Werkgevers Blog

 1. WERKEN!! IN DE KEMPEN.

  WERKEN!! IN DE KEMPEN.

  Slechts één telefoontje en ik zat binnen no-time aan de ronde tafel op Lieke, de eigenaresse van Werken in de Kempen, haar kantoor.
  Bakkie pleur, lekker paaseitje erbij (ja, we gaan terug in de tijd) en gespreksstof voor wel een half jaar. Overdrijven is ook een vak.

  Daar gaan we dan. Een nieuw avontuur werd werkelijkheid. Werken in de Kempen is een suuuuppper goeie marketing- en communicatiespecialist rijker en ik kan lekker op de fiets naar mijn werk. Nou ja, dat was het plan dan toch…

  WERK AAN DE WINKEL

  Even lekker op mijn gemakje installeren, wakker worden en mijn roes van het weekend uitslapen zat er niet in. Er moest gewerkt worden, en hard. Tsja…dat gaan we dan maar doen hè.
  Al snel kwam ik erachter wat Lieke bedoelde met de fantastische energie en drive van de werknemers. De Banenbeurs moest georganiseerd worden en dat is mij niet bepaald ontschoten. Kei-, maar dan oo

  Lees meer »
 2. INFORMATIEBIJEENKOMST OPEN BEDRIJVEN DAG 2020

  INFORMATIEBIJEENKOMST OPEN BEDRIJVEN DAG 2020

  WAT. 

  Nagenoeg iedere organisatie weet WAT ze doen, welke producten en diensten ze leveren en dit communiceren ze ook. Maar is de buitenwereld écht op de hoogte van WAT jouw bedrijf te bieden heeft? De fantastische sfeer, de ruwe of juist perfect gedesignde werkplek, de te gekke collega’s en de laagdrempelige communicatie. Alles draait vandaag de dag om beleving. Bezoekers komen niet voor het standaard riedeltje, bezoekers komen voor de demonstraties, de interactie, de weetjes.

  Daarom organiseren wij ook dít jaar weer de
  Werken in de Kempen Open Bedrijven Dag op 25 januari 2020. Gooi je deuren open én laat hun zien wat er zich achter de schermen allemaal afspeelt. Creëer eenvoudig en snel ambassadeurs én fans. De Werken in de Kempen Open Bedrijven Dag geeft je imago een flinke boost!

  Lees meer »
 3. BANENBEURS 2019 WEDEROM EEN GROOT SUCCES!

  BANENBEURS 2019 WEDEROM EEN GROOT SUCCES!

  HAPERT - Afgelopen zaterdag, 25 mei, vond de 3e editie van de Banenbeurs tijdens het KempenTech evenement plaats. 37 deelnemende bedrijven uit de regio werden vertegenwoordigd en stonden paraat bezoekers te woord te staan en extra uitleg te geven over hun bedrijf en openstaande vacatures. Met opnieuw duizenden bezoekers op het evenement was de Banenbeurs ook dit jaar weer een groot succes!

  VOOR ELK WAT WILS.

  Een evenement, georganiseerd door Werken in de Kempen en KempenTech, voor iedereen die zin heeft in een dagje weg. Buiten vele openstaande vacatures die door de bedrijven gepromoot werden, waren er ook tal aan andere activiteiten te beleven. Zo kon je kans maken op een one-of-a-kind-Werken in de Kempen fiets, je cv laten checken, een profielfoto laten maken en als klap op de vuurpijl gratis carrièregerichte workshops volgen van ervaren sprekers. Ook waren er tal aan technische activiteiten te belev

  Lees meer »
 4. Column: Diamanten

  Column: Diamanten

  Wat ik nou eigenlijk doe? Ik zet werkgevers op de kaart en maak ze aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt. Met goeie marketing en communicatie want je kunt nog zó’n leuk bedrijf zijn, als niemand weet dat je bestaat, komt er geen mens voor je werken. Ook zijn er mooie werkgevers met de uitstraling van een grafzerk. Doodzonde, ook daar solliciteert geen mens. Kortom, er is een wereld te winnen als je aandacht besteedt aan je (werkgevers)merk. Werken in de Kempen heeft het geen windeieren gelegd en nu help ik andere bedrijven vooruit.

  Momenteel werk ik voor een bedrijf waar mijn mond regelmatig van openvalt. Wijkt totáál af van de gemiddelde Kempische werkplaats. Dit bedrijf in Valkenswaard, Contour Fine Tooling (nog nauwelijks te vinden online), maakt gereedschap van industriële diamanten. Voor super-high-tech-industrieën over de hele wereld. Het heeft iets James-Bond-achtigs. Hun werk vergt serieuze precisie, met loupes en microscopen. Er werken bedac

  Lees meer »
 5. Waarom de sfeer bij ABS Autoherstel Coppens altijd goed is.

  Waarom de sfeer bij ABS Autoherstel Coppens altijd goed is.

  Het schadeherstelbedrijf van vader en zoon Coppens is al jaren een begrip in Veldhoven en omgeving. Ruim 30 jaar geleden startte vader Gerard, ‘Gerrit’ in de Veldhovense volksmond, zijn bedrijf in het herstellen en uitdeuken van autoschade. Gerrit staat in het dorp bekend als ‘een goei baas die goed is voor z’n personeel’. Sinds een jaar heeft zoon Geert het bedrijf overgenomen. Wat niet veranderd is, is die dorpse gemoedelijkheid. Geert Coppens: “We zijn niet zo groot. Er werken 8 man op de werkplaats, maar dat maakt het wel persoonlijker.” Pierre Hertogh (voorbewerker) vult aan: “De sfeer hier is goed. We hoeven niet op ons tenen te lopen als Geert binnenkomt. Je kunt gewoon een keer met elkaar kletsen.”

  Een topteam

  Werken bij ABS Autoherstel Coppens betekent werken in

  Lees meer »
 6. Maas Reusel: Heb jij hart voor de zaag?

  Maas Reusel: Heb jij hart voor de zaag?

  Maas Reusel Zagerij is een kleine, maar sterke speler in het bewerken van allerlei soorten plaatmateriaal voor bedrijven in hout- en bouwmaterialen, gevelspecialisten en de industrie; van standaard zaagwerk tot de meest lastige frezingen. Van enkele stukken tot omvangrijke series.

  Hart voor het product

  Guus van de Wal, bedrijfsleider: “We gaan met ons machinepark altijd voor de hoogste kwaliteit. En door het product slim samen te stellen en te verpakken, ontzorgen we de klant maximaal. We denken verder als alleen dat plaatje zagen en zoomen in op de keten. Die werkmethodiek is zo ingebakken dat het meest complexe werk qua materiaalbewerking en verpakking ons gewoon lukt.” Harrie Heesters, meewerkend voorman, vervolgt: “Het eindproduct zien we meestal niet als het hier vertrekt. Voor de Floriade destijds hebben we de Innovatoren bekleed. Toen die klaar was, ben ik daar op een zaterdagmiddag naar toe gegaan. Dan ben ik daar wel trots op!”

  Guus: “We ho

  Lees meer »
 7. Column: Pius X

  Column: Pius X

  Beste directie van het Pius X College,

  Omdat onze zoon over een dik jaar naar het voortgezet onderwijs gaat, hield de basisschool een informatieavond. Heel goed want de middelbare school is een grote stap voor kleine ventjes. Nu is ons kind is een heel gemiddelde leerling die keurig binnen ‘het systeem’ past. Handig voor ons allen, wij hebben geen speciale wensen.

  Net als de meeste jongetjes van elf (logisch, hij is gemiddeld), heeft ie echter één opvallende eigenschap. Hij houdt ontzettend van spelen. Hij bruist zeg maar, van de energie. Waarschijnlijk heeft ie daardoor weinig behoefte aan stilzitten, lezen en luisteren. Helemaal als ‘ie het nut er niet van inziet. En dát, beste directie van het Pius X, is precies waar ons ventje van elf met een HAVO-advies naartoe moet leven. Voor een periode van maar liefst vijf jaar. Daar wordt ie niet heel enthousiast van.

  Nu hebben we ontdekt dat onze jongen een bovengemi

  Lees meer »
 8. Vacaturekrant [17 april 2019]

  Vacaturekrant [17 april 2019]

  In deze vacaturekrant vind je naast het aanbod aan vacatures ook een artikel met tips om iedereen te overtuigen in je sollicitatiegesprek. Op naar je nieuwe baan! En Marion doet een belangrijke oproep aan Pius X, ten behoeve van creatieve kinderen met zin in techniek.

  Lees meer »
 9. Column: Verrassing

  Column: Verrassing

  Toen mijn lief 30 werd, verraste ik hem met een surprise party en alsof dat nog niet genoeg was, ontvoerde ik hem aansluitend een weekend naar Brussel. Kosten noch moeite had ik gespaard. Hoogzwanger en zo dik als een opgeblazen olifant heb ik mezelf waggelend en zuchtend Brussel door gesleept. Maar alles om mijn schatje een onvergetelijke verjaardag te bezorgen.

  Toen ik een jaar later de 30 naderde, vroeg mijn man wat ik wilde voor mijn verjaardag. 'Aaah,’ giechelde ik ‘da’s toch helemaal niet nodig.' Dat had hij ter harte genomen want op mijn verjaardag kondigde hij stralend aan dat hij me mee uit eten nam. Vol verwachting stapte ik in een kek jurkje uit de auto voor, -ja mensen, dit staat er echt- een hamburgertent in Eindhoven.

  Mijn volgende verjaardag kreeg meneer een herkansing. We schoven aan bij Lucas in Reusel, inmiddels Bochica. Lekkere gerechten, mooie wijntjes. Romantisch met zijn tweetjes. We waren bij de toetjes aangekomen en wat zag ik daar aankome

  Lees meer »
 10. Sprekers gezocht voor de Banenbeurs

  Sprekers gezocht voor de Banenbeurs
  Tijdens de Banenbeurs willen we graag een interactief programma bieden aan de hand van lezingen/workshops/masterclasses over leuke onderwerpen op het gebied van werk. Nu zijn we voor onderstaande thema's op zoek naar mensen met een inspirerend verhaal/presentatie die op zaterdag 25 mei iets voor ons zouden kunnen betekenen. Ben of ken jij zo iemand, laat het dan weten via een belletje op 0497 21 00 26 of mail je naam, telefoonnummer en mogelijke sprekersthema naar events@werkenindekempen.nl zodat we contact op kunnen nemen.

  WHAT'S IN IT FOR ME?

  Een workshop waardoor jij volledig voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaat.
  Waarm
  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden