SCHRIJF JE IN

BANENBEURS
vraag en antwoord

VRAAG EN ANTWOORD VOOR WERKZOEKENDEN

Is werkenindekempen.nl een uitzendbureau?

Nee. werkenindekempen.nl is géén uitzendbureau maar een vacaturesite, waarop bedrijven en instellingen hun openstaande vacatures plaatsen in de vorm van een online personeelsadvertentie. Vergelijkbaar dus met Indeed of Jobbird, maar dan regionaal: specifiek voor de Kempenregio. Sollicitaties en andere reacties van kandidaten komen direct terecht bij de bedrijven en instellingen die de vacatures geplaatst hebben en zij handelen deze ook zelf af. Werkenindekempen.nl heeft overigens een zusje dat zich wél bezig houdt met uitzending en detachering: Baangarant. Kijk daarom ook eens op de website van Baangarant voor meer informatie over de mogelijkheden als werkzoekende.


Waar moet ik me inschrijven?

Je hoeft je NIET in te schrijven. Op onze vacaturesite zie je alle actuele vacatures in de regio en daar kun je rechtstreeks op reageren.
Je kunt wel je e-mailadres achterlaten. Ga naar de homepage, klik op 'vacatureservice' , vul je e-mailadres in en volg de instructies op het scherm. Je ontvangt dan wekelijks van ons de laatste vacatures op jouw gebied. 


Hoe solliciteer ik op een vacature?

Op de pagina van de vacature staat een button met 'solliciteer'. Als je daarop klikt, kom je op een pagina waarin je zelf je CV en motivatie kunt uploaden. Die gegevens komen rechtstreeks bij het betreffende bedrijf terecht. 

Lukt het niet? Bekijk de video hier onder!

 


Moet ik betalen om gebruik te maken van werkenindekempen.nl?

Nee, werkenindekempen.nl is volledig gratis voor Kempenaren en andere bezoekers van de site. Alleen bedrijven betalen geld om een personeelsadvertentie te plaatsen.


Mag ik ook op vacatures reageren als ik van buiten de Kempen kom?

Uiteraard mag je ook reageren op vacatures als je zelf niet in de Kempen woont.


Wie reageert er op mijn sollicitatie?

Bedrijven die een vacature publiceren, reageren zelf op de sollicitaties die ze ontvangen. Ze zijn ook zelf verantwoordelijk voor het intrekken van de vacature als hij is ingevuld.


Kan ik werkenindekempen.nl benaderen voor een vraag over een vacature?

werkenindekempen.nl is slechts een partij die vacatures online (of in de vacaturekrant) zet en ruchtbaarheid geeft aan een vacature door middel van social media en marketing campagnes. 
Wij hebben inhoudelijk weinig tot geen informatie over de vacatures die binnen komen. Bellen, whatsappen of mailen voor een inhoudelijke vraag heeft dan ook nauwelijks nut. 
Het beste kun je de werkgever bellen die de vacature online heeft geplaatst.


Je bent enthousiast over een baan, maar hoe sleep je die nou binnen?
  • Maak gebruik van je netwerk en laat weten dat je geïnteresseerd bent.
  • Schrijf een goede motivatie bij je sollicatie (zie kopje 'Beste sollicitatietips').
  • Zorg dat je profiel er netjes uitziet op social media.
  • Gebruik een professioneel e-mailadres (geen lollypop@hitmail.com dus)
  • Controleer je gegevens en check op spellingsfouten voor je verzendt
  • Schrijf in correcte volzinnen en niet in snelle digi 'taal'.

Top 10 tips voor een goede sollicitatiebrief

Hieronder wat tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief. Print deze checklist daarom uit, zodat je hem als hulpmiddel kunt gebruiken bij je motivatie.

1. Lees aandachtig
Lees de functie een aantal keer goed en aandachtig door en noteer alle functie-eisen. Deze functie-eisen gebruik je vervolgens weer in de sollicitatiebrief.

 
2. Gebruik korte zinnen
Lange zinnen zijn vaak lastig om te lezen. Door middel van korte zinnen (10-12 woorden) geef je kort maar krachtig aan wat je wilt zeggen.
 
3. Zorg dat je sollicitatiebrief geen herhaling wordt van je CV
De belangrijkste onderdelen uit je CV die betrekking hebben op de gewenste functie kun je aanhalen in je sollicitatiebrief. Benoem ook je persoonlijke kwaliteiten en competenties.  
 
4. Laat iets van jezelf zien
Houd het dicht bij jezelf. Gebruik geen moeilijke woorden en zinnen als dat niet bij je past. Schrijf in taal die je zelf spreekt en begrijpt.
 
5. Maatwerk
Zorg ervoor dat de sollicitatiebrief die je gaat sturen geen standaard brief wordt. Jouw brief moet niet de indruk wekken dat het een brief is die je aan elk bedrijf stuurt. Variatie en een persoonlijke toon is dus belangrijk.
 
6. Beschrijf alleen je ervaringen die betrekking hebben op de functie waarop je solliciteert. 
Als je solliciteert op de functie van secretaresse, dan zijn ervaringen als postbode en vakkenvuller niet relevant. Eerdere ervaringen als secretaresse en notulist zijn wel interessant voor de functie. Die moet je ook beslist bespreken in je sollicitatiebrief.
 
7. Geef duidelijk aan waarom jij de juiste kandidaat bent.
Geef aan waarom ze juist jou moeten uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Wees niet te bescheiden maar laat zien wat je te bieden hebt en waarom jij die ene speld in de hooiberg bent.
 
8. Waarom wil jij de functie graag?
Wees enthousiast en laat duidelijk merken dat jij de functie wilt hebben. Gebruik hiervoor overtuigende argumenten zonder daarbij arrogant over te komen.
 
9. Leg een link naar het bedrijf.
Maak duidelijk waarom jij juist bij dit bedrijf solliciteert. Waarom wil jij zo graag voor dit bedrijf werken en waarom vind jij dit bedrijf zo interessant.
 
10. Let op taal- en spelfouten
Er is niets wat slechter overkomt dan taal- en spelfouten in een sollicitatiebrief. Met andere woorden, voordat je de brief verstuurt eerst de brief checken en dubbelchecken.


Worden mijn gegevens ook gebruikt voor andere doeleinden?

Nee. De gegevens die via deze site verstuurd worden zijn voor niemand zichtbaar of toegankelijk. Ze kunnen dus ook niet gebruikt worden. E-mailadressen voor de vacatureservice worden ook niet gebruikt voor andere doeleinden dan het wekelijks versturen van de laatste vacatures.

Mocht je tijdens het solliciteren aangegeven hebben dat Baangarant mag helpen om jou te bemiddelen, dan zijn uitsluitend zij gemachtigd om je gegevens te gebruiken bij het bemiddelen naar werk.


Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik solliciteer?

Je solliciteert rechtstreeks bij het bedrijf dat de vacature heeft gepubliceerd. Dat betekent dat niemand je gegevens ziet, behalve de bedrijven waar je ze naartoe stuurde. Als de sollicitatieprocedure is afgelopen, is het gebruikelijk dat bedrijven persoonlijke gegevens vernietigen.
Mocht je tijdens het solliciteren aangegeven hebben dat Baangarant mag helpen om jou te bemiddelen, dan zijn uitsluitend zij gemachtigd om je gegevens te gebruiken bij het bemiddelen naar werk.


Ik ben op zoek naar een stage, waar kan ik terecht?

werkenindekempen.nl staat altijd open voor stagiaires die zich hebben gespecialiseerd in de volgende studierichtingen:

  • HRM / Intercedent
  • Communication / Multimedia Design
  • (Online / Offline) Marketing
  • Social Media

Is dit niets voor jou? Dan heeft Studentenbureau de Brabantse Kempen ook diverse stages voor studenten. Benieuwd welke? Klik deze link!

 

Ben je geïnteresseerd om bij ons te werken? Dan staat het altijd vrij om een open sollicitatie te sturen naar info@werkenindekempen.nl.
vind ons leuk op facebook

nu even niet