referentie nummer: teamleider-laboratorium-a6b14448813a6b1

Teamleider Laboratorium

Famar Nederland B.V.

Bladel
HBO
Tijdelijk met uitzicht op vast
40-40 Uur
0497-339400
Bedrijfsprofiel
FAMAR Nederland B.V., gevestigd in Bladel, is een farmaceutisch productiebedrijf en is binnen de FAMAR Groep aangemerkt als Centre of Excellence voor vloeibare farmaceutische producten. De FAMAR Groep telt ruim 3000 medewerkers waarvan er 150 in Bladel werkzaam zijn.

FAMAR staat garant voor precisie, kwaliteit en controle en streeft naar continue verbetering; niet alleen verbetering van producten en de bereiding ervan, maar ook van productiemethodes, analysemethodes en organisatieprocessen.

Als full service CDMO, voor zowel farmaceutische als cosmetische producten, hoort Famar Nederland bij de top van CDMO's in Europa.
Functieomschrijving
Het Quality Control (QC lab) zorgt op basis van GMP-wetgeving voor de verificatie van de inkomende grondstoffen en verpakkingsmaterialen, de verificatie van eindproducten, het bewaken van ongoing stability, methodetransfer en methodevalidatie, procesvalidatie, bemonstering en vrijgave van productieruimtes, het demi water en het HAVC systeem, ondersteund de QP’s bij de analyses van afwijkingen. Het QC lab verricht zowel chemisch en microbiologische analyses.

Verantwoordelijkheden:
- Leiding geven aan jouw afdeling QC. Als betrokken manager motiveer je en stimuleer je je medewerkers in hun professionele ontwikkeling in lijn met de cultuurverandering (klantgericht, resultaatgericht, denken in kansen en mogelijkheden) en zorg je dat het team in balans is.
- Vertalen van de productieplanning en de projectplanning naar een planning van werkzaamheden voor QC en het realiseren van de gevraagde output.
- Het rapporteren van KPI, het opstellen en uitvoeren van verbeterplannen om bij te sturen.
- Toezien op de uitvoering van analyses t.b.v. ingangscontrole, procescontrole en eindcontrole in kwalitatieve en kwantitatieve zin.
- Leveren van beleidsmatige/operationele bijdrage aan de bedrijfsvoering vanuit het vakgebied QC/microbiologie.
- Beheer, verificatie en kalibratie van QC equiment conform GMP.
- Voorbereiden, coördineren en begeleiden van interne en externe audits.
- Het leiden en het zorgdragen voor de uitvoering van verbeterprojecten op het gebied van techniek, kwaliteit en/of veiligheid, binnen de afdeling.
- Ervoor zorg dragen dat de kwaliteits- en veiligheidsprocedures en richtlijnen worden gevolgd.
- Verzamelen, registreren en analyseren van relevante managementinformatie en het rapporteren van bevindingen en aanbevelingen.
- Zorgdragen voor tijdige en accurate afhandeling van (complexe) klachten.

De Teamleider QC, is als proactieve ondernemende people manager verantwoordelijk voor de activiteiten als wel de bedrijfskundige resultaten (Veiligheid, kwaliteit, efficiency, kosten, en teambalans), van de afdeling QC. Deze afdeling bestaat uit een team van 14 medewerkers (11 chemisch analisten, 1 lab assistant en 2 microbiologische analisten). De Teamleider QC rapporteert aan de Quality Manager.
Functie-eisen
- Je vindt het prettig om als een spin in een web in een dynamische omgeving te werken, je bent energiek, oplossingsgericht, je ziet de grote lijnen en hebt ook oog voor details, je hebt een analytische werkwijze en een pragmatische en hands-on mentaliteit.
- Je beschikt verder over een HBO opleiding in een relevante richting
- Je hebt tenminste 5 jaar leidinggevende ervaring (ervaring met het managen van een team van experts), in de farmaceutische/medische/medical divices/food industrie
- Je hebt kennis van GMP en relevante wet- en regelgeving ook met betrekking tot farmaceutische bereidingen en kwaliteitscontrole
- Je beschikt over aantoonbare ervaring met QC
- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Aanbod
Wij bieden je een uitdagende fulltime baan met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng, een competitief salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
Aanvullende informatie
Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Marleen Nelissen, HR Officer, telefoon (0497) 33 94 00. Voor meer informatie over ons bedrijf verwijzen wij je naar: www.famar.gr

Famar Nederland B.V.

Postbus 23,
5530 AA, Bladel,
Famar Nederland B.V.

Heb je interesse in deze functie?

Solliciteer direct bij de werkgever

Vraag aan werkgever

Jouw vraag gaat direct naar de werkgever en deze is zelf verantwoordelijk voor het al dan niet beantwoorden van jouw vraag.

Als je al een account hebt, ga dan verder met de login-knop rechts.
Of door het onderstaande formulier in te vullen.
Inloggen

Misschien ook interessant

2018 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden