Werkzoekenden Blog

 1. Column: Terug naar de Kempen (mijn eerste maand bij Werken in de Kempen)

  Column: Terug naar de Kempen (mijn eerste maand bij Werken in de Kempen)

  Zo, wat een héérlijke afstand was dat! Na een welverdiende vakantie begon ik op 1 oktober als Office Assistent bij Werken in de Kempen. Binnen een kwartier stond ik die ochtend op mijn nieuwe werkplek. Nu was mijn vorige baan in Eindhoven ook niet bepaald een wereldreis, maar stel je eens voor: geen stoplichten, geen verkeersdrukte en geen snelwegen meer… wat een luxe!


  DIE BAAN PAST PERFECT BIJ MIJ!

  Toen ik de vacature bij Werken in de Kempen voorbij zag komen, stond ik wel even versteld. Terwijl ik door de vacature heen las, voelde ik de prettige werkcultuur er gewoon doorheen komen. Gek hè?! Maar als dan ook nog de totale functieomschrijving je bevalt, tsja… dan kun je niet anders dan direct een sollicitatie versturen. Zonder enige twijfel drukte ik op de ‘Solliciteer Direct’ button. Gelukkig waren ze aan d

  Lees meer »
 2. Het pepernoten mysterie

  Het pepernoten mysterie

  Sinterklaasje is bijna in het land. Daar kan niemand omheen. De supermarkten liggen weer vol lekkernijen en zeg nou eerlijk: die verleiding is lastig te weerstaan. Kruidnoten met witte chocolade, kruidnoten met melkchocolade, kruidnoten met pure chocolade, kruidnoten met karamel, kruidnoten met truffel, kruidnoten met en zonder noten… Noem het maar op! Lekker lekker! Wij bij Werken in de Kempen zijn allemaal reten fit bezig. Een personal trainer op maandagmiddag, wekelijks een gigantische fruitschaal gevuld met groenten en fruit voor het afpakken, allemaal aan de magere kwark in de ochtend, zó slank als een den zou je zeggen. Maar waar gaat het dan precies mis? Nu wil ik hééélemaal niet zeggen dat we te dik zijn, maar we zijn het er unaniem over eens dat er nog wel wat kilootjes afkunnen. Zodoende…

  Onverklaarbaar

  Zo nu en dan ge

  Lees meer »
 3. Welke route je ook volgt, bij Antonis Verhuur ga je de baan op.

  Welke route je ook volgt, bij Antonis Verhuur ga je de baan op.

  De route van pa Antonis

  Het begon allemaal in 1986. Pa Antonis startte zijn bedrijf in de verhuur van tijdelijke sanitaire voorzieningen. Met één toiletwagen en een tractor ging hij vanuit Hooge Mierde de boer op. Al vrij snel breidde hij zijn bedrijf uit en verhuisde naar de Nieuwkerksedijk in Goirle. Zoon Paul en dochter Erna werkten inmiddels ook in de zaak. Een echt familiebedrijf dus. Anno 2019 is Antonis Verhuur, met zo’n 30 collega’s en vestigingen in Goirle en Tholen, uitgegroeid tot één van de grotere spelers op het gebied van tijdelijke sanitair verhuur voor de bouw- en de evenementenwereld. Van toiletcabines en wc-units tot douches en zeecontainers.  

   

  De evenementenroute

  We verhuren niet alleen sanitaire voorzieningen, maar maken en onderhouden ze ook zelf. Twan Bax (chauffeur/loodsmedewerker): “Wa

  Lees meer »
 4. Doe mij maar een enkeltje...

  Doe mij maar een enkeltje...

  Het is vrijdagmiddag wanneer er onder het genot van een borrel om stilte gevraagd wordt. De barbecue staat al een tijdje te vlammen en de feestmuziek wordt een tandje zachter gezet, want bij Werken in de Kempen wordt op dat moment de bouwvak gevierd. De pretoogjes van de eigenaresse, Lieke van Loon, kijken ons aan. Haar brede glimlach maakt het af. Wat is er toch allemaal gaande…

  “Omdat ik zo enorm trots ben op ons team en wat wij allemaal bereiken, wil ik een gezamenlijk doel stellen waar we met z’n allen naartoe kunnen werken. Wij doen zoveel goede dingen voor werkzoekenden én klanten. Dit moet gevierd worden! Als wij eind dit jaar onze doelstellingen behaald hebben, dan gaan wij met z’n allen naar… IBIZA!!” aldus een enorm trotse én vrolijke Lieke. Het enthousiasme dat op dat moment ontstond is niet in woorden te omschrijven. De Werken in de Kempen IBIZA-VIBE was geboren.

  De dagen, weken en maanden die daarop volgden, waren én zijn magisch. Elke dinsdag een Ibiza-

  Lees meer »
 5. Bretec Totaaltechniek: met je handen de mooiste machines maken

  Bretec Totaaltechniek: met je handen de mooiste machines maken

  Een complete productielijn voor aardappelpuree, een döner kebab-machine of een gigantische mengtank. In de werkplaats van Bretec Totaaltechniek in Wintelre komen zulke machines tot leven. Bretec maakt namelijk machines en onderdelen voor de levensmiddelenindustrie. Heb jij techniek in de vingers? Dan ben je bij Bretec aan het juiste adres voor een compleet pakket aan technische werkzaamheden.


  In de werkplaats staan drie transportbanden op een rij, medewerker Bart is druk bezig met de laatste laswerkzaamheden en de afwerking. Nog wat laatste puntjes op de i en ze zijn klaar voor transport naar de opdrachtgever. Bretec is een jong bedrijf, waar met een klein team dagelijks wordt gewerkt aan het ontwikkelen en produceren van machines en speciale onderdelen zoals deze transportbanden.

  Eigenhandig maken van een machine

  “Hier is geen dag hetzelfde”, vertelt René de Bresser, eigenaar van Br

  Lees meer »
 6. Column: Chaos!!!

  Column: Chaos!!!

  Maandenlang hebben we ernaartoe gewerkt en dan is de dag daar. We bestaan 5 jaar en dit gaat samen met een nieuw aankoopsysteem waarin ál onze nieuwe producten en diensten worden gelanceerd. En als klapper op de vuurpijl knallen we er ook nog wat kortingsacties tegenaan.

  Zijn alle functionaliteiten getest? Is het visueel aantrekkelijk genoeg? Klopt alles tekstueel? Check, check, check! Oké jongens, dan kunnen we live! Yesss… En toen…

  Er was een leven vóór, en een leven ná deze livegang zullen we maar zeggen. Wat we allemaal getest, gecheckt en nog eens gedubbelcheckt hadden, bleek 183!!! bugs en fouten op te leveren. Ik zag onze online expert, Ferdi, wit worden als een vaatdoek.

  Oké, hoofd koel en oplossingsmodus AAN. Crisisberaad. Bellen met de webbouwers, iedere melding doorgeven, zoeken naar het probleem, oplossen, testen, nog een keer testen en weer bellen. De telefoo

  Lees meer »
 7. Hoe het ooit begon 5 jaar geleden

  Hoe het ooit begon 5 jaar geleden

  Wat?! Bestaat Werken in de Kempen nog maar 5 jaar!
  Dit is de reactie die ik van velen terugkrijg wanneer ik vertel dat we ons vijfjarig bestaan vieren. Wat op zich een goed teken is, omdat het merk niet meer weg te denken is uit de regio. En ja ... er is veel gebeurd in een korte tijd, zullen we maar zeggen.

  Hoe het begon…

  Ik: Schat ik wil eigenlijk wel voor mezelf beginnen.
  Schat: Waarin dan?
  Ik: Uhhh in hetgeen waar ik goed in ben.
  Schat: En dat is?
  Ik: Mensen aan een leuke baan helpen natuurlijk!
  Schat: En kunnen wij dan

  Lees meer »
 8. COLUMN: Werkmodus uit, Feestmodus aan!

  COLUMN: Werkmodus uit, Feestmodus aan!

  Een paar maanden geleden. We zaten aan de lange lunchtafel in het kantoor. Een enthousiaste blik keek mij aan. Oneindig veel ideeën slingerden in het rond. Er werd gespard, gek gedaan, gelachen en er werden vooral veel herinneringen opgehaald. Want in september moet ons vijfjarig bestaan kneiterhard gevierd worden!

  Al snel waren we erover uit. Er moet gefeest worden, groot feest! En heel de Kempen moet hierbij aanwezig kunnen zijn. Een feest dat dicht bij de persoonlijkheid van onze organisatie ligt: knus, eigentijds, dichtbij én toegankelijk. Al snel was ons duidelijk dat Paperclip hiervoor uitermate geschikt is, precies wat bij ons past! Een creatieve samenwerking was geboren.

  Vele conceptuele ideeën passeerden de revue. Onze creatieve sparringpartner van Paperclip, Pieter Lepelaars, wist met onze wensen wel raad. Veel interessante én leuke gesprekken hebben we gehad om uiteindelijk tot een kneitervet idee te komen. En of dat gelukt is!

  Klo

  Lees meer »
 9. Column: Niks moet, niksen mag

  Column: Niks moet, niksen mag

  Maanden kijken we ernaar uit: de vakantieperiode. De boel de boel laten en even lekker helemaal niets doen. Al na de kerstperiode gaat de focus op zomervakantie. Wordt het de Bahamas, Keulen of gaan we in een kuil liggen aan de ‘subtropische’ Nederlandse kust? Dilemma’s!

  165 discussies verder met vriendlief, want hij gaat tóch liever in een all-in resort bier drinken op een klapbedje, zijn we er dan toch uit. Hup, snel boeken want de prijzen stijgen alsof het niets is. Vrij regelen op het werk en een spijker in de muur voor de aftelkalender.

  zes maanden later is het dan zover. De zomervakantie staat voor de deur. De aftelkalender ligt al weken in de prullenbak en de werkmodus staat nog volop op standje ‘aan’. Nog niet gesproken over de ellenlange overdrachten die getypt moeten worden en de explosie aan werk die over de schutting gegooid moet worden naar een collega, want de dienstverlening moet wel door blijven draaien!

  Afgelopen week was zo’n week bij het We

  Lees meer »
 10. Zit je al lang thuis? Zo kom je weer in het werkritme

  Zit je al lang thuis? Zo kom je weer in het werkritme

  Hoe laat is het? De eerste zonnestralen van de dag vallen over je gezicht en je draait je nog eens om in je bed. Geen wekker voor jou. Waarom zou je ook? Je hoeft nergens heen, je hebt geen werk. Een uur later sjok je in je ochtendjas naar de ontbijttafel. De vacaturekrant laat je nog even links liggen, dat komt straks wel. Ondertussen voel je je brak, waarom voel je je toch zo brak?

  Slaap niet elke dag uit

  Hoe verleidelijk het ook is om in je werkloosheidstijdperk elke dag uit te slapen, doe het niet, want het verstoort je hele dagritme. Zet je wekker, kleed je ’s ochtends meteen netjes aan (niet in je huispak) en ontbijt op een vast tijdstip. Dit geldt overigens ook voor de lunch. Als je nog nergens aangenomen bent, houd jezelf dan bezig met solliciteren gedurende de tijd dat je normaal aan het werk zou zijn.

  Ook heel belangrijk: stop ermee op het moment dat je werkdag erop zou zitten. Ga bijvoorbeeld niet tot ’s avond

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden