Werkzoekenden Blog

 1. COLUMN: WAARDERING.

  COLUMN: WAARDERING.

  We gooiden onze principes overboord en besloten voor het eerst in ons leven een week te gaan vertoeven in een all-in hotel in Turkije. Een week lang op een ligbed, boeken lezen en buffetten aflopen waar ze van het afval van één diner, een heel Afrikaans dorp kunnen voeden. Daar zouden we dus niet over na gaan denken. Voor één week zouden we ons verstand op nul zetten, ons wentelen in luiheid en luxe en daar onbeschaamd van genieten.

  Ik heb me er kapot zitten schamen. Als je de hele dag namelijk niks, maar dan ook níks doet (een baan is een must voor je mentale gesteldheid), ga je namelijk vanzelf letten op wat ándere mensen doen. En dat is, naast totale tijdverspilling, ook erg slecht voor je gezondheid. Je bezig houden met het gedrag van andere mensen, leidt tot een emotionele neerwaartse spiraal. Vanaf mijn ligbed viel ik van verwondering in verbazing die vervolgens omsloeg in irritatie en leidde tot regelrechte agressie, die ik met veel moeite inhield, waardoor ik uiteind

  Lees meer »
 2. Werken in de Kempen is exclusief wervingspartner bij Hapert Aanhangwagens

  Werken in de Kempen is exclusief wervingspartner bij Hapert Aanhangwagens

  Mieke Roest, HR medewerkster

  Laura heeft een goede kijk op welke mensen we zoeken, waar ze aan moeten voldoen en of iemand in het team past. Zij werft mensen, voert sollicitatiegesprekken en geeft rondleidingen op de werkvloer. En als er iemand start, zorgt Laura dat onze nieuwe collega een shirt, een trui en uitleg voor de eerste dag heeft. Dat bespaart ons veel tijd en het werkt efficiënt, één vaste partner die alles voor je regelt.

  Menno Lokhoff, Assemblagemedewerker

  In 2017 solliciteerde ik via werkenindekempen.nl op een vacature. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en mocht vervolgens bij Hapert Aanhangwagens aan de slag. In eerste instantie twijfelde ik een beetje, maar na de rondleiding zag ik het wel als een uitdaging. Sinds 2018 ben ik hier in vaste dienst. Super naar mijn zin.

  Wat me opviel aan de bemiddeling? Ik had het gevoel dat ze bij Werken in de Kempen ook keken naar wat í

  Lees meer »
 3. COLUMN: IJZERSTERK EN SUPERSLANK

  COLUMN: IJZERSTERK EN SUPERSLANK

  Laten we bij het begin beginnen… Al weet ik zelf niet meer zo goed waar het precies mis ging. Maar het is een feit dat het gebeurd is en ik voel mij enigszins verplicht hieraan mee te doen. Groepsdruk noemen ze zoiets, toch?! Salades, groenteomeletten, verse soepjes, volkoren mikken, zakken peeje en zegt het fenomeen Keto je iets? Gekkenhuis op het kantoor bij Werken in de Kempen. Het besef dat de zomer om de hoek staat heeft een paar collega’s al een zonnesteek bezorgd. We leven eind mei wanneer onze fanatieke collega Sem het eens tijd vindt om de kantoorvetjes eraf te gaan trainen. Een idee was geboren: lekker zweten op kantoor. Zo gezegd, zo gedaan stond er binnen no-time een personal trainer op de stoep om het plan te concretiseren. There is no way back!

  VOLGENDE WEEK IS HET ZOVER.

  Een vast ritueel op vrijdag zijn de broodjes van het plaatselijke frietkot. Nooit eerder heb ik zo bewust mijn vette hap naar binnen gewerkt. Bij

  Lees meer »
 4. Hoe Ad Kokx Witgoed alles weer laat draaien

  Hoe Ad Kokx Witgoed alles weer laat draaien

  Ad Kokx Witgoed is een Kempisch familiebedrijf in witgoed. Al 35 jaar ontzorgt Ad samen met zijn vrouw, dochter en 12 andere collega’s hun klanten op het gebied van huishoudelijke apparatuur voor zowel particulieren als (zorg)organisaties uit de regio. Ad Kokx, eigenaar: “We bieden een totaalpakket; van verkoop tot onderhoud van al het mogelijke huishoudelijke apparatuur. Eigenlijk alles wat er in huis staat en waar een stekker aan zit.”

  Maar hoe ziet zo’n werkdag bij ons er eigenlijk uit? We laten het je graag zien en draaien een dag mee met twee van onze kanjers; Albert en Paul.

  08.00 uur
  Albert, servicemonteur: “We starten elke dag met een kop koffie, maar vandaag ook met een stuk gebak. Van Ad, omdat een klant erg blij met ons was. Fijn om zo gewaardeerd te worden.”

  Paul, installateur: “Ik klets wat m

  Lees meer »
 5. Mupa Schakelkasten - Zin in fijn werk?

  Mupa Schakelkasten - Zin in fijn werk?

  Zin in fijn werk? Check dan de vacature Medewerker Kabelassemblage (16-40 uur p/w) bij Mupa Schakelkasten.

  Kempisch familiebedrijf

  Mupa Schakelkasten is een echt familiebedrijf: in 1991 opgericht door pa en ma Gevers en ruim 10 jaar geleden overgenomen door hun zonen Johan en Twan. Anno 2019 ontwerpen en produceren we met 45 andere collega’s allerlei soorten schakelkasten voor verschillende toepassingen en zijn we een van de grootste schakelkastproducenten van Nederland.

  Johan Gevers, eigenaar: “Als familiebedrijf zijn we sterk verbonden met onze klanten, leveranciers én personeel. Daarom willen we interessante functies voor onze medewerkers creëren waarbij ze breed inzetbaar zijn, voor degenen

  Lees meer »
 6. WERKEN!! IN DE KEMPEN.

  WERKEN!! IN DE KEMPEN.

  Slechts één telefoontje en ik zat binnen no-time aan de ronde tafel op Lieke, de eigenaresse van Werken in de Kempen, haar kantoor.
  Bakkie pleur, lekker paaseitje erbij (ja, we gaan terug in de tijd) en gespreksstof voor wel een half jaar. Overdrijven is ook een vak.

  Daar gaan we dan. Een nieuw avontuur werd werkelijkheid. Werken in de Kempen is een suuuuppper goeie marketing- en communicatiespecialist rijker en ik kan lekker op de fiets naar mijn werk. Nou ja, dat was het plan dan toch…

  WERK AAN DE WINKEL

  Even lekker op mijn gemakje installeren, wakker worden en mijn roes van het weekend uitslapen zat er niet in. Er moest gewerkt worden, en hard. Tsja…dat gaan we dan maar doen hè.
  Al snel kwam ik erachter wat Lieke bedoelde met de fantastische energie en drive van de werknemers. De Banenbeurs moest georganiseerd worden en dat is mij niet bepaald ontschoten. Kei-, maar dan ook keihard

  Lees meer »
 7. SUCCESVOL NETWERKEN.

  SUCCESVOL NETWERKEN.

  Als ze je niet kennen, kunnen ze niet voor je kiezen!

  Op zoek naar een nieuwe baan? Of je kansen vergroten om je droombaan te vinden? Zorg dat je 24/7 je woordje klaar hebt, want het zou zomaar eens voor kunnen komen dat de directeur van net dát ene droombedrijf een bolus naast je staat te bestellen bij de lokale bakker om de hoek.

  Jezelf pitchen in plusminus 60 seconden, wordt ook wel een elevator pitch genoemd. Een kort maar krachtige presentatie over jezelf waarmee je de luisteraar overtuigt van jou als persoon en je kennis en kunde. En zoals je weet: een bolus is snel besteld. Zorg dat je binnen die tijd een onvergetelijke indruk achterlaat. Een makkelijkere binnenkomer is er niet! Maar hoe pak je zo’n pitch nu aan?

  EVEN VOORSTELLEN.

  Zelfreflectie is zeer belangrijk bij de ontwikkeling van je pitch. Weet van jezelf waar je goed in bent en wat je wilt bereiken. De volgen

  Lees meer »
 8. Hoe onderhandel je over je salaris als je net van school komt?

  Hoe onderhandel je over je salaris als je net van school komt?

  Ben jij allang blij als je jouw eerste baan aangeboden krijgt en durf je niet te onderhandelen over het salaris? Dat is jammer, want je salaris heeft nog heel lang invloed op je loopbaan. Bijvoorbeeld op je salarisverhogingen in de toekomst en ook op de hoogte van je ww-uitkering, mocht je onverhoopt zonder werk komen te zitten.

  Wat heb jij te bieden:

  • Je hebt een diploma, dat staat voor een zeker niveau.
  • Je bent jong, flexibel (want: geen kinderen of zieke ouders om voor te zorgen), leergierig en kneedbaar.
  • Ervaring die je hebt opgedaan op een stage, werkervaringsplek, vrijwilligerswerk of bijbaantjes.
  • Goede referenties die daaruit voortgekomen zijn.
  • Andere relevante prestaties (bijvoorbeeld prijzen die je gewonnen hebt).
  • Als je solliciteert bij het bedrijf waar je stage hebt gelopen, scheelt dat de werkgever inwerktijd en heb je jezelf al kunnen bewijzen.

  Zoek uit wat een starter in jouw

  Lees meer »
 9. BANENBEURS 2019 WEDEROM EEN GROOT SUCCES!

  BANENBEURS 2019 WEDEROM EEN GROOT SUCCES!

  HAPERT - Afgelopen zaterdag, 25 mei, vond de 3e editie van de Banenbeurs tijdens het KempenTech evenement plaats. 37 deelnemende bedrijven uit de regio werden vertegenwoordigd en stonden paraat bezoekers te woord te staan en extra uitleg te geven over hun bedrijf en openstaande vacatures. Met opnieuw duizenden bezoekers op het evenement was de Banenbeurs ook dit jaar weer een groot succes!

  VOOR ELK WAT WILS.

  Een evenement, georganiseerd door Werken in de Kempen en KempenTech, voor iedereen die zin heeft in een dagje weg. Buiten vele openstaande vacatures die door de bedrijven gepromoot werden, waren er ook tal aan andere activiteiten te beleven. Zo kon je kans maken op een one-of-a-kind-Werken in de Kempen fiets, je cv laten checken, een profielfoto laten maken en als klap op de vuurpijl gratis carrièregerichte workshops volgen van ervaren sprekers. Ook waren er tal aan technische activiteiten te belev

  Lees meer »
 10. Op de fiets naar je werk! En de winnaar is...

  Op de fiets naar je werk! En de winnaar is...

  Werken dicht bij huis? Daar staat Werken in de Kempen voor. Dat is niet alleen fijn voor jou (lekker korte reistijd). Maar ook voor de regio, want: minder drukte op de wegen en minder files. En wij vinden het ook belangrijk dat jij goed in je vel zit in een gezond lichaam. Hoe kunnen we die kernwaarden nou vertalen naar een leuk extraatje voor jou en onze andere fans? Juist: door een vette winactie te organiseren. Een idee was geboren. De 3e editie van de Banenbeurs móest en zou (evenals de voorgaande edities) een interessante winactie bevatten.

  Zo gezegd, zo gedaan. Alle creatieve koppen bij elkaar en brainstormen maar. Binnen no time was de one-of-a-kind Werken-in-de-Kempenfiets een feit. Mooie belettering. Alles!

  Middels het invullen van een WIN-kaart tijdens de Banenbeurs afgelopen zaterdag 25 mei, kon deze fiets zomaar eens de jouwe worden. In groten getale zijn de kaartjes ingevuld. Wij hebben maar liefst 653 reacties ontvangen. MAAR… wij hebben maar één fi

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden