referentie nummer: mechanical-engineer-7ef352c6f5ef352

(Aankomend) Mechanical Engineer

Alliance Machine Systems Europe BV

Bladel
HBO
Tijdelijk met uitzicht op vast
40-40 Uur
0497362500
Bedrijfsprofiel
Wie wij zijn?
Wij van Alliance Machine Systems Europe houden ons dagelijks bezig met het produceren en verkopen van geautomatiseerde productiemachines. Hierbij gaat het om machines met customer support voor de wereldwijde kartonverpakkingsindustrie.

Daarnaast zijn we een succesvol groeiende producent van geavanceerde handlingmachines voor de golfkartonindustrie. Een wereldwijde marktleider kun je wel zeggen! Naast ons hoofdkantoor in de V.S. heeft Alliance een vestiging in Bladel en meerdere productielocaties in het buitenland. Wil je inhoudelijk al wat meer info over het bedrijf? Neem dan alvast een kijkje op de website: www.alliancellc.com

Functieomschrijving
Ben jij het mechanische wonder waar wij naar op zoek zijn? Wij van Alliance hebben namelijk de zoektocht gestart naar een nieuwe MECHANICAL ENGINEER (ook wel werktuigbouwkundig ingenieur) die ons team voor 40 uur per week kan komen versterken!

Ben jij onze Einstein op het gebied van geautomatiseerde productiemachines? En ben je tevens in het bezit van een flinke dosis mechanische kennis? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken.

Wie ben jij?
Mocht je interesse zijn gewekt voor deze functie, dan ben jij natuurlijk het meest nieuwsgierig naar wat er van je wordt verwacht als Mechanical Enigeer bij Alliance. Een Mechanical Engineer is in onze ogen iemand die moeiteloos producten, processen en systemen bedenkt, ontwerpt, analyseert en verbetert. Je zal veelal samenwerken met onze Senior Mechanisch Engineer. Waarbij je voornamelijk aan de slag zal gaan met het uitwerken van specificaties voor de mechanische onderdelen van de machines in een tekenpakket. Waardoor een machine vervolgens geassembleerd en geïnstalleerd kan worden. Met natuurlijk als einddoel, ja je raadt het al, een ultiem functionerende machine! Maar er is meer.. Ook heb je optioneel de mogelijkheid om als ‘Product Owner’ door het leven te gaan. Dit wil zeggen dat jij een specifieke machinegroep in beheer mag nemen.

Hoe je werkdag er uit zal zien?
Om je alvast een goed inzicht te geven in hetgeen wat wij van je verwachten, omschrijven we hieronder zo uitgebreid mogelijk hoe een werkdag er uit zou kunnen zien:

- De ochtend gaat van start met een lekkere kop koffie (mocht je geen koffiedrinker zijn, iets anders mag ook natuurlijk..)
- Vervolgens ga je aan de slag met het aanpassen van bestaande/ontwerpen van nieuwe machines en modules
- Daarna beoordeel je wat wijzigingsvoorstellen en maak je ontwerpberekeningen
- Je bewaakt hierbij continu de voortgang en doorlooptijd
- Ook definieer je ontwerpen en ga je aan de slag met het uitvoeren van testen
- Tevens raadpleeg je deze dag je creativiteit, door aan de slag te gaan met het maken van tekeningpakketten
- Doorlopend ben je bezig met het aanleggen en onderhouden van technische constructie dossiers en het opstellen van procedures voor standaardisatie om te komen tot verbetering
- Maar ook voor het doen van voorstellen/ondersteunen van interne organisatie op eigen vakgebied draai jij je hand niet om
- In de middag overleg je met toeleveranciers over de functionele mogelijkheden (toepassingen) van de machines/onderdelen die zij verkopen
- En (zoals al eerder aangehaald) is er tevens de mogelijkheid om te functioneren als Product Ownership.

Met wie werk je nauw samen?
- Onze Manager Engineering (over voortgang)
- Onze Project Engineer (informatie en terugkoppeling over de projecten)
- Afdeling Inkoop
- Werkvoorbereiding (om eventuele fouten op te lossen en verbeteringen door te voeren
- Afdeling Sales (ter ondersteuning van lay-outs en offertes)
- Het hoofd Assemblage en Teamleiders (voor vragen tijdens assemblage)
- Diverse leveranciers (informatie vergaren over onderdelen)
- Onze Service Engineer (ter ondersteuning)
- Diverse Service en Installatie monteurs (ter ondersteuning)
- Diverse klanten en natuurlijk collega’s (om onderling kennis en ervaringen te delen)
Functie-eisen
Skills
- Je hebt goede kennis van het Microsoft Office pakket
- De programmas Auto CAD, Logistix, Solid Works (Mechanisch engineers) kun jij dromen..
- Je spreekt een aardig woordje Engels, Duits en Frans.
Aanbod
Aanvullende informatie
Interesse gewekt?
Kun jij je vinden in ongeveer 80 procent van de bovenstaande punten? Dan is het volgens ons zeker de moeite om kennis te maken met elkaar! Zoals het spreekwoord luidt; op ieder potje (in ons geval een kartonnen doosje) past een deksel, hopen ook wij onze zoektocht succesvol af te ronden.

Bij interesse bel 06 3000 3111 of mail naar jdk@hrsupport.pro t.a.v. Johan de Kort van De Kort HR Support. Graag maken we een afspraak om nader kennis te maken, de koffie staat klaar!

Alliance Machine Systems Europe BV

Postbus 220,
5530 AE, Bladel,
Alliance Machine Systems Europe BV

Heb je interesse in deze functie?

Solliciteer direct bij de werkgever

Vraag aan werkgever

Jouw vraag gaat direct naar de werkgever en deze is zelf verantwoordelijk voor het al dan niet beantwoorden van jouw vraag.

Als je al een account hebt, ga dan verder met de login-knop rechts.
Of door het onderstaande formulier in te vullen.
Inloggen

Misschien ook interessant

2018 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden