Werkzoekenden Blog

 1. Werken in de Kempen Vacaturekrant Editie 15

  Werken in de Kempen Vacaturekrant Editie 15

  Is de bouwvakvakantie nog wel toekomstbestendig? En hoe zit het met het gewenste profiel van een vrouw anno 2018? Dat en meer lees je in onze vacaturekrant.

  Lees meer »
 2. Column: Vrouw 2018

  Column: Vrouw 2018

  Ik snap best dat half vrouwelijk Nederland overspannen, burnout of lichtjes over de toeren is. Wij hebben het zo druk met het pleasen van Jan en alleman dat we geen tijd over hebben voor het pleasen van onszelf. Als we een functieomschrijving zouden maken van de moderne vrouw, zou onderstaand profiel aardig in de buurt komen

  Functieprofiel Vrouw 2018

  • Spontaan, enthousiast en intelligent 
  • Uitstekende management skills; kan 10 ballen gelijktijdig in de lucht houden 
  • Is een begripvolle, representatieve partner 
  • Uiterst flexibel en heeft geen voorkeur voor tv-programma’s na 20.00 uur 
  • Zorgzaam voor kinderen, (schoon)ouders en andere zorgbehoevenden in netwerk 
  • Heeft goede baan; is zelfstandig, zelfsturend en bij voorkeur zelfvoorzienend 
  • Is een gezellige vriendin met luisterend oor 
  • Sport regelmatig en beschikt over slank, gestroomlijnd lichaam 
  • Houdt vo
  Lees meer »
 3. Theo: de gelukkigste mens van de wereld

  Theo: de gelukkigste mens van de wereld

  4 Jaar lang solliciteert ‘ie al. ‘Ik krijg de ene afwijzing na de andere en sommige uitzendbureaus lachten me zelfs uit met mijn 59 jaar. 'Ge wilt nie weten hoe blij ik ben als ge me aan een baan kunt helpen.’ Zegt Theo Vennix uit Eindhoven.

  Als één van de eersten komt ‘ie op de Werken in de Kempen Banenbeurs aan. Op de fiets uit Eindhoven, zo’n anderhalf uur trappen. Hij spreekt Elle aan van ons Werk Buro, die niet zou weten waarom ze deze sympathieke vent niet aan een baan zou kunnen helpen. ‘Kom langs bij ons Werk Buro, dan praten we verder en kijk ik waar ik je voor kan stellen.’

  Zo fietst hij een paar weken later weer naar Hapert. Als papiervouwer werkte hij heel zijn leven in de grafische sector en kwam na een faillissement thuis te zitten. Uiteindelijk was hij vanuit de bijstand fulltime bezig met het zoeken naar een baan. De consulenten van het Werk Buro vonden het zonde; zo’n geschikte kerel, en ontzéttend gemotiveerd.

  Elle stelde hem voor b

  Lees meer »
 4. Updates aan de website (juni 2018)

  Updates aan de website (juni 2018)
  Werken in de Kempen blijft de website verbeteren. Er is een groot aantal verbeteringen doorgevoerd waarover onze Online Marketeer Ferdi jullie meer vertelt:


  Ferdi - Online Marketing Medewerker:
  Ik vind het fantastisch om recente ontwikkelingen bekend te maken. We hebben stappen gezet waarmee we klanten nog blijer kunnen maken. Naast onderstaande hoofdpunten zijn er nog veel meer verbeteringen doorgevoerd die de site gebruiksvriendelijker maken. 

  Eigen Sollicitatie URL voor bedrijven

  Enkele klanten gebruiken een eigen wervingssysteem. Belangrijke voorwaarde is dan het koppelen van Werken in de Kempen aan hun sollicitatiesysteem. Dat kan door een zogenaamde Sollicitatie-URL toe te voegen. Dat kan vanaf nu. Daarmee is het oude systeem waarin er al
  Lees meer »
 5. Werken in de Kempen Vacaturekrant Editie 14

  Werken in de Kempen Vacaturekrant Editie 14

  Groen, groener, groenst... en dat op de werkvloer. Hoe staat jouw werkvloer erbij? Is het een kale of dorre bedoeling? Of zwem jij in een zee van groen? Meer over planten op het werk en de column die ditmaal gaat over vrouwen anno 2018 die aan heel veel eisen moeten voldoen vind je in onderstaande vacaturekrant.

  Lees meer »
 6. Alius Energy: Investeren in morgen, Duurzaam werk bij een dynamisch bedrijf

  Alius Energy: Investeren in morgen, Duurzaam werk bij een dynamisch bedrijf

  Alius is oud-Latijn voor ‘anders’. Bij Alius staat ‘anders’ voor energie: wij zijn specialist in zonne-energiesystemen en adviseren op het gebied van duurzame energie. Maar ‘anders’ is ook van toepassing op onze manier van werken en hoe wij ons dagelijks werk inrichten.

  Wie wij zijn

  AliusEnergy begon in 2007 als eenmansproject van Wil van der Meijden maar is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van zo’n 30 medewerkers. Het bedrijf bestaat uit de werkmaatschappijen AliusClimate en AliusSolar. Met AliusClimate richten we ons op klimaatbeheersing van industriële en agrarische systemen. Met AliusSolar adviseren we op het gebied van foto-voltaïsche systemen, die (zon)licht omzetten in elektriciteit. We zijn tevens de grootste distributeur van het omvormer-merk SolarEdge in Europa.

  Bij Alius investeren we in een groene toekomst. Wij leveren niet alleen energiezuinige en duurzame installaties, maar delen ook onze specialistische kennis.

  Lees meer »
 7. Vezet Group, Smart Technical Solutions

  Vezet Group, Smart Technical Solutions

  Wij, Vezet Group, zijn al ruim 20 jaar in West-Europa en daarbuiten actief met het optimaliseren, uitbreiden en onderhouden van verpakkingslijnen. Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van slimme innovatieve oplossingen voor technische vraagstukken binnen de non-food en food sector. De slogan van Vezet luidt dan ook: smart technical solutions.

  Vezet Group is een platte organisatie, vandaar ook dat de leiding bestaat uit een driekoppig management: Matt Claassen (DGA), Niels Claassen en Pieter Kokx.

  Wij beschikken over deskundige en vakbekwame monteurs die werken met passie en hebben hart voor de zaak. Ze hebben een flexibele en oplossingsgericht instelling. Door inzet te tonen en aanwezig te zijn in het traject van samenwerking, beantwoorden wij elk vraagstuk met een passende oplossing!

  Steeds meer ondernemers zijn bewust bezig met de beschikbaarheid, capaciteit en kwaliteit van zijn of haar machine. Men moet steeds groener en snelle

  Lees meer »
 8. Column: Uitdaging

  Column: Uitdaging

  Op de ouderavond vertellen de juffen dat onze zoon (10) slimmer is dan we dachten. Dikke prima, zou je denken. Ware het niet dat zijn cijfers het niet bevestigen en hij laatste tijd een lastig mannetje is dat z’n zusje loopt te ‘dissen’ en voortdurend ruzie maakt over zijn ‘schermtijd’. Ik erger me rot aan het gehang en ge-game en wijt het aan vroegtijdige hor(ror)monen.

  Terwijl ik een documentaire kijk, vraagt meneertje waar het over gaat. ‘Over verveling’ zeg ik, verveling schijnt heel slecht te zijn voor mensen. Sommige mensen gaan zelfs vernielen of rellen schoppen uit verveling.’ Ondertussen zien we beelden van mensen die een Londense winkelstraat kort en klein slaan, brand stichten en vechten met de politie. Het maakt nogal indruk want ons tienerkindje blijft langer dan 10 seconden geboeid.

  Ondertussen vertelt de mevrouw van de documentaire dat school -met stip- de saaiste plek op aarde is. Het belangrijkste wat het ouderwetse onderwijssysteem ons leert, ze

  Lees meer »
 9. Werken in de Kempen vacaturekrant editie 12 jaargang 3 online

  Werken in de Kempen vacaturekrant editie 12 jaargang 3 online

  Mis hem niet, dé vacaturekrant van 2018. Bomvol vacatures van de gaafste werkgevers uit de regio. Die kun je zaterdag op de Banenbeurs meteen een hand komen geven.

  Lees meer »
 10. Updates aan de Website (mei)

  Updates aan de Website (mei)

  Sinds de lancering van de nieuwe website zijn we hard bezig geweest met het verbeteren van de grootste fouten die gepaard gaan met de lancering van een geheel nieuw systeem. Niet alleen zijn het aan de oppervlakte visuele veranderingen. Ook is er onder de motorkap veel gebeurd waar de gebruikers niet direct zicht op hadden maar wel veel impact hebben gehad op de prestaties. Onderstaande lijst geeft aan welke bugs inmiddels zijn opgelost afgelopen maand.


  Werkgever

  • Credits worden niet toegekend aan account na aanschaf. 
  • Probleem bij enkele klanten waarbij het inlogadres niet overeenkomt met de oude website.
  • Onzichtbaar zetten van vacatures is nu weer mogelijk. 
  • Heractivering van een eerder geplaatste vacature ging onnodig via een aparte creditmethode.
  • Vraag aan werkgever functie komt binnen bij de inlogmail ipv contact
  Lees meer »
2018 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden