Werkzoekenden Blog

 1. Column: Diamanten

  Column: Diamanten

  Wat ik nou eigenlijk doe? Ik zet werkgevers op de kaart en maak ze aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt. Met goeie marketing en communicatie want je kunt nog zó’n leuk bedrijf zijn, als niemand weet dat je bestaat, komt er geen mens voor je werken. Ook zijn er mooie werkgevers met de uitstraling van een grafzerk. Doodzonde, ook daar solliciteert geen mens. Kortom, er is een wereld te winnen als je aandacht besteedt aan je (werkgevers)merk. Werken in de Kempen heeft het geen windeieren gelegd en nu help ik andere bedrijven vooruit.

  Momenteel werk ik voor een bedrijf waar mijn mond regelmatig van openvalt. Wijkt totáál af van de gemiddelde Kempische werkplaats. Dit bedrijf in Valkenswaard, Contour Fine Tooling (nog nauwelijks te vinden online), maakt gereedschap van industriële diamanten. Voor super-high-tech-industrieën over de hele wereld. Het heeft iets James-Bond-achtigs. Hun werk vergt serieuze precisie, met loupes en microscopen. Er werken bedac

  Lees meer »
 2. Waarom de sfeer bij ABS Autoherstel Coppens altijd goed is.

  Waarom de sfeer bij ABS Autoherstel Coppens altijd goed is.

  Het schadeherstelbedrijf van vader en zoon Coppens is al jaren een begrip in Veldhoven en omgeving. Ruim 30 jaar geleden startte vader Gerard, ‘Gerrit’ in de Veldhovense volksmond, zijn bedrijf in het herstellen en uitdeuken van autoschade. Gerrit staat in het dorp bekend als ‘een goei baas die goed is voor z’n personeel’. Sinds een jaar heeft zoon Geert het bedrijf overgenomen. Wat niet veranderd is, is die dorpse gemoedelijkheid. Geert Coppens: “We zijn niet zo groot. Er werken 8 man op de werkplaats, maar dat maakt het wel persoonlijker.” Pierre Hertogh (voorbewerker) vult aan: “De sfeer hier is goed. We hoeven niet op ons tenen te lopen als Geert binnenkomt. Je kunt gewoon een keer met elkaar kletsen.”

  Een topteam

  Werken bij ABS Autoherstel Coppens betekent werken in

  Lees meer »
 3. Maas Reusel: Heb jij hart voor de zaag?

  Maas Reusel: Heb jij hart voor de zaag?

  Maas Reusel Zagerij is een kleine, maar sterke speler in het bewerken van allerlei soorten plaatmateriaal voor bedrijven in hout- en bouwmaterialen, gevelspecialisten en de industrie; van standaard zaagwerk tot de meest lastige frezingen. Van enkele stukken tot omvangrijke series.

  Hart voor het product

  Guus van de Wal, bedrijfsleider: “We gaan met ons machinepark altijd voor de hoogste kwaliteit. En door het product slim samen te stellen en te verpakken, ontzorgen we de klant maximaal. We denken verder als alleen dat plaatje zagen en zoomen in op de keten. Die werkmethodiek is zo ingebakken dat het meest complexe werk qua materiaalbewerking en verpakking ons gewoon lukt.” Harrie Heesters, meewerkend voorman, vervolgt: “Het eindproduct zien we meestal niet als het hier vertrekt. Voor de Floriade destijds hebben we de Innovatoren bekleed. Toen die klaar was, ben ik daar op een zaterdagmiddag naar toe gegaan. Dan ben ik daar wel trots op!”

  Guus: “We ho

  Lees meer »
 4. Dit wordt jouw nieuwe baan! Zo overtuig jij ze allemaal tijdens dat sollicitatiegesprek

  Dit wordt jouw nieuwe baan! Zo overtuig jij ze allemaal tijdens dat sollicitatiegesprek

  Het woord ‘overtuigen’ geeft soms een beetje nare nasmaak. Dat kan komen doordat je het verwart met manipuleren. Misschien denk je aan die opdringerige autoverkoper die alleen maar bezig is zijn bonus binnen te hengelen en niets om jou geeft. Begrijpelijk dat jij die autoverkoper niet wil zijn, niemand vindt hem aardig. Maar overtuigen is echt iets heel anders dan manipuleren.

  Overtuigen is niet iets wat de ene persoon naar de ander doet, maar iets wat beide kanten op werkt. Anders gezegd: het draait er niet om dat de ander jouw zin doet, maar dat jullie beide het gevoel hebben dat er aan jullie behoeftes wordt voldaan en iedereen tevreden is. Kijk, dat klinkt al een stuk prettiger, toch?

  Wat is jouw waarde?

  In een sollicitatiegesprek betekent dat dat jij voor jezelf duidelijk op een rijtje moet hebben wat jij voor waarde gaat toevoegen aan het bedrijf. Communiceer dit naar de werkgever. Vertel over de successen die je teweeggebrac
  Lees meer »
 5. Samen werken aan iets moois: resultaten van de website-enquête

  Samen werken aan iets moois: resultaten van de website-enquête

  Ongeveer een maand geleden vroegen we jullie om ons te helpen onze website beter te maken door een paar vragen te beantwoorden. Met veel dankbaarheid hebben wij de reacties van maar liefst 87 respondenten in ontvangst mogen nemen. Dat is super, want de verbetering van Werken in de Kempen ligt voor een belangrijk deel in jullie handen.

  Wat zijn de resultaten?

  Aan het onderzoek deden werkzoekenden mee van 21 tot 61 jaar. 76% van hen was vrouw en 24% man. De meeste respondenten leerden Werken in de Kempen kennen via Facebook en de website en hebben ook al een account op de website. Redenen om geen account aan te maken zijn de angst voor het ontvangen van veel mails (geen zorgen: je bepaalt zelf of je mails wil ontvangen) en de angst dat de huidige werkgever erachter komt dat je een andere baan zoekt (ook hier geen zorgen: werkgevers kunnen op geen enkele manier profielen van werkzoekenden doorzoeken of inzien).

  Opvallend is dat ie

  Lees meer »
 6. Column: Pius X

  Column: Pius X

  Beste directie van het Pius X College,

  Omdat onze zoon over een dik jaar naar het voortgezet onderwijs gaat, hield de basisschool een informatieavond. Heel goed want de middelbare school is een grote stap voor kleine ventjes. Nu is ons kind is een heel gemiddelde leerling die keurig binnen ‘het systeem’ past. Handig voor ons allen, wij hebben geen speciale wensen.

  Net als de meeste jongetjes van elf (logisch, hij is gemiddeld), heeft ie echter één opvallende eigenschap. Hij houdt ontzettend van spelen. Hij bruist zeg maar, van de energie. Waarschijnlijk heeft ie daardoor weinig behoefte aan stilzitten, lezen en luisteren. Helemaal als ‘ie het nut er niet van inziet. En dát, beste directie van het Pius X, is precies waar ons ventje van elf met een HAVO-advies naartoe moet leven. Voor een periode van maar liefst vijf jaar. Daar wordt ie niet heel enthousiast van.

  Nu hebben we ontdekt dat onze jongen een bovengemi

  Lees meer »
 7. Vacaturekrant [17 april 2019]

  Vacaturekrant [17 april 2019]

  In deze vacaturekrant vind je naast het aanbod aan vacatures ook een artikel met tips om iedereen te overtuigen in je sollicitatiegesprek. Op naar je nieuwe baan! En Marion doet een belangrijke oproep aan Pius X, ten behoeve van creatieve kinderen met zin in techniek.

  Lees meer »
 8. Column: Verrassing

  Column: Verrassing

  Toen mijn lief 30 werd, verraste ik hem met een surprise party en alsof dat nog niet genoeg was, ontvoerde ik hem aansluitend een weekend naar Brussel. Kosten noch moeite had ik gespaard. Hoogzwanger en zo dik als een opgeblazen olifant heb ik mezelf waggelend en zuchtend Brussel door gesleept. Maar alles om mijn schatje een onvergetelijke verjaardag te bezorgen.

  Toen ik een jaar later de 30 naderde, vroeg mijn man wat ik wilde voor mijn verjaardag. 'Aaah,’ giechelde ik ‘da’s toch helemaal niet nodig.' Dat had hij ter harte genomen want op mijn verjaardag kondigde hij stralend aan dat hij me mee uit eten nam. Vol verwachting stapte ik in een kek jurkje uit de auto voor, -ja mensen, dit staat er echt- een hamburgertent in Eindhoven.

  Mijn volgende verjaardag kreeg meneer een herkansing. We schoven aan bij Lucas in Reusel, inmiddels Bochica. Lekkere gerechten, mooie wijntjes. Romantisch met zijn tweetjes. We waren bij de toetjes aangekomen en wat zag ik daar aankome

  Lees meer »
 9. Sprekers gezocht voor de Banenbeurs

  Sprekers gezocht voor de Banenbeurs
  Tijdens de Banenbeurs willen we graag een interactief programma bieden aan de hand van lezingen/workshops/masterclasses over leuke onderwerpen op het gebied van werk. Nu zijn we voor onderstaande thema's op zoek naar mensen met een inspirerend verhaal/presentatie die op zaterdag 25 mei iets voor ons zouden kunnen betekenen. Ben of ken jij zo iemand, laat het dan weten via een belletje op 0497 21 00 26 of mail je naam, telefoonnummer en mogelijke sprekersthema naar events@werkenindekempen.nl zodat we contact op kunnen nemen.

  WHAT'S IN IT FOR ME?

  Een workshop waardoor jij volledig voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaat.
  Waarm
  Lees meer »
 10. Volop carrièrekansen voor werkzoekenden tijdens de Werken in de Kempen Banenbeurs

  Volop carrièrekansen voor werkzoekenden tijdens de Werken in de Kempen Banenbeurs

  Op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei 2019 is het weer zover: de jaarlijkse KempenTech barst los in het kader van de Dutch Technology Week. Dat belooft weer een feest van techniek en innovatie te worden voor jong en oud. Tientallen bedrijven komen naar het Kempisch Bedrijvenpark te Hapert (in een beurstent aan de Diamantweg 52, 5527 LC Hapert) om te laten zien wat voor toffe dingen ze doen.

  Maar er is meer: op zaterdag 25 mei van 10:00 uur tot 16:00 uur kan je op deze locatie bovendien de Banenbeurs bezoeken, waar je kennismaakt met tientallen potentiële werkgevers in allerlei sectoren.

  Deelnemers

  KSE Process Technology deed vorig jaar al mee met de Banenbeurs en hoopt er dit jaar ook weer een succes van te maken: "Als partner van Brainport Eindhoven, de kennishub van Nederland en een van de slimste regio’s ter wereld, is KSE Process Technology altijd op zoek naar talent. Daarom hopen wij op de Banenbeurs de meest getalenteerde kandidaten te ontmoeten."

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden