Blog

 1. Column: Gouden Handen

  Column: Gouden Handen

  Als je een transportbedrijf hebt, moet je van goeden huize komen om je vrachtjes van A naar B te krijgen. Er is namelijk geen chauffeur meer te vinden die de vrachtwaggel bestuurt. Dat betekent dat de waarde van een vrachtwagenchauffeur tot ongekende hoogte is gestegen. Net als die van lassers, timmermannen, kappers, bouwvakkers en elektromonteurs.

  Je moet ze zoeken met een loep. En als je ze vindt, moet je ze snel tegen de achterkant van hun knieën schoppen en er met je volle gewicht bovenop springen. Je mag ze in géén geval loslaten tot er een arbeidscontract is ondertekend. Een agressieve maar effectieve vorm van recruitment die we bij Werken in de Kempen hanteren bij loslopend wild.

  Eenzelfde aanpak geldt voor zorgzame types. Ook die hebben een sterrenstatus bereikt. Zodra de buurvrouw een pannetje soep komt brengen als je ziek bent, moet je zien dat je bij de voordeur bent en hem als de wiedeweerga op slot draaien. Binnenhouden die tant

  Lees meer »
 2. Time management: Zes tips om jouw werktijd beter in te delen

  Time management: Zes tips om jouw werktijd beter in te delen

  We lijken soms te leven in een tijd van moeten. Iedereen wil wat van je en verplichtingen stapelen zich op. Voor iedere taak die je voltooit, lijken er weer drie nieuwe bij te komen. Waar houdt het op? Nou, bij het beter indelen van je tijd bijvoorbeeld.

  Beter managen doe je zo

  Beter met je tijd omgaan, vermindert stress en betaalt zich niet alleen terug in tijd, maar ook in efficiëntie en zorgvuldigheid. Jouw collega’s zullen het fijn vinden als ze weten waar ze bij jou aan toe zijn. In het kader van deze algehele verbetering van sfeer en workflow delen wij graag een aantal tips om jouw tijd beter te managen.

  1. Wat kan er beter?

  Je kunt wel denken: ‘meer tijd over hebben, dat lijkt me wel wat’, maar a) tijdmanagement is meer dan tijdwinst alleen, en b) doelloos beginnen is lang niet zo effectief. Vaak ontstaat de wens om je t

  Lees meer »
 3. Vacaturekrant [5 september 2018]

  Vacaturekrant [5 september 2018]

  Het is weer een even week, dat betekent weer tijd voor een nieuwe vacaturekrant van Werken in de Kempen in samenwerking met de Persgroep. Ditmaal focussen wij ons op time-management binnen jouw werk. Hoe zorg jij er voor dat je het maximale uit de tijd haalt binnen jouw werkdag. Daarnaast heeft Marion een column over hoe ontzettend belangrijk de handenmensen zijn binnen onze economie. Veel leesplezier!

  Lees meer »
 4. Column: Netflix

  Column: Netflix

  Wij zijn strontverwend en ik vind dat we daar best ‘s wat vaker bij stil mogen staan. Om onze kinderen bewust te maken van ons luxe leven, betrap ik me er regelmatig op dat de meest uitgekauwde cliché’s mijn mond uitverlaten. Zinnen als ‘wat zitten we hier toch mooi’ dienen om ze enige dankbaarheid bij te brengen. Zelfs de nummer 1 onder de dooddoeners schuw ik niet; ‘Wa hebben wut toch goed’. (GAT.VER. DAMME. Haal die vrouw weg met haar kleffe onliners en haar zoetsappige blik.)

  Afgelopen week had ik na 10 keer roepen eindelijk de kinderen aan tafel om weer een maaltijd te serveren die zijn weerga niet kent. Ondanks het feit dat het niet meevalt om aardappels, groenten en vlees gelijktijdig warm te hebben - en gaar-, was de soep aardig gelukt. Zodra ik de pannen op tafel zet, zakken de schouders al naar beneden en beginnen ze te zuchten. ‘Dat lusten we niet’.

  What the f*ck? Die ondankbare smurfen hebben nog niet eens gezíen wat er in de pan

  Lees meer »
 5. Laaggeletterdheid in de Kempen, help je mee?

  Laaggeletterdheid in de Kempen, help je mee?

  Een aantal jaar geleden was laaggeletterdheid een redelijk onbekend begrip. Inmiddels is daar verandering in gekomen, hoewel deze beperking nog vaak verward wordt met analfabetisme en te maken heeft met veel vooroordelen. Hierbij cijfers, feiten en mogelijkheden in de Kempen.


  Laaggeletterdheid

  “Laaggeletterdheid is een overkoepelende term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en het begrijpen en toepassen van informatie. Ze beheersen niet het minimale niveau om volwaardig in de maatschappij te kunnen functioneren” zegt Macha Mathijssen, coördinator DigiTaalhuis in Bergeijk. “Dat geldt ook voor het functioneren binnen een baan. Deze mensen hebben bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren of het lezen van instructies en veiligheidsvoorschriften op hun werk.” Uit onderzoek van Stichting Lezen en Schrijven blijkt d

  Lees meer »
 6. Vacaturekrant [22 Augustus 2018]

  Vacaturekrant [22 Augustus 2018]

  Wist jij dat laaggeletterdheid in de Kempen wel degelijk bestaat? Wij van Werken in de Kempen vinden dat we daar best wat meer aandacht aan mogen schenken. Voorheen hebben we dat al eens gedaan en nu doen we het weer in samenwerking met Bibliotheek de Kempen. 
  Daarnaast nemen wij in deze vacaturekrant de 40-urige werkweek eens onder de loep. Is dit nog wel houdbaar of zijn we veel beter af met een andersoortige werkweek? Tevens heeft RSZK een mooi artikel geplaatst over hoe het nu écht is om te werken in de Zorg. Dat en uiteraard veel vacatures én een column onze collega Marion in deze editie van de Werken in de Kempen Vacaturekrant. 

  Lees meer »
 7. RSZK: “Werken in de thuiszorg is juist uitdagend en interessant.”

  RSZK: “Werken in de thuiszorg is juist uitdagend en interessant.”

  Jelle Reijngoudt, wijkverpleegkundige bij RSZK ZorgProfessionals: 

  "Werken in de Thuiszorg, dat is saai en houdt in dat je elke dag helpt met steunkousen aantrekken en mensen moet wassen. “Zeker niet”, volgens Jelle Reijngoudt, 23 jaar en wijkverpleegkundige bij RSZK ZorgProfessionals.“Ik heb een heel afwisselende job, alle aspecten komen voorbij. Van chronische zorg tot revalidatie, van somatiek (lichamelijke klachten zoals een gebroken heup, mensen in een rolstoel) tot GGZ (dementie, gedragsproblematiek, borderline). En niet alleen bij ouderen, er zitten ook jongere cliënten tussen. Die afwisseling maakt werken in de thuiszorg juist uitdagend en interessant.”

  Elke dag anders
  Jelle is wijkverpleegkundige in Bladel. Hoe ziet een werkdag er ongeveer uit? “Ik kom bij cliënten om een injectie te zetten of een voedingsson

  Lees meer »
 8. 6 tips om de overgang tussen vakantie en werk te versoepelen

  6 tips om de overgang tussen vakantie en werk te versoepelen

  Heerlijk, zo'n deugddoende vakantie. Al is er één nadeel: de thuiskomst. Je koffers uitladen, de was doen en weten dat er 43.792 werkmails op jou liggen wachten. Deze tips verzachten de pijnlijke overgang van je verlof naar je werk, schrijft Het Laatste Nieuws. Een collega was nog maar net terug van vakantie en toen ik polste of hij zich al had kunnen aanpassen aan het werkritme, was dit zijn antwoord: "Eerst twee dagen door mijn mailbox heen ploeteren en dan ben ik klaar om er opnieuw in te vliegen." Klinkt ontzettend herkenbaar. Dat geldt voor veel mensen waarschijnlijk, want uit een onderzoek van IDEWE, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk in ons land, bleek vorig jaar al dat acht op de tien medewerkers last hebben van vakantieblues.

  Na een verre reis voelen mensen zich helemaal ontspannen en zen. Maar dat gevoel verdwijnt al snel als ze zich weer op de werkvloer begeven. Volgens David Ballard, voorzitter va

  Lees meer »
 9. Softskills: Waar recruiters echt op letten.

  Softskills: Waar recruiters echt op letten.

  Wanneer je op sollicitatiegesprek mag, lijkt het soms of je cv een formaliteit is. Nette kleding, haren in de juiste plooi, voldoende oogcontact; zelfs je handdruk is punt van discussie als we ‘het internet’ mogen geloven. Gelukkig zijn dit allemaal zaken waar je je goed op kunt voorbereiden. Er is echter nóg een belangrijke factor, die misschien wel bepalender is dan al het bovenstaande: jouw softskills


  Softskills zeggen wie je bent

  Als je met een kersvers diploma op zak de arbeidsmarkt betreedt, heb je het gevoel dat je de hele wereld aankan. Maar jouw technische capaciteiten alleen zijn niet genoeg om een baan te bemachtigen; het zijn vaak jouw softskills die de doorslag geven. Softskills zijn de eigenschappen die laten zien wie de persoon achter het cv is; wie de persoon is die aan de andere kant va

  Lees meer »
 10. Updates aan de website (Juli 2018)

  Updates aan de website (Juli 2018)
  Het is zomer en dat betekent komkommertijd voor veel projecten. Bij Werken in de Kempen gaat het net even anders. Zomer is voor ons de tijd dat we focussen op de dingen die het afgelopen jaar zijn ontwikkeld en verbeterd kunnen worden. Uiteraard valt daar de website ook onder. Online Marketeer Ferdi vertelt je over de nieuwste ontwikkelingen die de website afgelopen maand heeft doorgemaakt.
  Lees meer »
2018 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden