Werkzoekenden Blog

 1. [Gastblog] 3 onmisbare tips om je videosollicitatie eruit te laten springen.

  [Gastblog] 3 onmisbare tips om je videosollicitatie eruit te laten springen.

  Vraagt je toekomstige werkgever om een videosollicitatie? Ben je al zenuwachtig bij de gedachte om jezelf te filmen? Weet je even niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier bij het goede adres. In dit artikel geven we samen met CVster je 3 onmisbare tips om jouw videosollicitatie uit te laten blinken en je droombaan binnen te halen.

  BEREID JE TEKST GOED VOOR.

  Deze tip lijkt logisch, maar onderschat het niet. Wanneer je je tekst goed in je hoofd hebt zitten, de camera scherp hebt gesteld en er geen ruis op de achtergrond is, voel je je waarschijnlijk meteen een stuk meer op je gemak. Het wekt ook zelfverzekerdheid op, omdat je weet waar je het over hebt en niet hoeft te twijfelen. Met een goede voorbereiding voorkom je dat je telkens op een spiekbriefje moet kijken. Hiermee houd je ruimte over om op je houding en toon te letten.

  Lees meer »
 2. Open Bedrijven Dag regio de Kempen: ‘100% een blijvertje’

  Open Bedrijven Dag regio de Kempen: ‘100% een blijvertje’

  GROTE TOELOOP BELANGSTELLENDEN METEEN VANAF DE START.

  Afgelopen zaterdag vond de tweede editie plaats van de Open Bedrijven Dag. Maar liefst 43 bedrijven en instellingen in regio de Kempen organiseerden tegelijkertijd hun ‘Open Dag’ voor het publiek. Aan variatie geen gebrek: van zorginstelling tot houtbewerking, van installateur tot interieuradviseur. Trots toonden ze allemaal hun kunsten en daarbovenop maakten ze het vaak extra aantrekkelijk met leuke activiteiten of mooie prijzen die bezoekers konden winnen.

  INDRUKWEKKENDE INNOVATIES.

  Uiteenlopende Kempische bedrijven stelden van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren open en lieten zoals gezegd ieder op eigen wijze zien waar ze zich dagelijks mee bezig houden. Het aanbod aan bedrijven was gevarieerd en kleurrijk. Bedrijven maakten indruk met boeiende presentaties en innovatieve productiemethoden. Zo had men bijvoorb

  Lees meer »
 3. "Kempische bedrijven zetten deuren open tijdens Open Bedrijven Dag" - Eindhovens Dagblad

  "Kempische bedrijven zetten deuren open tijdens Open Bedrijven Dag" - Eindhovens Dagblad

  Duizenden bezoekers grepen zaterdag de kans om te zien wat zich afspeelt achter de deuren van 43 bedrijven in de Kempen. Het is de tweede keer dat de Open Bedrijven Dag plaatsvindt.

  "Mensen willen graag weten wat er wordt gemaakt in de regio, en bedrijven vinden het leuk om hun bedrijf te laten zien. De eerste editie trok vorig jaar 13.000 bezoekers", vertelt Lieke van Loon. Ze is directeur van het in Hapert gevestigde Werken in de Kempen, dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengt. De deelnemende bedrijven hopen ook hun openstaande vacatures onder de aandacht te brengen. In veel branches is het nog steeds lastig om vacatures in te vullen. 

  Het in Bladel gevestigde Energyst biedt huuroplossingen voor klimaatbeheersing en stroomopwekking. "We hebben altijd vacatures", z

  Lees meer »
 4. Open Bedrijven Dag Magazine

  Open Bedrijven Dag Magazine

  Heb jij het Open Bedrijven Dag magazine niet op de mat gehad? Bekijk hierrr de digitale versie.

  Lees meer »
 5. Rabobank trotse partner Open Bedrijven Dag

  Rabobank trotse partner Open Bedrijven Dag

  Een belangrijk signaal uit de regio en ver daarbuiten is de krapte op de arbeidsmarkt die de afgelopen ­periode recordhoogtes liet zien. Werknemers die alle keus hebben en werkgevers die met de handen in het haar op zoek zijn naar de juiste arbeidskrachten. Een signaal dat Rabobank niet zomaar aan zich voorbij laat gaan. Vanuit dit probleem heeft Werken in de Kempen in 2018 met Rabobank als partner het initiatief ‘Open Bedrijven Dag’ opgezet. Een evenement dat 25 januari 2020 voor de tweede keer gaat plaatsvinden.

  Het goud van de Kempen

  “Het is simpelweg van belang dat bedrijven hun deuren openzetten en aan de regio laten zien wat voor prachtige werkgelegenheid wij hier in de Kempen hebben. Ik noem deze bedrijven ook weleens ‘het goud van de Kempen’”, vertelt Rabobank-directeur René Coppens vol trots. Het openzetten van de deuren biedt kansen voor ondernemers en (jonge) werkzoekenden. De bank zet zich graag in om mensen te verb

  Lees meer »
 6. Het kerstgeschenk gaat naar....

  Het kerstgeschenk gaat naar....

  Vorige week vroegen wij je jouw favoriete goede doel aan ons door te geven. Ook dit jaar schenken wij immers het geld voor dure kerstgeschenken regelrecht naar een goed doel. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we ook aandacht besteden aan de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

  TROMGEROFFEL...
  EN HET KERSTGESCHENK GAAT NAAR... 

  Wij hebben enorm veel inzendingen mogen ontvangen, dank daarvoor. Het was een moeilijke keus, maar wij hebben dit jaar voor een stichting gekozen waarmee wij ons verbonden voelen. Een stichting die ernaar streeft om alle kinderen mee te laten doen in de maatschappij. Als er in een gezin geen geld over is om een kind mee te laten doen met (buiten)schoolse activiteiten, dan biedt deze stichting steun. 

  Als Werken in de

  Lees meer »
 7. Het mooiste geschenk dat we konden bedenken.

  Het mooiste geschenk dat we konden bedenken.

  Ondanks de grote waardering voor onze klanten, krijgen ze dit jaar, net als vorig jaar, helemaal NIKS van ons. Wij weten namelijk zeker dat ze, net zoals wij, dit geld liever besteden aan mensen met grotere zorgen. Vorig jaar ging onze donatie naar het Ronald mcDonald huis in Veldhoven.
  Daarom gaat ook dit jaar, het geld voor dure kerstgeschenken, regelrecht naar een goed doel. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we aandacht besteden aan de mensen om ons heen.

  Welk goed doel?

  Daar laten we jullie graag over meedenken. Geef jouw goede doel hier aan ons door en wie weet gaat de enveloppe naar het goede doel van jouw keuze. Op woensdag 18 december maken we bekend waar onze donatie naartoe gaat.

  ' In plaats van fancy cadeaus en een nóg luxer kerstfeest, Werken we in de Ke

  Lees meer »
 8. Mooi Werk Magazine - Editie 1

  Mooi Werk Magazine - Editie 1

  Als verbinder tussen werkzoekenden en werkgevers helpen wij jou graag waar we kunnen. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven in de Kempen een gezicht krijgen, dat jij weet wat voor prachtige bedrijven in de Kempen gevestigd zijn.

  Om jullie niet alleen tijdens de Open Bedrijven Dag inzichten te geven in alle mooie bedrijven in de Kempen, is er nu ook een magazine vól met mooi werk. Mooi werk hier uit de regio, mooi werk dat zomaar eens jouw werk kan worden.

  Het magazine dat je hier voor je neus hebt, is geen gewoon magazine. Geen stoffig blaadje, maar een interactieve bron van plezier en carrièrekansen, zoals werk zoeken ook kan zijn. Test jezelf met een quiz of een puzzel en lees interessante ­verhalen van Kempische werkgevers en werknemers. Wellicht vind je hier
  jouw nieuwe baan. Dus ga er maar eens comfortabel voor zitten, in bad of onder een lekker warme fleecedeken en laat je inspireren.

  Veel leesplezier!

  Lees meer »
 9. Column: Terug naar de Kempen (mijn eerste maand bij Werken in de Kempen)

  Column: Terug naar de Kempen (mijn eerste maand bij Werken in de Kempen)

  Zo, wat een héérlijke afstand was dat! Na een welverdiende vakantie begon ik op 1 oktober als Office Assistent bij Werken in de Kempen. Binnen een kwartier stond ik die ochtend op mijn nieuwe werkplek. Nu was mijn vorige baan in Eindhoven ook niet bepaald een wereldreis, maar stel je eens voor: geen stoplichten, geen verkeersdrukte en geen snelwegen meer… wat een luxe!


  DIE BAAN PAST PERFECT BIJ MIJ!

  Toen ik de vacature bij Werken in de Kempen voorbij zag komen, stond ik wel even versteld. Terwijl ik door de vacature heen las, voelde ik de prettige werkcultuur er gewoon doorheen komen. Gek hè?! Maar als dan ook nog de totale functieomschrijving je bevalt, tsja… dan kun je niet anders dan direct een sollicitatie versturen. Zonder enige twijfel drukte ik op de ‘Solliciteer Direct’ button. Gelukkig waren ze aan d

  Lees meer »
 10. Het pepernoten mysterie

  Het pepernoten mysterie

  Sinterklaasje is bijna in het land. Daar kan niemand omheen. De supermarkten liggen weer vol lekkernijen en zeg nou eerlijk: die verleiding is lastig te weerstaan. Kruidnoten met witte chocolade, kruidnoten met melkchocolade, kruidnoten met pure chocolade, kruidnoten met karamel, kruidnoten met truffel, kruidnoten met en zonder noten… Noem het maar op! Lekker lekker! Wij bij Werken in de Kempen zijn allemaal reten fit bezig. Een personal trainer op maandagmiddag, wekelijks een gigantische fruitschaal gevuld met groenten en fruit voor het afpakken, allemaal aan de magere kwark in de ochtend, zó slank als een den zou je zeggen. Maar waar gaat het dan precies mis? Nu wil ik hééélemaal niet zeggen dat we te dik zijn, maar we zijn het er unaniem over eens dat er nog wel wat kilootjes afkunnen. Zodoende…

  Onverklaarbaar

  Zo nu en dan ge

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden