SCHRIJF JE IN

NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Column: Muis (Deel 2) 22 feb 2018


Wat ziet mijn oog? Is dat een muizendarmpje in de hoek van de kamer? Hoe kom ik daar achter? De poes wil niet praten en we kunnen hem niet openritsen. Maar de muis kan ook net zo goed nog leven. Zul je zien dat mijn angst werkelijkheid wordt en het ondier vanavond uit de bank springt tijdens de Voice.
 
Of dat hij wraak wil nemen voor mijn boobytraps en de kussens van de bank kapot zit te knagen. Of nog erger, dat ie uit de kamer glipt, zijn vrienden haalt en een seksfeest organiseert in mijn kledingkast. Wat resulteert in 425 babymuizen die zich verspreiden door ons huis, waarvan er altijd een paar sterven en hun lijken gaan liggen stinken op een plek waar we niet bij kunnen. We moeten dit een halt toeroepen. Let’s kill the motherfocker.  
 
Aan het eind van de dag heb ik niks anders gedaan dan moordplannen bedenken en zie ik in elk draadje een staartje (hij leeft!) of ingewanden (hij is dood en ligt verspreid door het huis). Hoe kunnen we ons nog ontspannen in deze situatie? Hoe kunnen we onze kinderen met droge ogen in bed leggen terwijl de kans bestaat dat ze ‘s nachts worden besnuffeld door de muizen? 
 
Zal ik de bank optillen om te kijken of ie daar nog zit? Nee, ik kan beter wachten op de man des huizes. Hij moet ook de kans krijgen om zijn moment te pakken en zijn mannelijkheid te bewijzen. 
 
Als de held in wording thuiskomt, is hij dapper en strijdvaardig. Hij gaat het doen: de bank optillen. Als een echte leider instrueert hij de kinderen om de deuren te sluiten en brengt hij de poes in stelling rond de bank. De zoon ziet zijn kans schoon en pakt zijn zelfgemaakte katapult. De dochter stuitert van spanning en heeft een ragebol gepakt. Ik kies voor de insluittactiek met een pan. De man tilt de lompe bank omhoog en daar zit ie. Een bruine muis, op z’n dooie gemak te wachten tot de Voice begint. 
 
Zonder na te denken grijpt de poes hem bij z’n lurven en geeft hem van jetje. De kinderen staan te joelen en te springen met hun wapens in de hand. Ik ren naar de tuindeur, gooi hem open en jaag de poes met de muis in zijn mond naar buiten. Die mag het klusje verder klaren. Opgelucht halen we adem, ranja en chips. De Voice begint zo en we zijn er helemaal klaar voor. 


 

Column: Muis (Deel 2)

OVERIG NIEUWS

Meer nieuws


vind ons leuk op facebook

nu even niet