En hoe kan ik hier eventueel zelf voor zorgdragen.  We hebben drie korte punten opgesteld die je een klein beetje informeren over de stand van zaken en wat jij kunt doen:

  • Volg onze linkedin pagina ‘Werken in de Kempen voor bedrijven’ om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Hier communiceren we voortdurend over de Open Bedrijven Dag en over de promotie die we doen. Tip: Deel zelf ook actief berichten op social media!

  • Promotie: Werken in de Kempen verzorgt een heleboel promotie in de regio. Binnenkort bezorgen we bij jouw bedrijf een spandoek dat voor het bedrijfspand komt, 2 posters voor bij de ingang (wij doen mee met de Open Bedrijven Dag) en 100 flyers voor op je balie.

  Lees meer »
 7. Column: Telefoon

  Column: Telefoon

  Op een saaie zaterdagavond lig ik languit op de bank appjes ‘op te ruimen’. Mijn iPhone zegt ‘dat je daarmee je ruimte vrijmaakt zónder gegevens te verliezen’ dus ik begin enthousiast aan een grote schoonmaak.

  Al vrij snel zijn alle app-icoontjes veranderd in draaiende cirkeltjes in die niet te stoppen zijn. Niets kan geopend worden, ik kan niet bellen, niet appen, niks. Mijn hele leven staat on hold. Mijn sociale leven, mijn financiële leven, mijn agenda, Ome Google, marktplaats en duizend foto’s en filmpjes. Mijn Rabo-app, mijn betaalrekeningen maar ook mijn mapje ‘notities’ waar ik al mijn ideeën en plannen in opschrijf. Allemaal verstopt achter een draaiend schijfje.

  Mijn hart bonkt in mijn keel, dit kan niet waar zijn. Het is zaterdagavond, er is geen bedrijf of nerd bereikbaar en ik heb mijn telefoon al twee keer uit- en aangezet en het helpt niks. ‘Laten we vooral niet in paniek raken,’ hyperventileer ik en ik haal een zak chips uit d

  Lees meer »
 8. Open Bedrijven Dag: Vacatures tijdens deze dag

  Open Bedrijven Dag: Vacatures tijdens deze dag
  We naderen langzaamaan de periode waarin we reclame gaan maken voor de bezoekers en werkzoekenden die hopelijk massaal jullie Open Bedrijven Dag gaan bezoeken. Daar gaan wij ons uiterste best voor doen, maar ook jij kan het interessant maken om het te bezoeken. Zet daardoor zeker ook de volgende dingen in:
  • Vacatures: Heb je (doorlopende) vacatures of wil je bepaalde vacatures promoten in de periode rond de Open Bedrijven Dag? Zorg dat ze online staan op werkenindekempen.nl. We organiseren de grootste promotiecampagne ooit en het zou jammer zijn als jouw vacatures niet in beeld zijn en je dus niet kunt werven.

  • Deelnemerspagina: vanaf 1 december start de campagne voor bezoekers. staan alle deelnemerspagina’s online. Je ontvangt daarvan bericht. Zo’n pagina ziet er ongeveer als volgt uit: de
  Lees meer »
 9. RSZK: "Het laat niemand onberoerd als je iets voor een ander kunt betekenen.”

  RSZK: "Het laat niemand onberoerd als je iets voor een ander kunt betekenen.”
  De overheid stimuleert dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Wie het niet meer alleen redt, kan dit aangeven bij de gemeente. Indien nodig kunnen ouderen thuis ondersteuning krijgen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Dit kan bestaan uit dagbesteding, ondersteuning van de mantelzorger, of hulp bij het huishouden. Laurens van Hulsel werkt sinds een jaar als Hulp bij het Huishouden bij RSZK ZorgProfessionals en vertelt over zijn werkzaamheden en ervaringen.
  “Ik ben een mensen-mens”, begint Laurens zijn verhaal. ”Tijdens mijn werk vind ik het fijn als ik met mensen om kan gaan, om echt contact met ze te hebben. Ik heb ooit een paar dagen bij de huishoudelijke dienst in een hotel gewerkt. Dat was helemaal niks voor mij, echt niet. Ik had geen contact met de mensen en
  veel stress, want je kreeg maar twintig minuten om een kamer te poetsen. Dat is veel te weinig tijd om i
  Lees meer »
 10. Open Bedrijven Dag: Belangrijke info m.b.t. advertorial

  Open Bedrijven Dag: Belangrijke info m.b.t. advertorial
  Inmiddels nadert de vervroegde deadline voor het aanmelden van jouw bedrijf voor de Open Bedrijven Dag. En zo hebben wij nog meer nieuws omtrent onze speciale 'Open Bedrijven Dag-krant'.


  • Verzorgen jullie zelf je advertorial? Let op! De deadline van de krant is vervroegd naar 23 november! Dus ook snel doorgeven als wij hem voor je mogen maken. 

  • Al doorgegeven dat Werken in de Kempen jouw advertorial mag schrijven? Fijn! Binnenkort neemt één van onze tekstschrijvers contact met je op. 

  • Foto’s: Om je advertorial vorm te geven, is het zaak dat we beeldmateriaal hebben. Selecteer dus snel een aantal krachtige foto’s (max. 5). Als er geen geschikt beeldmateriaal wordt aangeleverd, maken we naar eigen inzicht gebruik van stockfoto’s.Het zoeken en aankopen van stockphoto's wordt in rekening gebracht.

  • Extra lang exposur
  Lees meer »
2018 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden