Blog

 1. Ondernemen met zijwieltjes: Een eigen bedrijf naast je baan doe je zo

  Ondernemen met zijwieltjes: Een eigen bedrijf naast je baan doe je zo

  Van de crea-bea receptioniste die via Facebook knutselwerkjes verkoopt tot de advocaat die in zijn avonduren jonge ondernemers helpt met hun startups - het zijn voorbeelden van mensen in loondienst die daarnaast ondernemer zijn. Omdat ze dat leuk vinden, omdat ze kansen ruiken, of misschien omdat ze hun ei bij de baas niet volledig kwijt kunnen. Waar moet je allemaal op letten als jij er naast je werk wat bij wilt gaan doen? 

  Ondernemen met zijwieltjes

  Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel zijn ruim 450.000 Nederlanders actief als ondernemer naast hun contract in loondienst. Afgelopen jaar steeg het aantal parttime bedrijven met 4%, en het aantal zzp’ers met maar liefst 6%! Het verlangen om naast je vaste baan het ondernemerschap na het streven als zzp’er of met een bedrijfje kan diverse drijfveren hebben. Misschien wil je gewoonweg meer doen, of kun je je ei niet helemaal kwijt

  Lees meer »
 2. Vacaturekrant [14 november 2018]

  Vacaturekrant [14 november 2018]

  Zit jij er aan te denken om een baan als ZZP-er te combineren met je huidige baan? Wij geven in onze vacaturekrant enkele tips van een ervaringsdeskundige hoe je dit het beste kan doen. Daarnaast een kort artikel over het in stand houden van je bioritme als je veel in de nacht moet werken. En uiteraard een column van Marion van Loon over tandartsperikelen.

  Lees meer »
 3. Open Bedrijven Dag: Promotiemateriaal

  Open Bedrijven Dag: Promotiemateriaal
  Hoe zit het met de promotie van de Open Bedrijven Dag? En hoe kan ik hier eventueel zelf voor zorgdragen.  We hebben drie korte punten opgesteld die je een klein beetje informeren over de stand van zaken en wat jij kunt doen:

  • Volg onze linkedin pagina ‘Werken in de Kempen voor bedrijven’ om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Hier communiceren we voortdurend over de Open Bedrijven Dag en over de promotie die we doen. Tip: Deel zelf ook actief berichten op social media!

  • Promotie: Werken in de Kempen verzorgt een heleboel promotie in de regio. Binnenkort bezorgen we bij jouw bedrijf een spandoek dat voor het bedrijfspand komt, 2 posters voor bij de ingang (wij doen mee met de Open Bedrijven Dag) en 100 flyers voor op je balie.

  Lees meer »
 4. Column: Telefoon

  Column: Telefoon

  Op een saaie zaterdagavond lig ik languit op de bank appjes ‘op te ruimen’. Mijn iPhone zegt ‘dat je daarmee je ruimte vrijmaakt zónder gegevens te verliezen’ dus ik begin enthousiast aan een grote schoonmaak.

  Al vrij snel zijn alle app-icoontjes veranderd in draaiende cirkeltjes in die niet te stoppen zijn. Niets kan geopend worden, ik kan niet bellen, niet appen, niks. Mijn hele leven staat on hold. Mijn sociale leven, mijn financiële leven, mijn agenda, Ome Google, marktplaats en duizend foto’s en filmpjes. Mijn Rabo-app, mijn betaalrekeningen maar ook mijn mapje ‘notities’ waar ik al mijn ideeën en plannen in opschrijf. Allemaal verstopt achter een draaiend schijfje.

  Mijn hart bonkt in mijn keel, dit kan niet waar zijn. Het is zaterdagavond, er is geen bedrijf of nerd bereikbaar en ik heb mijn telefoon al twee keer uit- en aangezet en het helpt niks. ‘Laten we vooral niet in paniek raken,’ hyperventileer ik en ik haal een zak chips uit d

  Lees meer »
 5. Open Bedrijven Dag: Vacatures tijdens deze dag

  Open Bedrijven Dag: Vacatures tijdens deze dag
  We naderen langzaamaan de periode waarin we reclame gaan maken voor de bezoekers en werkzoekenden die hopelijk massaal jullie Open Bedrijven Dag gaan bezoeken. Daar gaan wij ons uiterste best voor doen, maar ook jij kan het interessant maken om het te bezoeken. Zet daardoor zeker ook de volgende dingen in:
  • Vacatures: Heb je (doorlopende) vacatures of wil je bepaalde vacatures promoten in de periode rond de Open Bedrijven Dag? Zorg dat ze online staan op werkenindekempen.nl. We organiseren de grootste promotiecampagne ooit en het zou jammer zijn als jouw vacatures niet in beeld zijn en je dus niet kunt werven.

  • Deelnemerspagina: vanaf 1 december start de campagne voor bezoekers. staan alle deelnemerspagina’s online. Je ontvangt daarvan bericht. Zo’n pagina ziet er ongeveer als volgt uit: de
  Lees meer »
 6. RSZK: "Het laat niemand onberoerd als je iets voor een ander kunt betekenen.”

  RSZK: "Het laat niemand onberoerd als je iets voor een ander kunt betekenen.”
  De overheid stimuleert dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Wie het niet meer alleen redt, kan dit aangeven bij de gemeente. Indien nodig kunnen ouderen thuis ondersteuning krijgen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Dit kan bestaan uit dagbesteding, ondersteuning van de mantelzorger, of hulp bij het huishouden. Laurens van Hulsel werkt sinds een jaar als Hulp bij het Huishouden bij RSZK ZorgProfessionals en vertelt over zijn werkzaamheden en ervaringen.
  “Ik ben een mensen-mens”, begint Laurens zijn verhaal. ”Tijdens mijn werk vind ik het fijn als ik met mensen om kan gaan, om echt contact met ze te hebben. Ik heb ooit een paar dagen bij de huishoudelijke dienst in een hotel gewerkt. Dat was helemaal niks voor mij, echt niet. Ik had geen contact met de mensen en
  veel stress, want je kreeg maar twintig minuten om een kamer te poetsen. Dat is veel te weinig tijd om i
  Lees meer »
 7. Vacaturekrant [31 oktober 2018]

  Vacaturekrant [31 oktober 2018]

  Wist je dat dit de week is van de werkstress? Daar wilde wij graag in onze vacaturekrant wat aandacht aan besteden. Daarnaast heeft RSZK wederom een mooi artikel geschreven over hun bedrijf en zijn er veel vacatures waarop jij kunt solliciteren!

  Lees meer »
 8. Open Bedrijven Dag: Belangrijke info m.b.t. advertorial

  Open Bedrijven Dag: Belangrijke info m.b.t. advertorial
  Inmiddels nadert de vervroegde deadline voor het aanmelden van jouw bedrijf voor de Open Bedrijven Dag. En zo hebben wij nog meer nieuws omtrent onze speciale 'Open Bedrijven Dag-krant'.


  • Verzorgen jullie zelf je advertorial? Let op! De deadline van de krant is vervroegd naar 23 november! Dus ook snel doorgeven als wij hem voor je mogen maken. 

  • Al doorgegeven dat Werken in de Kempen jouw advertorial mag schrijven? Fijn! Binnenkort neemt één van onze tekstschrijvers contact met je op. 

  • Foto’s: Om je advertorial vorm te geven, is het zaak dat we beeldmateriaal hebben. Selecteer dus snel een aantal krachtige foto’s (max. 5). Als er geen geschikt beeldmateriaal wordt aangeleverd, maken we naar eigen inzicht gebruik van stockfoto’s.Het zoeken en aankopen van stockphoto's wordt in rekening gebracht.

  • Extra lang exposur
  Lees meer »
 9. Column: Ome Frans

  Column: Ome Frans

  Ome Frans is op zijn werk ondersteboven gereden en nu is zijn voet eraf. Een ongeluk, in elke zin van het woord. Hij had een botsing met een heftruck, sleepte een stukje mee, schreeuwde moord en brand, met bloedspoed naar ’t ziekenhuis. Wachten, hopen, bidden. Niet te redden, voet eraf. Tot 17 cm onder de knie. Slikken, tranen drogen en héél voorzichtig weer opstaan. Met krukken en een stevige arm om op te leunen.

  Ome Frans is een van de liefste mensen die ik ken. Dat is ook de reden dat hij niet alleen is als ik hem opzoek in het ziekenhuis. Tante Annie en tante Margriet zijn er, en Bep en Kees. Andere bezorgde vrienden en familie gingen me voor. Met als trouwste fans tante Jeanine en de jongens, die de hele dag op en neer rijden tussen Tilburg en Valkenswaard want oma ligt ineens op sterven. Dat kon er nog wel bij.

  Alle reden voor lood in de schoenen terwijl ik de ziekenhuisspeurtocht doe naar zijn kamer. Waar ik een hoopje ellende verwacht, onder een wolk

  Lees meer »
 10. Bedrijven laten zich zien op de Open Bedrijven Dag

  Bedrijven laten zich zien op de Open Bedrijven Dag

  Zorg dat ook jouw bedrijf meedoet!

  Regio de Kempen barst van de bedrijvigheid. We hebben het allemaal: innovatief, ambachtelijk, vakwerk. Producenten, dienstverleners en zorginstellingen. Commercieel en non-profit, internationaal en lokaal. Groot of klein, ze zijn allemaal verrassend. Want bijna niemand weet wat zich achter de bedrijfsdeuren afspeelt. Zonde!

  Daarom organiseert Werken in de Kempen een Open Bedrijven Dag op zaterdag 12 januari. Bedrijven zetten hun deuren open, Werken in de Kempen zorgt dat heel de Kempen uitloopt.

  Het doel

  De Open Bedrijven Dag is dé gelegenheid voor mensen om drempelloos binnen te lopen bij interessante bedrijven, een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken. Ook leuk voor familie, vrienden, collega’s en hun achterban om eens te laten zien wat er allemaal gebeurt binnen jullie bedrijf.

  Een eerlijke en eenvoudige manier om mensen enthousiast te maken voor regionale bedrijven en sectore

  Lees meer »
2018 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden