Werkzoekenden Blog

 1. Hoe het ooit begon 5 jaar geleden

  Hoe het ooit begon 5 jaar geleden

  Wat?! Bestaat Werken in de Kempen nog maar 5 jaar!
  Dit is de reactie die ik van velen terugkrijg wanneer ik vertel dat we ons vijfjarig bestaan vieren. Wat op zich een goed teken is, omdat het merk niet meer weg te denken is uit de regio. En ja ... er is veel gebeurd in een korte tijd, zullen we maar zeggen.

  Hoe het begon…

  Ik: Schat ik wil eigenlijk wel voor mezelf beginnen.
  Schat: Waarin dan?
  Ik: Uhhh in hetgeen waar ik goed in ben.
  Schat: En dat is?
  Ik: Mensen aan een leuke baan helpen natuurlijk!
  Schat: En kunnen wij dan

  Lees meer »
 2. COLUMN: Werkmodus uit, Feestmodus aan!

  COLUMN: Werkmodus uit, Feestmodus aan!

  Een paar maanden geleden. We zaten aan de lange lunchtafel in het kantoor. Een enthousiaste blik keek mij aan. Oneindig veel ideeën slingerden in het rond. Er werd gespard, gek gedaan, gelachen en er werden vooral veel herinneringen opgehaald. Want in september moet ons vijfjarig bestaan kneiterhard gevierd worden!

  Al snel waren we erover uit. Er moet gefeest worden, groot feest! En heel de Kempen moet hierbij aanwezig kunnen zijn. Een feest dat dicht bij de persoonlijkheid van onze organisatie ligt: knus, eigentijds, dichtbij én toegankelijk. Al snel was ons duidelijk dat Paperclip hiervoor uitermate geschikt is, precies wat bij ons past! Een creatieve samenwerking was geboren.

  Vele conceptuele ideeën passeerden de revue. Onze creatieve sparringpartner van Paperclip, Pieter Lepelaars, wist met onze wensen wel raad. Veel interessante én leuke gesprekken hebben we gehad om uiteindelijk tot een kneitervet idee te komen. En of dat gelukt is!

  Klo

  Lees meer »
 3. Column: Niks moet, niksen mag

  Column: Niks moet, niksen mag

  Maanden kijken we ernaar uit: de vakantieperiode. De boel de boel laten en even lekker helemaal niets doen. Al na de kerstperiode gaat de focus op zomervakantie. Wordt het de Bahamas, Keulen of gaan we in een kuil liggen aan de ‘subtropische’ Nederlandse kust? Dilemma’s!

  165 discussies verder met vriendlief, want hij gaat tóch liever in een all-in resort bier drinken op een klapbedje, zijn we er dan toch uit. Hup, snel boeken want de prijzen stijgen alsof het niets is. Vrij regelen op het werk en een spijker in de muur voor de aftelkalender.

  zes maanden later is het dan zover. De zomervakantie staat voor de deur. De aftelkalender ligt al weken in de prullenbak en de werkmodus staat nog volop op standje ‘aan’. Nog niet gesproken over de ellenlange overdrachten die getypt moeten worden en de explosie aan werk die over de schutting gegooid moet worden naar een collega, want de dienstverlening moet wel door blijven draaien!

  Afgelopen week was zo’n week bij het We

  Lees meer »
 4. Zit je al lang thuis? Zo kom je weer in het werkritme

  Zit je al lang thuis? Zo kom je weer in het werkritme

  Hoe laat is het? De eerste zonnestralen van de dag vallen over je gezicht en je draait je nog eens om in je bed. Geen wekker voor jou. Waarom zou je ook? Je hoeft nergens heen, je hebt geen werk. Een uur later sjok je in je ochtendjas naar de ontbijttafel. De vacaturekrant laat je nog even links liggen, dat komt straks wel. Ondertussen voel je je brak, waarom voel je je toch zo brak?

  Slaap niet elke dag uit

  Hoe verleidelijk het ook is om in je werkloosheidstijdperk elke dag uit te slapen, doe het niet, want het verstoort je hele dagritme. Zet je wekker, kleed je ’s ochtends meteen netjes aan (niet in je huispak) en ontbijt op een vast tijdstip. Dit geldt overigens ook voor de lunch. Als je nog nergens aangenomen bent, houd jezelf dan bezig met solliciteren gedurende de tijd dat je normaal aan het werk zou zijn.

  Ook heel belangrijk: stop ermee op het moment dat je werkdag erop zou zitten. Ga bijvoorbeeld niet tot ’s avond

  Lees meer »
 5. Spijt van je loopbaankeuzes? Zo ga je er mee om

  Spijt van je loopbaankeuzes? Zo ga je er mee om

  Stel dat dit de laatste maand van je leven was, wat zou je dan nog willen doen en hoe kan je dat bereiken? Grote kans dat dit niet jouw laatste maand is, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen met luisteren naar je hart. Spijt krijgen is zonde.

  Voorkom dat knagende gevoel

  Nooit carrièrespijt krijgen is misschien niet haalbaar, het risico erop verkleinen wel. Ontdek wat jij belangrijk vindt en wat bij je past, bijvoorbeeld door een beroepskeuzetest. Zorg daarnaast voor een wensen-en-eisenlijstje. Wat is leuk om te hebben in je carrière en welke dingen zijn onmisbaar? Bijvoorbeeld: het is fijn als je minder dan een half uur reistijd hebt, maar het is noodzakelijk dat je kan blijven groeien in je werk.

  Sta je voor een belangrijke keuze, breng dan al je opties goed in beeld. Past je werk niet goed bij je, dan kan je kiezen: een andere werkgever zoeken, of de situatie zo laten en acce

  Lees meer »
 6. COLUMN: WAARDERING.

  COLUMN: WAARDERING.

  We gooiden onze principes overboord en besloten voor het eerst in ons leven een week te gaan vertoeven in een all-in hotel in Turkije. Een week lang op een ligbed, boeken lezen en buffetten aflopen waar ze van het afval van één diner, een heel Afrikaans dorp kunnen voeden. Daar zouden we dus niet over na gaan denken. Voor één week zouden we ons verstand op nul zetten, ons wentelen in luiheid en luxe en daar onbeschaamd van genieten.

  Ik heb me er kapot zitten schamen. Als je de hele dag namelijk niks, maar dan ook níks doet (een baan is een must voor je mentale gesteldheid), ga je namelijk vanzelf letten op wat ándere mensen doen. En dat is, naast totale tijdverspilling, ook erg slecht voor je gezondheid. Je bezig houden met het gedrag van andere mensen, leidt tot een emotionele neerwaartse spiraal. Vanaf mijn ligbed viel ik van verwondering in verbazing die vervolgens omsloeg in irritatie en leidde tot regelrechte agressie, die ik met veel moeite inhield, waardoor ik uiteind

  Lees meer »
 7. Werken in de Kempen is exclusief wervingspartner bij Hapert Aanhangwagens

  Werken in de Kempen is exclusief wervingspartner bij Hapert Aanhangwagens

  Mieke Roest, HR medewerkster

  Laura heeft een goede kijk op welke mensen we zoeken, waar ze aan moeten voldoen en of iemand in het team past. Zij werft mensen, voert sollicitatiegesprekken en geeft rondleidingen op de werkvloer. En als er iemand start, zorgt Laura dat onze nieuwe collega een shirt, een trui en uitleg voor de eerste dag heeft. Dat bespaart ons veel tijd en het werkt efficiënt, één vaste partner die alles voor je regelt.

  Menno Lokhoff, Assemblagemedewerker

  In 2017 solliciteerde ik via werkenindekempen.nl op een vacature. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en mocht vervolgens bij Hapert Aanhangwagens aan de slag. In eerste instantie twijfelde ik een beetje, maar na de rondleiding zag ik het wel als een uitdaging. Sinds 2018 ben ik hier in vaste dienst. Super naar mijn zin.

  Wat me opviel aan de bemiddeling? Ik had het gevoel dat ze bij Werken in de Kempen ook keken naar wat í

  Lees meer »
 8. COLUMN: IJZERSTERK EN SUPERSLANK

  COLUMN: IJZERSTERK EN SUPERSLANK

  Laten we bij het begin beginnen… Al weet ik zelf niet meer zo goed waar het precies mis ging. Maar het is een feit dat het gebeurd is en ik voel mij enigszins verplicht hieraan mee te doen. Groepsdruk noemen ze zoiets, toch?! Salades, groenteomeletten, verse soepjes, volkoren mikken, zakken peeje en zegt het fenomeen Keto je iets? Gekkenhuis op het kantoor bij Werken in de Kempen. Het besef dat de zomer om de hoek staat heeft een paar collega’s al een zonnesteek bezorgd. We leven eind mei wanneer onze fanatieke collega Sem het eens tijd vindt om de kantoorvetjes eraf te gaan trainen. Een idee was geboren: lekker zweten op kantoor. Zo gezegd, zo gedaan stond er binnen no-time een personal trainer op de stoep om het plan te concretiseren. There is no way back!

  VOLGENDE WEEK IS HET ZOVER.

  Een vast ritueel op vrijdag zijn de broodjes van het plaatselijke frietkot. Nooit eerder heb ik zo bewust mijn vette hap naar binnen gewerkt. Bij

  Lees meer »
 9. Hoe Ad Kokx Witgoed alles weer laat draaien

  Hoe Ad Kokx Witgoed alles weer laat draaien

  Ad Kokx Witgoed is een Kempisch familiebedrijf in witgoed. Al 35 jaar ontzorgt Ad samen met zijn vrouw, dochter en 12 andere collega’s hun klanten op het gebied van huishoudelijke apparatuur voor zowel particulieren als (zorg)organisaties uit de regio. Ad Kokx, eigenaar: “We bieden een totaalpakket; van verkoop tot onderhoud van al het mogelijke huishoudelijke apparatuur. Eigenlijk alles wat er in huis staat en waar een stekker aan zit.”

  Maar hoe ziet zo’n werkdag bij ons er eigenlijk uit? We laten het je graag zien en draaien een dag mee met twee van onze kanjers; Albert en Paul.

  08.00 uur
  Albert, servicemonteur: “We starten elke dag met een kop koffie, maar vandaag ook met een stuk gebak. Van Ad, omdat een klant erg blij met ons was. Fijn om zo gewaardeerd te worden.”

  Paul, installateur: “Ik klets wat m

  Lees meer »
 10. Mupa Schakelkasten - Zin in fijn werk?

  Mupa Schakelkasten - Zin in fijn werk?

  Zin in fijn werk? Check dan de vacature Medewerker Kabelassemblage (16-40 uur p/w) bij Mupa Schakelkasten.

  Kempisch familiebedrijf

  Mupa Schakelkasten is een echt familiebedrijf: in 1991 opgericht door pa en ma Gevers en ruim 10 jaar geleden overgenomen door hun zonen Johan en Twan. Anno 2019 ontwerpen en produceren we met 45 andere collega’s allerlei soorten schakelkasten voor verschillende toepassingen en zijn we een van de grootste schakelkastproducenten van Nederland.

  Johan Gevers, eigenaar: “Als familiebedrijf zijn we sterk verbonden met onze klanten, leveranciers én personeel. Daarom willen we interessante functies voor onze medewerkers creëren waarbij ze breed inzetbaar zijn, voor degenen

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden