Bladel
MBO
Vast
40-40 Uur
0497362528
Bedrijfsprofiel
Wie wij zijn?
Wij van Alliance Machine Systems Europe houden ons dagelijks bezig met het produceren en verkopen van geautomatiseerde productiemachines. Hierbij gaat het om machines met customer support voor de wereldwijde kartonverpakkingsindustrie.

Daarnaast zijn we een succesvol groeiende producent van geavanceerde handlingmachines voor de golfkartonindustrie. Een wereldwijde marktleider kun je wel zeggen! Naast ons hoofdkantoor in de V.S. heeft Alliance een vestiging in Bladel en meerdere productielocaties in het buitenland. Wil je inhoudelijk al wat meer info over het bedrijf? Neem dan alvast een kijkje op de website: www.alliancellc.com

Functieomschrijving
Bij ons is een engineer een technisch specialist in de ontwikkeling van handlingmachines. Binnen Alliance zijn we op zoek naar zo’n specialist op elektrisch gebied. Echter, het gaat ditmaal niet om één functie, maar om een functie waarbij je de mogelijkheid krijgt om twee rollen te vervullen! Wat resulteert in een veelzijdige baan met bijbehorende verantwoordelijkheid. Hiervoor zijn we zoekende naar een Safety Officer en Elektrisch Engineer. Of beter gezegd; een Elektrisch Engineer met een sterke affiniteit voor de specialisatie voor veiligheidsnormeringen.

Wie ben jij?
Voor deze functie zoeken wij naar een ontwikkelingsheld(in). Je zult dagelijks bezig zijn met het ondersteunen en adviseren van de interne organisatie met betrekking tot CE-veiligheidseisen en machinerichtlijnen (NEN), waarbij het uiteraard noodzakelijk is dat je deze kennis op peil houdt dmv literatuur en cursussen. Daarnaast zul je je als kar-trekker bezig houden met specifieke veiligheids vraagstukken van projecten en daarbij hoort ook het regelmatig bezoeken van klanten met zo een vraagstuk. Je 2e uitdaging is het uitwerken van de specificaties van de electrische en pneumatische functies van de machines, resulterend in stuklijsten en schema’s. Met natuurlijk als einddoel, ja je raadt het al, een goed functionerende machine!

Wat zijn je werkzaamheden?
We vinden het belangrijk dat een potentieel nieuw teamlid tijdig op de hoogte wordt gebracht van de werkzaamheden die wij voor hem (of haar) in petto hebben. Vandaar dat we hieronder alvast een globale checklist voor je hebben opgesteld.

  • In je rol van Safety Officer onderhoud je vakinhoudelijk kennis, wat tevens tot uiting komt in de opzet van een normen-bibliotheek voor de machine richtlijnen en veiligheid en het aandragen van veiligheidsoplossingen voor ons machines in ontwerp en in het veld. Je archiverende en adviserende skills zullen hierbij zeker van pas komen!
  • Je maakt conceptuele ontwerpen in samenwerking met de Product-owner. Naast de creatie van nieuwe ontwerpen ben je ook veelvuldig bezig met het doorvoeren van wijzigingen en aanpassingen in de project-fase.
  • Naast je rol als ontwerper is ook je beoordelend vermogen van belang. Je beoordeelt ingrijpende wijzigingsvoorstellen, gaat aan de slag met ontwerpberekeningen en bewaakt de voortgang tijdens een project.
  • Daarnaast is het ontwikkelen van nieuwe schema’s en (onderdelen) lijsten voor jou kinderspel. Elektrische en pneumatische.
Functie-eisen
Om je werkzaamheden probleemloos uit te kunnen voeren, is er kennis gewenst van een aantal programma’s. Denk hierbij onder andere aan; MS office software, Auto CAD electrical en ons ERP-pakket. Je communicatievaardigheden zijn goed ontwikkelt. Een vlotte babbel wat betreft Engels en Duits zijn veelal noodzakelijk tijdens de communicatie met onze partners en moederbedrijf in de USA.
Aanbod
Een functie met verantwoordelijkheid en vrijheid en ook het ontwikkelaspect zorgt voor een zelfstandige rol. Daarnaast ben je werkzaam in een professionele organisatie waar we openlijk met elkaar communiceren en werkzaam zijn middels een informele sfeer. Vanzelfsprekend bieden wij je een goed salaris en aanvullende arbeidsvoorwaarden.
Aanvullende informatie
Begint jouw engineeringsbrein hiervan sneller te ratelen? Dan zien we je CV en motivatie graag onze kant op komen. Voor meer informatie omtrent de functie zijn wij ook telefonisch bereikbaar (06-52417395 Johan de Kort).
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Alliance Machine Systems Europe BV

Postbus 220,
5530AE , Bladel,
Alliance Machine Systems Europe BV

Heb je interesse in deze functie?

Solliciteer direct bij de werkgever

Vraag aan werkgever

Jouw vraag gaat direct naar de werkgever en deze is zelf verantwoordelijk voor het al dan niet beantwoorden van jouw vraag.

Als je al een account hebt, ga dan verder met de login-knop rechts.
Of door het onderstaande formulier in te vullen.
Inloggen

Misschien ook interessant

2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden