SCHRIJF JE IN

NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Column: Muis (Deel 1) 22 feb 2018


Wij hebben een poes. En sinds 10 minuten ook een muis. Die heeft de poes vanochtend naar binnen gesjouwd om hem daar gezellig dood te spelen. Terwijl wij in onze pyjama rondsprongen in de kamer is de muis onder de bank gesprint. 

Inmiddels zijn man en kinderen vertrokken en zit ik op de tafel te wachten tot de muis tevoorschijn komt. Missie: voorkomen dat de muis de kamer verlaat want ik moet er niet aan denken dat ie me verrast in de slaapkamer, mijn kledingkast of de badkamer (dan schrikt ie harder dan ik).
 
Ik ben niet bang van het muisje zelf. Het zit hem in het schrikeffect. Het gevoel dat er een pijlsnelle beweging langs je voet afschiet als je effe niet oplet. Net als een film waar je in opgaat terwijl je onder je dekentje op de bank ligt met ’n zak chips. Je hoort al aan het muziekje dat het ongelooflijk mis gaat lopen. Dreiging, spannend muziekje, strijkers... Om nét op het moment dat je besluit dat het vals alarm is, zo ontiegelijk hard te schrikken dat je oerkreten uitslaat, opspringt, en de chips je rond de oren vliegt. Om vervolgens met hartkloppingen terug te vallen in de hoek van de bank. 

Inmiddels ben ik op een stoel gaan zitten aan de tafel. Weliswaar hyperalert want er is geen geluid of beweging die mij ontgaat. Waarschijnlijk zit die muis onder de bank zijn ballen uit z’n broek te lachen. Zit ie nu zijn vrienden te appen hoe  ie ons te slim af was en hoe wij in onze pyjama stonden te springen van schrik. Maar ik laat me niet langer voor de gek houden. Ik heb de vuilak omsingeld met muizenvallen en de deuren van de kamer hermetisch afgesloten.

Als ik straks terugkom van een rondje hardlopen, hoop ik dat ie met z’n staart in de val zit. Dan ga ik hem recht in zijn gezicht uit staan lachen. Waar de poes bij staat. Eens kijken hoeveel praatjes ‘ie dan nog heeft. Natuurlijk vertel ik mijn plan niet hardop. Want als ie ’t hoort, zul je zien dat ie onder de bank blijft zitten tot ik vanavond met mijn dekentje voor de Voice of Holland lig, om keihard toe te slaan als we het niet verwachten. 

Bij thuiskomst is het plan mislukt. De vallen zijn leeg en de poes ligt te slapen. Daar ben ik niet gerust op...

Verder lezen? Klik hier...


 

Column: Muis (Deel 1)

OVERIG NIEUWS

Meer nieuws


vind ons leuk op facebook

nu even niet