referentie nummer: WRKN009843

Matroos Technische Dienst - Marine (m/v)

Ministerie van Defensie, Divisie Personeel & Organisatie

Oirschot
LBO / VMBO
Tijdelijk met uitzicht op vast
40 Uur
0620546154
Bedrijfsprofiel
Wil jij je technische talenten naar een hoger niveau tillen? Een technisch bedrijf als de marine kan niet zonder een professionele Technische Dienst. Samen met je teamgenoten ben je verantwoordelijk voor alle (elektro)technische installaties aan boord van onze schepen. Hierbij moet je denken aan voortstuwingsinstallaties, energievoorzieninginstallaties, radarsystemen en wapensystemen.
Functieomschrijving
Wat ga je doen?
Als matroos Technische Dienst ga je werken als assistent monteur op een van de vele type schepen van de marine. Je houdt je bezig met de controle, de bediening en het onderhoud van de diverse installaties. Je lost storingen op en houdt het storingenboek bij. Je mag de Technische Centrale, de machinekamers, pompkamers, radarhutten en alle wapentechnische ruimtes aan boord tot jouw werkterrein rekenen. Mooie plekken om vrienden voor het leven te maken. Daarnaast assisteer je bij het laden en lossen van goederen voor jouw schip en het afmeren van jouw schip in een haven. Al met al een afwisselende baan waar je regelmatig onder tijdsdruk prestaties levert maar waar ook ruimte is voor ontspanning!

Waar ga je werken?
Voor je assistent monteur bent en aan de slag gaat als matroos Technische Dienst, krijg je samen met je aanstaande collega's en vrienden eerst een brede pittige opleiding. Een opleiding waar je de rest van je leven wat aan hebt. Die begint met een basisopleiding van ongeveer 12 weken met daarin een eerste maritiem militaire vorming. Je leert onder meer algemene scheepstaken. Zoals taken bij het aanleggen van schepen in de haven, onderhoud van het schip en je traint op brand- en averijbestrijding. Vervolgens begin je met je eerste vakopleiding. Dit is een algemene technische opleiding. Die duurt ongeveer 16 weken. Daarin krijg je vrij veel theorie die je nodig hebt om straks aan boord je werk te kunnen doen. Heb je dit schoolse deel achter de rug, dan kies je het ruime sop. We gooien je echter niet meteen in het diepe. Je gaat eerst nog 8 maanden lang diverse opdrachten onder begeleiding uitvoeren, een zogenaamd leertakenboek. Zo leer je snel alle onderdelen van het schip en jouw taken kennen. Indien je je leertakenboek succesvol afrondt, word je Matroos 1 van de Technische Dienst en ontvang je het een certificaat van de Koninklijke Marine Technische Opleidingen. Daarna ga je rouleren en verschillende werkzaamheden binnen de Technische Dienst op het schip verrichten. Je gaat aan de slag met voorstuwingssystemen, energietechniek, wapens, platformtechniek, sensoren en netwerken. In deze periode staat de veelzijdigheid in de Techniek centraal!
Functie-eisen
- opleidingsniveau: VMBO Kader
- opleidingsrichting: Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs, Kaderberoepsgerichte leerweg, richting Techniek of Middelbaar Beroeps Onderwijs niveau 2 -4 richting Techniek.
- Leeftijd: Minimaal: 17 jaar. Maximaal: 26 jaar en 11 maanden.
- Fysieke eisen: M: Lengte minimaal 160 cm, maximaal 200cm / V: Lengte minimaal 160cm, maximaal 200cm / Gewicht minimaal 50kg
- Oogcorrectie: Bril toegestaan: Ja / Lenzen toegestaan: Ja
- Zwemdiploma vereist: ja
Aanbod
Wat bieden we?
Je salaris is afhankelijk van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op onze website werkenbijdefensie.nl.
We bieden je een omgeving waarin je veel technische praktijkervaring kunt opdoen. Aan boord werk je in een hecht team waarin collega’s vaak ook vrienden worden. Je krijgt bovendien ruime mogelijkheden om verder te studeren. Voor deze functie geldt een premie van 2.500,- euro per jaar gedurende je dienverplichting!
Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.
Aanvullende informatie
Om te kunnen solliciteren is een voorlichting of infodag niet verplicht, maar zeker wel nuttig om te doen! Doe de online voorlichting Marine, of check onze event pagina of er eentje bij jou in de buurt is! L:ET OP: op zaterdag 9 juni a.s. nemen wij deel aan de Banenbeurs van Werken in de Kempen in Hapert. Kom dan tussen 11.00 uur en 17.00 uur naar onze stand.

Ministerie van Defensie, Divisie Personeel & Organisatie

Eindhovensedijk 42,
5688 GN, Oirschot,
Ministerie van Defensie, Divisie Personeel & Organisatie

Heb je interesse in deze functie?

Solliciteer direct bij de werkgever

Vraag aan werkgever

Jouw vraag gaat direct naar de werkgever en deze is zelf verantwoordelijk voor het al dan niet beantwoorden van jouw vraag.

Als je al een account hebt, ga dan verder met de login-knop rechts.
Of door het onderstaande formulier in te vullen.
Inloggen

Misschien ook interessant

2018 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden