Werkgevers Blog

 1. Bedrijven laten zich zien op de Open Bedrijven Dag

  Bedrijven laten zich zien op de Open Bedrijven Dag

  Zorg dat ook jouw bedrijf meedoet!

  Regio de Kempen barst van de bedrijvigheid. We hebben het allemaal: innovatief, ambachtelijk, vakwerk. Producenten, dienstverleners en zorginstellingen. Commercieel en non-profit, internationaal en lokaal. Groot of klein, ze zijn allemaal verrassend. Want bijna niemand weet wat zich achter de bedrijfsdeuren afspeelt. Zonde!

  Daarom organiseert Werken in de Kempen een Open Bedrijven Dag op zaterdag 12 januari. Bedrijven zetten hun deuren open, Werken in de Kempen zorgt dat heel de Kempen uitloopt.

  Het doel

  De Open Bedrijven Dag is dé gelegenheid voor mensen om drempelloos binnen te lopen bij interessante bedrijven, een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken. Ook leuk voor familie, vrienden, collega’s en hun achterban om eens te laten zien wat er allemaal gebeurt binnen jullie bedrijf.

  Een eerlijke en eenvoudige manier om mensen enthousiast te maken voor regionale bedrijven en sectore

  Lees meer »
 2. Column: Open Bedrijven Dag

  Column: Open Bedrijven Dag

  Jullie moesten eens weten wat er speelt bij bedrijven in de regio. Regelmatig kom ik er binnen en ga ik er weg met een brok in mijn keel.

  Want het raakt tot in mijn tenen. De ogen van de bedrijfsleider die vol trots vertelt over het bedrijf. De bevlogen directeur die op de heftruck springt als het druk is. Die alles doet om zijn klanten, maar zeker ook zijn mensen gelukkig te zien. De geconcentreerde vakmensen in de werkplaats die kwaliteitsproducten maken van het hoogste niveau. De liefdevolle blik van de verzorgster die de rolstoel duwt. De betrokkenheid van al die mensen, die elke dag weer de mouwen opstropen om het beste van zichzelf te geven.   

  Dat zijn ónze MKB bedrijven in de Kempen. Ónze ouders, broers en zussen, ooms en tantes, neven, nichten, vrienden, buren en sportkameraden. Zij ontwikkelen, maken en dóen dingen die fucking knap zijn. En niémand die het ziet, niémand die het weet. En waarschijnlijk vinden ze het zelf de normaals

  Lees meer »
 3. Column: Boem!

  Column: Boem!

  Elle van onderaan de trap: ‘Marion, er heeft iemand tegen je auto aan gezeten.’ Ik loop door het kantoor naar buiten en zie een grote oplegger stilstaan op de kruising voor ons pand. Ik had mijn auto al verderop geparkeerd omdat er regelmatig auto’s worden geraakt door opleggers die de bocht niet kunnen maken, terugstoten, BOEM zeggen en weer vooruit rijden tot een gillende dame het kantoor uit rent om de chauffeur te arresteren.

  Ik kijk naar de fijnste auto uit mijn rijdende bestaan en zie dat de brute oplegger de helft van zijn kont heeft geramd. Als dikke tranen liggen de scherven van het achterlicht onder zijn ingedeukte bil en over zijn rechterflank loopt een lange dikke kras waardoor de hele zijkant waarschijnlijk moet worden vervangen. Het zou zomaar de L van total loss kunnen zijn.

  Ik loop met boze passen naar de vrachtwagenchauffeur die in de cabine zit te bellen. Ik ga zijn neus omdraaien en met m

  Lees meer »
 4. Vacaturekrant [19 september 2018]

  Vacaturekrant [19 september 2018]

  We hebben deze week maar liefst twee advertorials in de krant staan. RSZK spreekt over hoe het is om met dementen te werken en SvH Metaal laat zien hoe gaaf het nu is om bij hun in de metaalindustrie te werken.
  Daarnaast vind je uiteraard diverse vacatures in onze krant en een column over een ongelukkige crash bij ons voor de deur.

  Lees meer »
 5. Laaggeletterdheid in de Kempen, help je mee?

  Laaggeletterdheid in de Kempen, help je mee?

  Een aantal jaar geleden was laaggeletterdheid een redelijk onbekend begrip. Inmiddels is daar verandering in gekomen, hoewel deze beperking nog vaak verward wordt met analfabetisme en te maken heeft met veel vooroordelen. Hierbij cijfers, feiten en mogelijkheden in de Kempen.


  Laaggeletterdheid

  “Laaggeletterdheid is een overkoepelende term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en het begrijpen en toepassen van informatie. Ze beheersen niet het minimale niveau om volwaardig in de maatschappij te kunnen functioneren” zegt Macha Mathijssen, coördinator DigiTaalhuis in Bergeijk. “Dat geldt ook voor het functioneren binnen een baan. Deze mensen hebben bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren of het lezen van instructies en veiligheidsvoorschriften op hun werk.” Uit onderzoek van Stichting Lezen en Schrijven blijkt d

  Lees meer »
 6. 6 tips om de overgang tussen vakantie en werk te versoepelen

  6 tips om de overgang tussen vakantie en werk te versoepelen

  Heerlijk, zo'n deugddoende vakantie. Al is er één nadeel: de thuiskomst. Je koffers uitladen, de was doen en weten dat er 43.792 werkmails op jou liggen wachten. Deze tips verzachten de pijnlijke overgang van je verlof naar je werk, schrijft Het Laatste Nieuws. Een collega was nog maar net terug van vakantie en toen ik polste of hij zich al had kunnen aanpassen aan het werkritme, was dit zijn antwoord: "Eerst twee dagen door mijn mailbox heen ploeteren en dan ben ik klaar om er opnieuw in te vliegen." Klinkt ontzettend herkenbaar. Dat geldt voor veel mensen waarschijnlijk, want uit een onderzoek van IDEWE, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk in ons land, bleek vorig jaar al dat acht op de tien medewerkers last hebben van vakantieblues.

  Na een verre reis voelen mensen zich helemaal ontspannen en zen. Maar dat gevoel verdwijnt al snel als ze zich weer op de werkvloer begeven. Volgens David Ballard, voorzitter va

  Lees meer »
 7. Updates aan de website (Juli 2018)

  Updates aan de website (Juli 2018)
  Het is zomer en dat betekent komkommertijd voor veel projecten. Bij Werken in de Kempen gaat het net even anders. Zomer is voor ons de tijd dat we focussen op de dingen die het afgelopen jaar zijn ontwikkeld en verbeterd kunnen worden. Uiteraard valt daar de website ook onder. Online Marketeer Ferdi vertelt je over de nieuwste ontwikkelingen die de website afgelopen maand heeft doorgemaakt.
  Lees meer »
 8. Het concurrentiebeding; Wat mag wel en wat niet?

  Het concurrentiebeding; Wat mag wel en wat niet?

  In de strijd om het behouden van en het verkrijgen van (goed) personeel, lijken werkgevers steeds vaker het concurrentiebeding als strijdmiddel in te zetten. Wat mag wel en wat niet?

  De uiterst krappe arbeidsmarkt lijkt als gevolg te hebben dat werkgevers het concurrentiebeding zien als middel om werknemers aan zich te binden. In de media wordt al gesproken van het ‘gijzelen’ van werknemers. De gedachte lijkt te zijn dat het verbod om bij een concurrent te werken, de medewerkers dwingt om bij de werkgever te blijven. Maar werkt dat wel zo?

  Concurrentiebeding in diverse branches

  Was een concurrentiebeding voorheen voorbehouden aan de accountmanagers, de projectmanagers en de beleidsmakers, tegenwoordig lijkt het concurrentiebeding standaard in iedere arbeidsovereenkomst voor te komen. Van de metselaar en de timmerman tot de schoonmaker en de lopende band medewerker, iedereen lij

  Lees meer »
 9. Column: Vrouw 2018

  Column: Vrouw 2018

  Ik snap best dat half vrouwelijk Nederland overspannen, burnout of lichtjes over de toeren is. Wij hebben het zo druk met het pleasen van Jan en alleman dat we geen tijd over hebben voor het pleasen van onszelf. Als we een functieomschrijving zouden maken van de moderne vrouw, zou onderstaand profiel aardig in de buurt komen

  Functieprofiel Vrouw 2018

  • Spontaan, enthousiast en intelligent 
  • Uitstekende management skills; kan 10 ballen gelijktijdig in de lucht houden 
  • Is een begripvolle, representatieve partner 
  • Uiterst flexibel en heeft geen voorkeur voor tv-programma’s na 20.00 uur 
  • Zorgzaam voor kinderen, (schoon)ouders en andere zorgbehoevenden in netwerk 
  • Heeft goede baan; is zelfstandig, zelfsturend en bij voorkeur zelfvoorzienend 
  • Is een gezellige vriendin met luisterend oor 
  • Sport regelmatig en beschikt over slank, gestroomlijnd lichaam 
  • Houdt vo
  Lees meer »
 10. Theo: de gelukkigste mens van de wereld

  Theo: de gelukkigste mens van de wereld

  4 Jaar lang solliciteert ‘ie al. ‘Ik krijg de ene afwijzing na de andere en sommige uitzendbureaus lachten me zelfs uit met mijn 59 jaar. 'Ge wilt nie weten hoe blij ik ben als ge me aan een baan kunt helpen.’ Zegt Theo Vennix uit Eindhoven.

  Als één van de eersten komt ‘ie op de Werken in de Kempen Banenbeurs aan. Op de fiets uit Eindhoven, zo’n anderhalf uur trappen. Hij spreekt Elle aan van ons Werk Buro, die niet zou weten waarom ze deze sympathieke vent niet aan een baan zou kunnen helpen. ‘Kom langs bij ons Werk Buro, dan praten we verder en kijk ik waar ik je voor kan stellen.’

  Zo fietst hij een paar weken later weer naar Hapert. Als papiervouwer werkte hij heel zijn leven in de grafische sector en kwam na een faillissement thuis te zitten. Uiteindelijk was hij vanuit de bijstand fulltime bezig met het zoeken naar een baan. De consulenten van het Werk Buro vonden het zonde; zo’n geschikte kerel, en ontzéttend gemotiveerd.

  Elle stelde hem voor b

  Lees meer »
Pagina
2018 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden