UPLOAD CV

NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Werklozen in België moeten sneller baan aanvaarden 02 aug 2017


Vanaf 2018 dreigen er sneller sancties te komen voor werkzoekenden die een jobaanbod van de VDAB (Belgische versie van het UWV) weigeren. Vanaf dan zal de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst niet alleen rekening houden met het vorige beroep, maar ook met de 'competenties'. Dat melden de kranten van Mediahuis woensdag.

Als gevolg van het Zomerakkoord van de regering-Michel wordt ten laatste op 1 januari 2018 de definitie van een "gepaste job" voor werkzoekenden uitgebreid naar "het beschikken over de vereiste competenties". Een gepaste jobaanbieding van de VDAB hoeft daardoor niet langer iets te maken te hebben met je vorige beroep. Weigeren zal daardoor meteen ook een pak moeilijker worden.

In Vlaanderen zijn ze in hun nopjes met de beslissing van de federale regering. "Vandaag is die oude omschrijving complete onzin, alsof je nu nog altijd voor de rest van je leven in één job en één sector werkt." De Belgische regering rekent erop dat de maatregel geld in het laatje zal brengen. In de begroting van 2018 staat al een opbrengst van 20 miljoen euro ingeschreven doordat werklozen sneller aan de slag gaan.


 

Werklozen in België moeten sneller baan aanvaarden

OVERIG NIEUWS

Meer nieuws


vind ons leuk op facebook

nu even niet