Blog

 1. WET ARBEIDSMARKT IN BALANS: de belangrijkste veranderingen

  WET ARBEIDSMARKT IN BALANS: de belangrijkste veranderingen

  Op 28 mei 2019 heeft de Eerste Kamer de wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen. Deze wet is de wereld ingeroepen om de kosten en risico’s tussen vast werk en flexwerk te verkleinen. Mensen met een kwetsbaardere positie in de arbeidsmarkt krijgen hierdoor meer perspectief terwijl flexwerk gewoon mogelijk blijft.

  Waar een vast contract op dit moment veel bescherming biedt, bieden flexcontracten dit niet. Dit grote verschil zorgde er de afgelopen jaren voor dat werkgevers vaak terughoudend zijn om werknemers in vaste dienst te nemen en de flexbanen als paddenstoelen uit de grond schoten.

  Onderstaand een opsomming van grofweg de belangrijkste maatregelen in de WAB. Deze wetgeving zal, zoals het er nu voorstaat, per 1 januari 2020 ingaan.

  WIJZIGING CONTRACTEERBELEID

  Omdat de WAB gericht is op het aantrekkelijker maken van vaste arbeid, word het contracteerbeleid ook aangepast. Waar op dit moment

  Lees meer »
 2. COLUMN: WAARDERING.

  COLUMN: WAARDERING.

  We gooiden onze principes overboord en besloten voor het eerst in ons leven een week te gaan vertoeven in een all-in hotel in Turkije. Een week lang op een ligbed, boeken lezen en buffetten aflopen waar ze van het afval van één diner, een heel Afrikaans dorp kunnen voeden. Daar zouden we dus niet over na gaan denken. Voor één week zouden we ons verstand op nul zetten, ons wentelen in luiheid en luxe en daar onbeschaamd van genieten.

  Ik heb me er kapot zitten schamen. Als je de hele dag namelijk niks, maar dan ook níks doet (een baan is een must voor je mentale gesteldheid), ga je namelijk vanzelf letten op wat ándere mensen doen. En dat is, naast totale tijdverspilling, ook erg slecht voor je gezondheid. Je bezig houden met het gedrag van andere mensen, leidt tot een emotionele neerwaartse spiraal. Vanaf mijn ligbed viel ik van verwondering in verbazing die vervolgens omsloeg in irritatie en leidde tot regelrechte agressie, die ik met veel moeite inhield, waardoor ik uiteind

  Lees meer »
 3. Werken in de Kempen is exclusief wervingspartner bij Hapert Aanhangwagens

  Werken in de Kempen is exclusief wervingspartner bij Hapert Aanhangwagens

  Mieke Roest, HR medewerkster

  Laura heeft een goede kijk op welke mensen we zoeken, waar ze aan moeten voldoen en of iemand in het team past. Zij werft mensen, voert sollicitatiegesprekken en geeft rondleidingen op de werkvloer. En als er iemand start, zorgt Laura dat onze nieuwe collega een shirt, een trui en uitleg voor de eerste dag heeft. Dat bespaart ons veel tijd en het werkt efficiënt, één vaste partner die alles voor je regelt.

  Menno Lokhoff, Assemblagemedewerker

  In 2017 solliciteerde ik via werkenindekempen.nl op een vacature. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en mocht vervolgens bij Hapert Aanhangwagens aan de slag. In eerste instantie twijfelde ik een beetje, maar na de rondleiding zag ik het wel als een uitdaging. Sinds 2018 ben ik hier in vaste dienst. Super naar mijn zin.

  Wat me opviel aan de bemiddeling? Ik had het gevoel dat ze bij Werken in de Kempen ook keken naar wat í

  Lees meer »
 4. COLUMN: IJZERSTERK EN SUPERSLANK

  COLUMN: IJZERSTERK EN SUPERSLANK

  Laten we bij het begin beginnen… Al weet ik zelf niet meer zo goed waar het precies mis ging. Maar het is een feit dat het gebeurd is en ik voel mij enigszins verplicht hieraan mee te doen. Groepsdruk noemen ze zoiets, toch?! Salades, groenteomeletten, verse soepjes, volkoren mikken, zakken peeje en zegt het fenomeen Keto je iets? Gekkenhuis op het kantoor bij Werken in de Kempen. Het besef dat de zomer om de hoek staat heeft een paar collega’s al een zonnesteek bezorgd. We leven eind mei wanneer onze fanatieke collega Sem het eens tijd vindt om de kantoorvetjes eraf te gaan trainen. Een idee was geboren: lekker zweten op kantoor. Zo gezegd, zo gedaan stond er binnen no-time een personal trainer op de stoep om het plan te concretiseren. There is no way back!

  VOLGENDE WEEK IS HET ZOVER.

  Een vast ritueel op vrijdag zijn de broodjes van het plaatselijke frietkot. Nooit eerder heb ik zo bewust mijn vette hap naar binnen gewerkt. Bij

  Lees meer »
 5. ZOMERACTIE 2019!

  ZOMERACTIE 2019!

  De werving volop door laten lopen tijdens de vakantieperiode met een ruime uitloop tot na de vakantie? Dat kan!
  Tot en met 31 juli kun jij profiteren van onze zomeractie.
  Betaal 30 dagen en ontvang er maar liefst 60! Zo kun jij onbezorgd je vacature(s) de hele zomer door laten lopen.

  Terwijl jij in je hangmat ligt, wachten de kandidaten in je inbox! 

  Lees meer »
 6. Hoe Ad Kokx Witgoed alles weer laat draaien

  Hoe Ad Kokx Witgoed alles weer laat draaien

  Ad Kokx Witgoed is een Kempisch familiebedrijf in witgoed. Al 35 jaar ontzorgt Ad samen met zijn vrouw, dochter en 12 andere collega’s hun klanten op het gebied van huishoudelijke apparatuur voor zowel particulieren als (zorg)organisaties uit de regio. Ad Kokx, eigenaar: “We bieden een totaalpakket; van verkoop tot onderhoud van al het mogelijke huishoudelijke apparatuur. Eigenlijk alles wat er in huis staat en waar een stekker aan zit.”

  Maar hoe ziet zo’n werkdag bij ons er eigenlijk uit? We laten het je graag zien en draaien een dag mee met twee van onze kanjers; Albert en Paul.

  08.00 uur
  Albert, servicemonteur: “We starten elke dag met een kop koffie, maar vandaag ook met een stuk gebak. Van Ad, omdat een klant erg blij met ons was. Fijn om zo gewaardeerd te worden.”

  Paul, installateur: “Ik klets wat m

  Lees meer »
 7. Mupa Schakelkasten - Zin in fijn werk?

  Mupa Schakelkasten - Zin in fijn werk?

  Zin in fijn werk? Check dan de vacature Medewerker Kabelassemblage (16-40 uur p/w) bij Mupa Schakelkasten.

  Kempisch familiebedrijf

  Mupa Schakelkasten is een echt familiebedrijf: in 1991 opgericht door pa en ma Gevers en ruim 10 jaar geleden overgenomen door hun zonen Johan en Twan. Anno 2019 ontwerpen en produceren we met 45 andere collega’s allerlei soorten schakelkasten voor verschillende toepassingen en zijn we een van de grootste schakelkastproducenten van Nederland.

  Johan Gevers, eigenaar: “Als familiebedrijf zijn we sterk verbonden met onze klanten, leveranciers én personeel. Daarom willen we interessante functies voor onze medewerkers creëren waarbij ze breed inzetbaar zijn, voor degenen

  Lees meer »
 8. WERKEN!! IN DE KEMPEN.

  WERKEN!! IN DE KEMPEN.

  Slechts één telefoontje en ik zat binnen no-time aan de ronde tafel op Lieke, de eigenaresse van Werken in de Kempen, haar kantoor.
  Bakkie pleur, lekker paaseitje erbij (ja, we gaan terug in de tijd) en gespreksstof voor wel een half jaar. Overdrijven is ook een vak.

  Daar gaan we dan. Een nieuw avontuur werd werkelijkheid. Werken in de Kempen is een suuuuppper goeie marketing- en communicatiespecialist rijker en ik kan lekker op de fiets naar mijn werk. Nou ja, dat was het plan dan toch…

  WERK AAN DE WINKEL

  Even lekker op mijn gemakje installeren, wakker worden en mijn roes van het weekend uitslapen zat er niet in. Er moest gewerkt worden, en hard. Tsja…dat gaan we dan maar doen hè.
  Al snel kwam ik erachter wat Lieke bedoelde met de fantastische energie en drive van de werknemers. De Banenbeurs moest georganiseerd worden en dat is mij niet bepaald ontschoten. Kei-, maar dan ook keihard

  Lees meer »
 9. INFORMATIEBIJEENKOMST OPEN BEDRIJVEN DAG 2020

  INFORMATIEBIJEENKOMST OPEN BEDRIJVEN DAG 2020

  WAT. 

  Nagenoeg iedere organisatie weet WAT ze doen, welke producten en diensten ze leveren en dit communiceren ze ook. Maar is de buitenwereld écht op de hoogte van WAT jouw bedrijf te bieden heeft? De fantastische sfeer, de ruwe of juist perfect gedesignde werkplek, de te gekke collega’s en de laagdrempelige communicatie. Alles draait vandaag de dag om beleving. Bezoekers komen niet voor het standaard riedeltje, bezoekers komen voor de demonstraties, de interactie, de weetjes.

  Daarom organiseren wij ook dít jaar weer de
  Werken in de Kempen Open Bedrijven Dag op 25 januari 2020. Gooi je deuren open én laat hun zien wat er zich achter de schermen allemaal afspeelt. Creëer eenvoudig en snel ambassadeurs én fans. De Werken in de Kempen Open Bedrijven Dag geeft je imago een flinke boost!

  Lees meer »
 10. SUCCESVOL NETWERKEN.

  SUCCESVOL NETWERKEN.

  Als ze je niet kennen, kunnen ze niet voor je kiezen!

  Op zoek naar een nieuwe baan? Of je kansen vergroten om je droombaan te vinden? Zorg dat je 24/7 je woordje klaar hebt, want het zou zomaar eens voor kunnen komen dat de directeur van net dát ene droombedrijf een bolus naast je staat te bestellen bij de lokale bakker om de hoek.

  Jezelf pitchen in plusminus 60 seconden, wordt ook wel een elevator pitch genoemd. Een kort maar krachtige presentatie over jezelf waarmee je de luisteraar overtuigt van jou als persoon en je kennis en kunde. En zoals je weet: een bolus is snel besteld. Zorg dat je binnen die tijd een onvergetelijke indruk achterlaat. Een makkelijkere binnenkomer is er niet! Maar hoe pak je zo’n pitch nu aan?

  EVEN VOORSTELLEN.

  Zelfreflectie is zeer belangrijk bij de ontwikkeling van je pitch. Weet van jezelf waar je goed in bent en wat je wilt bereiken. De volgen

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden