Werkzoekenden Blog

 1. Vacaturekrant [20 maart 2019]

  Vacaturekrant [20 maart 2019]

  Extra veel vacatures in de krant deze week, want het is de week van de vacature! Maar liefst 16 pagina's aan carrièrekansen hebben we voor jou samengesteld. Daarnaast vertellen we in een artikel hoe je jouw vrienden kan betrekken bij je zoektocht naar werk. En employer branding specialist Marion schetst in haar column een prachtig beeld van hoe de wereld vroeger was.

  Lees meer »
 2. Lekker deuntje erbij? De zin en onzin van muziek luisteren op je werk

  Lekker deuntje erbij? De zin en onzin van muziek luisteren op je werk

  Soms is het haast vanzelfsprekend dat je ermee te maken krijgt, bijvoorbeeld als je in een winkel werkt. Maar misschien werk je wel bij een bank en krijg je er helemaal niet mee te maken. Hoe dan ook, veel mensen kunnen er niet omheen: muziek op de werkvloer. Is dat erg? Voor sommigen niet, voor anderen wel.

  Wel of geen muziek?

  Als het gaat om muziek luisteren tijdens het werk, zijn de meningen sterk verdeeld. Sommige mensen zweren bij stilte. Zij vinden muziek afleidend en willen ook niet worden gestoord door de muziek van anderen. Anderen ervaren juist de stilte als stoorfactor en kunnen niet lekker werken zonder muziek. Het lastige is dat je, zeker naarmate het bedrijf waarin je werkt groter is, vaak te maken krijgt met beide types binnen één werkplek. Hoe ga je daarmee om?

  Bron van stress

  Voor sommige mensen is muziek op de werkvloer een bron van stress. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand ontslag neemt op zoe
  Lees meer »
 3. Vacaturekrant [6 maart 2019]

  Vacaturekrant [6 maart 2019]

  Muziek en gezelligheid! Carnaval is voorbij, maar wij houden de sfeer er nog even lekker in met deze editie van de vacaturekrant. Naast vacatures vind je deze keer ook een artikel over muziek luisteren op het werk en een column van Marion over carnaval. Veel leesplezier!

  Lees meer »
 4. Column: Carnaval

  Column: Carnaval

  Op de één of andere manier is met carnaval alles leuk waar we de rest van het jaar over zeiken. Ga maar na; hoempapamuziek. Vinden we leuk. Een zatlap die in je oor staat te blèren? Toch gezellig? In de vrieskou úren langs de weg de optocht kijken, in een minirok met netkousen. Tis maar efkes. Zet ’n pruik op je kop en je wordt automatisch relaxed. Gevoelige vraag in elke relatie; ‘schat lijk ik hier dik in?’ Nou, met carnaval lijken we nérgens dik in! Zelfs niet in een onflatteus pornopakje van roodkapje met een véél te kort rokje. We gaan dik tevreden de deur uit want het is tenslotte carnaval.

  Zo ook het fenomeen ‘hossen’. Theoretisch gezien een discutabele groepsactiviteit. Sta je net een beetje te acclimatiseren in je bananenpak, word je door een vage bekende weggesleurd van het enige statafeltje dat nog vrij was, om in een slinger achter andere mensen aan te lopen die keihard zingen dat ze hem ‘liever schuin erin willen dan recht er neffe’ (

  Lees meer »
 5. Social media en solliciteren: de don’ts

  Social media en solliciteren: de don’ts

  Solliciteren is niet gemakkelijk. Als sollicitant moet je namelijk tijdens de hele procedure rekening houden met allerlei zaken. Zijn de competenties op je cv bijvoorbeeld wel relevant genoeg? Past je sollicitatie outfit wel bij het bedrijf?

  Het laatste decennium is er door de opkomst van social media een nieuwe zorg bijgekomen voor sollicitanten. Recruiters en werkgevers gebruiken deze persoonlijke pagina’s namelijk maar al te graag om een eerste indruk van de kandidaat te creëren. Hoe zorg je er eigenlijk voor dat je representatief overkomt op social media? Samen met Robin Bakker van CVster geven we je tips en adviseren we je over de zaken die je beter offline kunt halen.


  Negatieve uitingen

  Vaak ruzie met vervelende en

  Lees meer »
 6. Column: Action

  Column: Action

  Onze dochter tikte de magische 8 aan en viert vanavond haar kinderfeestje. Dat betekent dat er altijd nog lastminute boodschappen gedaan moeten worden. Zo bedacht ik me vanochtend dat de kinderen traktaties geven na afloop van een feestje. Die hadden we nog niet. Waar ga je heen als je grabbelwaar wilt voor weinig centen? Den Action. Een winkel waar ik glimlachend voor naar Reusel rijd want de rekken staan er vol met spullen die mijn naam roepen en me met vriendelijke prijskaartjes laten denken dat ze een aanvulling zijn op ons huishouden, ons interieur of ons leven. Spullen die zónde zijn om níet te kopen. Want zeg nou zelf, voor € 1,29 kan ik geen handschoenen breien. Ik kan überhaupt niet breien dus afgezien van een breicursus bij een ecologisch biologisch handwerkvrouwtje, zou ik nog uren gefrustreerd moeten omslaan, doorhalen en verder balen. Kortom, die handschoenen zijn een koopje.

  Dus stap ik vanmorgen de Action binnen in Reusel. Missie: K

  Lees meer »
 7. Mindfulness voor millenials, tips om je dag mindful door te komen

  Mindfulness voor millenials, tips om je dag mindful door te komen

  Ken je het gevoel dat je van alles moet, maar dat je het hartstikke druk hebt? Troost je met de gedachte dat je niet de enige bent. Dit fenomeen wordt ook wel het ‘millenial-probleem’ genoemd, vernoemd naar de generatie die tussen 1980 en 2000 geboren is. Een mogelijke oplossing? Mindfulness: de kunst van bewustwording en van loslaten. Of je nu een millenial bent of niet, aan mindfulness heeft iedereen wat.

  Bewust worden van jezelf

  Mindfulness is een manier van denken; het is iets wat je traint en zodra je het onder de knie hebt, is het iets wat je niet zo makkelijk uit of aan zet. Het ís er gewoon. Mindfulness helpt je in de bewustwording van jezelf en je omgeving door middel van bijvoorbeeld inlevings- en relativeringsvermogen.

  Mindfulness is een handig middel om je te wapenen tegen de stress van alledag. Grote bedrijven zoals Google investeren steeds meer in mindfulness, aangezien het leidt tot verhoogde productiviteit en mi

  Lees meer »
 8. Vacaturekrant [20 februari 2019]

  Vacaturekrant [20 februari 2019]

  Mindfulness, wat is het eigenlijk? En hoe gebruik je het op je werk? In het voorpagina-artikel leggen we het uit. Deze week in de column: Marion scoort bij de Action meer dan ze op gerekend had. En natuurlijk hebben we de krant weer gevuld met mooie vacatures in de Kempen.

  Lees meer »
 9. Column: Wintersport

  Column: Wintersport

  In advertenties van Oostenrijkse wintersportgebieden zie je altijd een stikgelukkig gezin, genietend op een besneeuwde bergtop. Tegen beter weten in klamp ik me elk jaar weer vast aan de stralende moeder op het plaatje (want eerlijk; wintersport is een week van kou en nattigheid met zere poten in onmogelijke schoenen die je overleeft met alchohol en stampende carnavalsmuziek in een omgebouwde geitenstal). Dit is de laatste keer dat ik er iets van probeer te maken.

  Zaterdag: Vol goede moed vertrekken we midden in de nacht met 3 volgepropte auto’s naar Solden in Tirol. Het belangrijkste wapen blijkt de tas met eten want na 17 uur file, 20 broodjes, 30 dropsleutels, 5 plaspauzes en 15 keer de volledige ‘kinderen voor kinderen’ cd, komen we tegen de avond uitgeblust aan op de plaats van bestemming. Morgen gaan we los.

  Zondag: Voor de stuiterende kinderen van de piste kunnen, moeten er nog een páár dingen geregeld worden. Ik ga met ons pap op

  Lees meer »
 10. Tattoo: oké of taboe? Jouw rechten met een tatoeage op je werk

  Tattoo: oké of taboe? Jouw rechten met een tatoeage op je werk

  In de jaren ’90 zaten tatoeages gigantisch in de lift qua populariteit en tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken in het dagelijks leven. De cijfers stellen dat 1 op de 10 mensen het lichaam heeft verfraaid met een of meer tatoeages. En toch, ondanks de grote populariteit, rust er nog weleens een taboe op zichtbare tatoeages op de werkplek.

  Afhankelijk van je beroep

  Het hebben van lichaamsverfraaiingen zoals piercings of tatoeages hoeft gelukkig niet altijd een probleem te zijn in je carrière. In sommige beroepen worden lichaamsversieringen meer geaccepteerd of zelfs gewaardeerd dan in andere. Creatieve beroepen zijn bij uitstek geschikt voor trotse tattoodragers. Er zijn zelfs mensen die beweren dat getatoeëerde kandidaten in het voordeel zijn ten opzichte van hun niet-getatoeëerde concurrenten als het gaat om creatieve beroepen.

  Als je gaat solliciteren

  Heb je zelf tatoeages? Voordat je gaat solliciteren, probe
  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden