Blog

 1. De Open Bedrijven Dag: ‘Dit had niemand verwacht’

  De Open Bedrijven Dag: ‘Dit had niemand verwacht’


  Wat er 12 januari in de Kempen gebeurde, kan in geen enkele andere regio. In 4 maanden tijd werd een mega event op touw gezet waarvoor Werken in de Kempen 52 bedrijven enthousiast kreeg om gelijktijdig een Open Dag te organiseren. Werkgevers lieten zien wat ze in huis hadden en wisten duizenden Kempenaren te interesseren voor hun bedrijf en vacatures. Uiteindelijk ontstond de grootste wervingsactie ooit, met indrukwekkende resultaten.

  Bedrijven maken indruk met innovatie en professionaliteit

  Uiteenlopende Kempische bedrijven stelden van 10.00 tot 14.00 uur hun deuren open en lieten, ieder op eigen wijze, zien waar ze zich dagelijks mee bezighouden. Het aanbod aan bedrijven was gevarieerd en kleurrijk. Het internationale Gigant Podiumbouw maakte indruk met een heus festival op zijn bedrijventerrein,

  Lees meer »
 2. Column: Nieuw in 2019

  Column: Nieuw in 2019

  1 Januari 2018 keken we elkaar diep in de ogen en beloofden plechtig om in 2018 géén nieuwe dingen te gaan doen. In 2018 zouden we stabiliseren, rust in de tent. MISLUKT. Een jaar later hebben we een nieuw kantoor, nieuw logo, nieuwe huisstijl, nieuwe collega’s, nieuwe vacaturesite en een nieuw evenement -de Open Bedrijven Dag-. En nieuwe energie. Want wat was het stiekem gaaf allemaal.

  En toen was het, hupsakee, 2019. Een jaar met een nieuw persoonlijk plan. Iets waarvoor ik in mijn broek schijt en tegelijkertijd vlinders in mijn buik heb. Ik ga een gruwelijk tof marketingbureau beginnen; De Merkgevers. Marketing voor werkgevers. Missie: werkgevers helpen om zich te profileren. Dat doe ik al voor Werken in de Kempen, maar nu dus óók voor Kempische bedrijven. Want die kunnen prima vertellen wat ze máken, maar vertellen hoe tof ze zijn als werkgever, da’s een ander verhaal.

  Een eervolle taak waar ik nu al energie van krijg. Waarom? Omdat het over mensen gaat. Gepa

  Lees meer »
 3. Kempische ondernemers openen massaal deuren voor publiek

  Kempische ondernemers openen massaal deuren voor publiek

  Open Bedrijven Dag regio De Kempen 12 januari

  Op zaterdag 12 januari van 10:00 uur tot 14:00 uur kan jong en oud een dagje genieten van een kijkje achter de schermen bij hun favoriete bedrijven in de Kempen. De Open Bedrijven Dag wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en de belangstelling is overweldigend. Met springkussens, speurtochten, workshops en demonstraties belooft het een dag vol plezier te worden voor alle leeftijden. Volg het evenement live op openbedrijvendag.werkenindekempen.nl/live!

  Werken aan kennis en de toekomst

  Naast het plezier staat het maatschappelijk belang op deze dag ook hoog in het vaandel. Er gebeurt zoveel interessants en innovatiefs achter de deuren van de Kempische bedrijven. Deze bedrijven doen prachtige dingen, maar bijna niemand weet wat er zich precies afspeelt en dat is zonde. Er bevinden zich bergen waardevolle vakkennis in h

  Lees meer »
 4. Vacaturekrant [9 januari 2019]

  Vacaturekrant [9 januari 2019]

  De eerste krant van het nieuwe jaar is de laatste voordat de Open Bedrijven Dag begint. Lees in deze krant waarom je echt op bezoek moet gaan bij de prachtige bedrijven in de buurt! En met de jaarwisseling achter de rug blikt Marion terug en vooruit.

  Lees meer »
 5. Het mooiste geschenk dat we konden bedenken.

  Het mooiste geschenk dat we konden bedenken.

  Ondanks de grote waardering voor onze klanten, krijgen ze dit jaar helemaal NIKS van ons. Wij weten namelijk zeker dat ze, net zoals wij, dit geld liever besteden aan mensen met grotere zorgen. Bijvoorbeeld een ernstig ziek kind. Daarom doneren we geld aan het Ronald mcDonald huis in Veldhoven.

  Zij zorgen dat ernstig zieke kinderen hun ouders in de buurt hebben wanneer ze behandeld worden in het ziekenhuis. Tijdens de hectische ziekenhuisopname van hun kind, vonden mensen in onze omgeving rust en een thuis in het Ronald McDonald huis. Als collega's, familie of vrienden zo’n heftige tijd doormaken, is dat een groot geschenk. Het mooiste geschenk dat wij konden bedenken.

  In plaats van fancy cadeaus en een nóg luxer kerstfeest, Werken we in de Kempen aan het

  Lees meer »
 6. Column: What the vak?

  Column: What the vak?

  In het voorjaar was ik met Sem op bezoek bij het Pius X College. Om jongeren uit te nodigen voor de KempenTech in Hapert, een evenement in mei waar Technische bedrijven uit de Kempen laten zien wat ze doen. Werken in de Kempen organiseert er een grote Banenbeurs en al doende betrekken we ook scholieren zodat die kunnen ‘snuffelen’ in het beroepenveld in de buurt.

  Voor de praktijkgerichte klassen stelden we de jongens en meisjes de vraag wat ze later wilden worden, of ze dat eigenlijk al wisten. Een blond meisje: ‘Iets met dieren’ met snel de aanvulling ‘of advocaat’. Een klasgenoot, onderuitgezakt; ‘iets met kinderen, of een nagelstudio’, waarbij de jongens antwoordden met ‘weet ik niet’, ‘op de kraan’ of helemaal niets zeiden terwijl ze onder de tafel stiekem op hun telefoon swipeten.

  Als we doorvroegen, bleek dat de jongens en meisjes geen flauw idee hadden hoe deze beroepen er in de praktijk uitzagen en wat je daarvoor moet kunnen. Als we

  Lees meer »
 7. Open Bedrijven Dag Krant

  Open Bedrijven Dag Krant

  Op zaterdag 12 januari (van 10:00 tot 14:00) is de eerste Open Bedrijven Dag van de Brabantse Kempen. Maar liefst 53 bedrijven van klein tot groot openen hun deuren om jou een kijkje te geven achter de schermen. Heb jij deze vacaturekrant niet ontvangen in de bus? Geen probleem! Bekijk hieronder de digitale versie. In deze vacaturekrant geven alle bedrijven alvast een kijkje achter hun bedrijfsfilosofie, hun diensten / producten en eventuele carrièremogelijkheden van dit bedrijf.

  Lees meer »
 8. Vacaturekrant [12 december 2018]

  Vacaturekrant [12 december 2018]

  De laatste vacaturekrant van het jaar, en wel een extra dikke met meer vacatures! Ook een mooi artikel over hoe je nu je ideale baan vindt en een hilarische column van Marion van Loon over haar gourmetervaringen.

  Lees meer »
 9. Column: Gazellen Awards

  Column: Gazellen Awards

  We moeten naar het Evaluon voor de prijsuitreiking van de Gazellen Awards. Op sjiek. Die combinatie legt nogal een druk op de dames van Werken in de Kempen. Een aantal staat driftig de lippen te stiften, ik wurm me in een feestjurk en Lindy moet Liekes panty’s ophijsen wegens vanwege ruwe handen. Ons mam komt de zaken waarnemen, als trotse telefoniste in keurig ABN.

  De mevrouw van het Financieele Dagblad had laten doorschemeren dat het zonde was om ‘ons momentje’ te missen en gaf vrijkaarten voor het hele team. Hmm, dat gaf te denken. We zouden zomaar een prijs kunnen winnen als snelst groeiend bedrijf. Wat nogal ver van ons bed was want 1. Niemand had ooit meer gewonnen dan een blik peperkoek en 2. Het al een wonder is dat we genomineerd zijn gezien het aantal bedrijven van naam en faam. Tussen die grote jongens zijn wij een kleine startup, uit het kleine Hapert die gewoon z’n stinkende best doet. 

  We komen aanrijden bij het Evaluon en T

  Lees meer »
 10. Vacaturekrant [28 november 2018]

  Vacaturekrant [28 november 2018]

  Een vacaturekrant vol schaamteloze zelfpromotie! Wij wonnen onlangs namelijk de FD Gouden Gazellen Awards en daarmee zijn wij het snelst groeiende bedrijf van héél Nederland. In ons artikel lees je waarom nou juist wij die award hebben gewonnen. Ook de column van Marion wordt hierover geschreven. 
  Maar niet getreurd, ook zitten er weer vacatures van onze klanten in de vacaturekrant, waar jij natuurlijk bij kunt solliciteren!

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden