UPLOAD CV

NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Kempenaar werkt dichter bij huis dan gemiddelde Nederlander 10 aug 2017


Misschien is het voor velen geen nieuws, maar de cijfers van het CBS tonen aan dat de Kempenaar dichter bij huis werkt dan de gemiddelde Nederlander. Met name in de gemeente Bladel werkt men relatief het dichtst bij hun woonplaats, namelijk op 17,8 km enkele reis.

Het gemiddelde in de gehele Kempenregio (inclusief Eindhoven) is dit 20,6 kilometer. Hiermee is de regio vergelijkbaar met de Randstad. Het verste van huis werken de bewoners van Cranendonk (op zo'n 24,4 kilometer). Overigens tonen de cijfers van het CBS nog meer. Namelijk dat in de gemeente Waalre weinig mensen ook daadwerkelijk in Waalre werken (slechts 14,86%). Eindhovenaren (51,06%) en mensen uit Bladel (43%) werken relatief wel vaak in dezelfde gemeente.  

Een kleine kanttekening is er wel te plaatse bij de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Namelijk de gemeente waarin de werkgever is gevestigd, kan afwijken van de daadwerkelijke werklocatie. Zo worden uitzendkrachten bijvoorbeeld gerekend tot de gemeente waar het uitzendbureau is gevestigd, en niet bij de gemeente waar de inlener is gevestigd.

Bron: CBS


 

Kempenaar werkt dichter bij huis dan gemiddelde Nederlander

OVERIG NIEUWS

Meer nieuws


vind ons leuk op facebook

nu even niet