UPLOAD CV

NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Column: Wintersport 31 jan 2018


Na een jaar hard werken, heeft een mens behoefte aan ontspanning. Net als vele anderen zochten we die op in Oostenrijk om tussen de kerstbomen van besneeuwde bergtoppen af te skiën. Zon, sneeuw, familie, lekker even bijkomen. Zou je denken.

Zaterdag Manlief: Daar zijn we dan. Toch maar 12 uur gereden. Gelukkig stonden we maar 4 uur in de file en konden we voor de rest regelmatig 60 rijden. Relaxen? Nee, schat, we kunnen beter meteen boodschappen doen, skispullen huren en les regelen voor de kinderen, wel met Nederlandse leraar want anders is het weer de hele week janken. 

Zondag, 8 uur Zoon: ‘Mam, waar is mijn skibril? En ik kan dat zwarte colletje niet vinden. ‘Ben jij nou alweer een handschoen kwijt? Dan maar twee verschillende. Hop, tanden poetsen en wegwezen. Je gaat me toch niet vertellen dat je je thermo-onderbroek niet aan hebt hè? Nou moet alles weer uit en de skiles begint om kwart voor 10.’ 

9 uur Schoonzus: ‘Marion, heb je een pen?’ Uh, vast. Zus en schoonzus zitten in de keuken iets in te vullen wat ik vast ook had moeten doen. Pasjes voor de skischule? Oh. Natuurlijk. Hebben wij ook van die pasjes? Waar zijn die dan? En wie heeft er in godsnaam een pen?!’

9.15 uur Met gehaaste pas komen we bij het skidepot terwijl manlief skipassen gaat regelen. Het is er bloedheet en de tent staat bomvol zoekende mensen die met skilatten rondsjouwen op skischoenen waar geen mens op kan lopen.

 9.20 uur ‘Mama, ik krijg die stomme schoenen niet aan. Waar is papa? En ik heb zo’n dorst’. Dochter haalt me uit de apathische toestand waarin in een stoel geplakt zit tussen gebukte moederkonten en kinderen met snotkrellen. Ik baan me een weg door konten, kinderen en latten en vind een blikjesautomaat waar ik net te weinig kleingeld voor heb. Dan maar sneeuw eten. 

9.35 uur Op de terugweg door de zaak, tref ik manlief aan met lichte paniek in de ogen; ‘heb jij de paspoorten van de kinderen? Moeten we hebben voor de skipassen.’ Aangezien die in mijn handtas zitten in het huis 2 kilometer verderop, zal meneer met de snelheid van het licht op en neer moeten rennen om onze kinderen over 10 minuten glimlachend bij de skischule af te kunnen zetten.

9.45 uur Gelukt. Kinderen in de klas. Nou wij  nog. Ben ik blij als ik weer kan gaan werken. Heerlijk, even bij komen.


OVERIG NIEUWS

Meer nieuws


vind ons leuk op facebook

nu even niet