Inkoop specialist (m/v)

AliusEnergy

Eersel
HBO
Tijdelijk, Tijdelijk met uitzicht op vast, Vast
1-40 Uur
0497555362
Bedrijfsprofiel
AliusEnergy is opgericht in 2007 en bestaat uit de werkmaatschappijen AliusSolar en AliusClimate. Met AliusSolar zijn we actief als adviserende groothandel op het gebied van PV (Photo Voltaïsche) systemen en zijn we tevens de grootste distributeur van het omvormermerk SolarEdge in Europa. Daarnaast richten we ons met AliusClimate op klimaatbeheersing van industriële en agrarische systemen. Wij zijn een kennis en expertise centrum voor duurzame energie en delen deze kennis met onze installateurs.
Functieomschrijving
Ben jij pas tevreden als je de beste deal hebt gescoord? Bepaal jij aan de hand van de door jou opgestelde KPI’s feilloos wat inkoop technisch de beste keuze is voor AliusEnergy? Weet jij op een overtuigende manier de belangen van AliusEnergy te verdedigen bij onze leveranciers en partners en ben je daarnaast zelfverzekerd genoeg om de keuzes die jij maakt te verantwoorden naar je collega’s? 
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de inkoop van zowel AliusSolar als AliusClimate. Het inkopen van kapitaalintensieve goederen kent daarom geen geheimen meer voor jou en daarnaast heb je tevens ervaring met een projectmatig inkooptraject. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze leveranciers wanneer het gaat over prijzen, leverings- en betalingsvoorwaarden en alles wat er nog meer bij een goed inkooptraject komt kijken. Daarin handel je altijd in het belang van AliusEnergy en ben je een geduchte onderhandelingspartner die op de hoogte is van alle relevante marktinformatie en (technische) productinformatie. Jij doet er alles aan om jouw kennis en expertise in dit proces met leveranciers optimaal te benutten en pakt kansen wanneer je ze ziet. Daarnaast weet je met jouw expertise de afdeling inkoop binnen AliusEnergy naar een hoger plan te tillen. Jij haalt voldoening uit een perfect afgestemde planning tussen AliusEnergy en onze leveranciers, houdt rekening met de logistieke (on)mogelijkheden, doorloopsnelheid van de producten en de bijbehorende cashflow en financiële positie van AliusEnergy. Tevens weet jij als geen ander samenwerkingsverbanden te smeden waarop AliusEnergy kan bouwen voor de lange termijn en weet dat het niet altijd nodig is “het onderste uit de kan te halen” wanneer daarmee andere zaken op het spel komen te staan die belangrijk zijn in de continuïteit van het leveringsproces van AliusEnergy. Jij bent een prettige gesprekspartner die zich op zowel directie als operationeel niveau uitstekend staande houdt en weet collega’s en partners te overtuigen door middel van kennis, ervaring en je persoonlijkheid.
Functie-eisen
 • Een aantal jaar relevante werkervaring als inkoper;
 • HBO niveau door opleiding of ervaring (bijvoorbeeld NEVI);
 • Ervaring met de inkoop van kapitaalintensieve goederen;
 • Ervaring met projectmatige inkoop;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse, Engelse in zowel woord als geschrift (iedere additionele taal is een pré);
 • Ervaring met Internationale inkoop (m.n. Verre Oosten);
 • Een sterke persoonlijkheid en (de spreekwoordelijke) “ballen”;
 • Een hoog analytisch en strategisch denkvermogen;
 • Efficiënte en accurate werkwijzen;
 • Uitgebreide kennis van het MS Office pakket en voornamelijk van Excel;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden


In deze uitdagende functie werk je nauw samen met een collega die je veel operationeel werk uit handen zal nemen. Daarom verwachten wij dat je een goede teamspeler bent, in staat bent jouw expertise over te dragen aan de afdeling inkoop en als het nodig is ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Je neemt initiatief en toont je betrokkenheid.
Aanbod
AliusEnergy geeft je een inspirerende en informele werkomgeving waarbij je naast de ontwikkeling van AliusEnergy en de technische ontwikkelingen ook voldoende ruimte krijgt om jezelf zowel professioneel en als persoon te ontwikkelen. Je krijgt voldoende vrijheid om jezelf te ontplooien en wij schatten je inbreng op waarde. Door onze manier van werken (SEMCO) wordt je uitgedaagd jouw actieve bijdrage te leveren aan onze bedrijfsprocessen en heb je een stem in bedrijfsspecifieke beslissingen. Je krijgt de kans om je werk zo in te richten dat je jezelf voldoende kunt uitdagen en je met plezier naar je werk blijft komen. Kortom, ondernemen met collega’s! Uiteraard wordt je bij ons beloond met een marktconform salaris en profiteer je mee wanneer we als bedrijf succesvol zijn middels onze winstdelingsregeling.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

AliusEnergy

Meerheide 101,
5521DX , Eersel,
AliusEnergy

Vraag aan werkgever

Jouw vraag gaat direct naar de werkgever en deze is zelf verantwoordelijk voor het al dan niet beantwoorden van jouw vraag.

Volgende keer direct gelijksoortige vacatures in je inbox ontvangen?

Meld je dan aan voor de vacatureservice.

Als je al een account hebt, ga dan verder met de login-knop rechts.
Of door het onderstaande formulier in te vullen.
Inloggen

Misschien ook interessant

2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden