Blog

 1. Hoe het ooit begon 5 jaar geleden

  Hoe het ooit begon 5 jaar geleden

  Wat?! Bestaat Werken in de Kempen nog maar 5 jaar!
  Dit is de reactie die ik van velen terugkrijg wanneer ik vertel dat we ons vijfjarig bestaan vieren. Wat op zich een goed teken is, omdat het merk niet meer weg te denken is uit de regio. En ja ... er is veel gebeurd in een korte tijd, zullen we maar zeggen.

  Hoe het begon…

  Ik: Schat ik wil eigenlijk wel voor mezelf beginnen.
  Schat: Waarin dan?
  Ik: Uhhh in hetgeen waar ik goed in ben.
  Schat: En dat is?
  Ik: Mensen aan een leuke baan helpen natuurlijk!
  Schat: En kunnen wij dan

  Lees meer »
 2. Het belang van een goede functietitel: van spiermassa pionier tot personal trainer

  Het belang van een goede functietitel: van spiermassa pionier tot personal trainer

  Het schrijven van een goede vacaturetekst blijft voor veel bedrijven een lastig onderwerp. Het ontbreekt simpelweg aan tijd en creativiteit om er echt iets spetterends van te maken. Het belang is echter groot en dit begint al met de allereerste aanraking met jouw vacature; de functietitel. De functietitel zorgt voor dé klik; zowel letterlijk als figuurlijk!

  Het tijdperk van Praatjesmakers voorbij

  Enkele jaren geleden was het nog schering en inslag, maar gelukkig merken we bij Werken in de Kempen dat de dierlijke en nietszeggende functietitels passé zijn. Hoewel een kroegtijger aantrekkelijk klinkt werkt dit voor de resultaten helaas niet. Mensen zoeken er namelijk niet op en dat is gelijk de aller- allerbelangrijkste tip die we je mee willen geven. Bedenk altijd waar jouw kandidaten de functie op gaan zoeken. Doe je dit niet dan is de vindbaarheid van jouw vacature een stuk kleiner. Gelukkig zijn hier handig

  Lees meer »
 3. COLUMN: Werkmodus uit, Feestmodus aan!

  COLUMN: Werkmodus uit, Feestmodus aan!

  Een paar maanden geleden. We zaten aan de lange lunchtafel in het kantoor. Een enthousiaste blik keek mij aan. Oneindig veel ideeën slingerden in het rond. Er werd gespard, gek gedaan, gelachen en er werden vooral veel herinneringen opgehaald. Want in september moet ons vijfjarig bestaan kneiterhard gevierd worden!

  Al snel waren we erover uit. Er moet gefeest worden, groot feest! En heel de Kempen moet hierbij aanwezig kunnen zijn. Een feest dat dicht bij de persoonlijkheid van onze organisatie ligt: knus, eigentijds, dichtbij én toegankelijk. Al snel was ons duidelijk dat Paperclip hiervoor uitermate geschikt is, precies wat bij ons past! Een creatieve samenwerking was geboren.

  Vele conceptuele ideeën passeerden de revue. Onze creatieve sparringpartner van Paperclip, Pieter Lepelaars, wist met onze wensen wel raad. Veel interessante én leuke gesprekken hebben we gehad om uiteindelijk tot een kneitervet idee te komen. En of dat gelukt is!

  Klo

  Lees meer »
 4. Salarisindicatie in vacatures: It's all about the money!

  Salarisindicatie in vacatures: It's all about the money!

  Hoe onderscheid je jezelf als bedrijf in een krappe arbeidsmarkt? Dat is een vraag waar veel bedrijven mee zitten. Ieder bedrijf heeft hierin een eigen methode. De één doet het via employer branding, de ander zet in op onboarding of optimaliseert vacatureteksten voor SEO en investeert in een Werken-bij pagina. Maar wat weinig bedrijf nog doen is het geven van een salarisindicatie; en juist dàt kan voor een groot verschil in sollicitaties zorgen.

  Na een perfecte passende vacaturetitel en het optimaliseren van jouw vacaturetekst heb je eindelijk de eerste spaarzame kandidaten op je vacature binnen. Maar wat blijkt? De salarisindicatie ontbreekt. Poef! 23% van de geïnteresseerden zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. En laat daar nu nét die ene gemotiveerde kandidaat tussen zitten die perfect aansloot op jouw bedrijf.

  Passend salaris belangrijk voor kandidaten

  De consulenten bij Werken in de Kempen merken in de huid

  Lees meer »
 5. Column: Niks moet, niksen mag

  Column: Niks moet, niksen mag

  Maanden kijken we ernaar uit: de vakantieperiode. De boel de boel laten en even lekker helemaal niets doen. Al na de kerstperiode gaat de focus op zomervakantie. Wordt het de Bahamas, Keulen of gaan we in een kuil liggen aan de ‘subtropische’ Nederlandse kust? Dilemma’s!

  165 discussies verder met vriendlief, want hij gaat tóch liever in een all-in resort bier drinken op een klapbedje, zijn we er dan toch uit. Hup, snel boeken want de prijzen stijgen alsof het niets is. Vrij regelen op het werk en een spijker in de muur voor de aftelkalender.

  zes maanden later is het dan zover. De zomervakantie staat voor de deur. De aftelkalender ligt al weken in de prullenbak en de werkmodus staat nog volop op standje ‘aan’. Nog niet gesproken over de ellenlange overdrachten die getypt moeten worden en de explosie aan werk die over de schutting gegooid moet worden naar een collega, want de dienstverlening moet wel door blijven draaien!

  Afgelopen week was zo’n week bij het We

  Lees meer »
 6. Zit je al lang thuis? Zo kom je weer in het werkritme

  Zit je al lang thuis? Zo kom je weer in het werkritme

  Hoe laat is het? De eerste zonnestralen van de dag vallen over je gezicht en je draait je nog eens om in je bed. Geen wekker voor jou. Waarom zou je ook? Je hoeft nergens heen, je hebt geen werk. Een uur later sjok je in je ochtendjas naar de ontbijttafel. De vacaturekrant laat je nog even links liggen, dat komt straks wel. Ondertussen voel je je brak, waarom voel je je toch zo brak?

  Slaap niet elke dag uit

  Hoe verleidelijk het ook is om in je werkloosheidstijdperk elke dag uit te slapen, doe het niet, want het verstoort je hele dagritme. Zet je wekker, kleed je ’s ochtends meteen netjes aan (niet in je huispak) en ontbijt op een vast tijdstip. Dit geldt overigens ook voor de lunch. Als je nog nergens aangenomen bent, houd jezelf dan bezig met solliciteren gedurende de tijd dat je normaal aan het werk zou zijn.

  Ook heel belangrijk: stop ermee op het moment dat je werkdag erop zou zitten. Ga bijvoorbeeld niet tot ’s avond

  Lees meer »
 7. Spijt van je loopbaankeuzes? Zo ga je er mee om

  Spijt van je loopbaankeuzes? Zo ga je er mee om

  Stel dat dit de laatste maand van je leven was, wat zou je dan nog willen doen en hoe kan je dat bereiken? Grote kans dat dit niet jouw laatste maand is, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen met luisteren naar je hart. Spijt krijgen is zonde.

  Voorkom dat knagende gevoel

  Nooit carrièrespijt krijgen is misschien niet haalbaar, het risico erop verkleinen wel. Ontdek wat jij belangrijk vindt en wat bij je past, bijvoorbeeld door een beroepskeuzetest. Zorg daarnaast voor een wensen-en-eisenlijstje. Wat is leuk om te hebben in je carrière en welke dingen zijn onmisbaar? Bijvoorbeeld: het is fijn als je minder dan een half uur reistijd hebt, maar het is noodzakelijk dat je kan blijven groeien in je werk.

  Sta je voor een belangrijke keuze, breng dan al je opties goed in beeld. Past je werk niet goed bij je, dan kan je kiezen: een andere werkgever zoeken, of de situatie zo laten en acce

  Lees meer »
 8. ZOMERACTIE 2019!

  ZOMERACTIE 2019!

  ---------->>> Let op: deze actie is inmiddels afgelopen.

  De werving volop door laten lopen tijdens de vakantieperiode met een ruime uitloop tot na de vakantie? Dat kan!
  To

  Lees meer »
 9. WET ARBEIDSMARKT IN BALANS: de belangrijkste veranderingen

  WET ARBEIDSMARKT IN BALANS: de belangrijkste veranderingen

  Op 28 mei 2019 heeft de Eerste Kamer de wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen. Deze wet is de wereld ingeroepen om de kosten en risico’s tussen vast werk en flexwerk te verkleinen. Mensen met een kwetsbaardere positie in de arbeidsmarkt krijgen hierdoor meer perspectief terwijl flexwerk gewoon mogelijk blijft.

  Waar een vast contract op dit moment veel bescherming biedt, bieden flexcontracten dit niet. Dit grote verschil zorgde er de afgelopen jaren voor dat werkgevers vaak terughoudend zijn om werknemers in vaste dienst te nemen en de flexbanen als paddenstoelen uit de grond schoten.

  Onderstaand een opsomming van grofweg de belangrijkste maatregelen in de WAB. Deze wetgeving zal, zoals het er nu voorstaat, per 1 januari 2020 ingaan.

  WIJZIGING CONTRACTEERBELEID

  Omdat de WAB gericht is op het aantrekkelijker maken van vaste arbeid, word het contracteerbeleid ook aangepast. Waar op dit moment

  Lees meer »
 10. COLUMN: WAARDERING.

  COLUMN: WAARDERING.

  We gooiden onze principes overboord en besloten voor het eerst in ons leven een week te gaan vertoeven in een all-in hotel in Turkije. Een week lang op een ligbed, boeken lezen en buffetten aflopen waar ze van het afval van één diner, een heel Afrikaans dorp kunnen voeden. Daar zouden we dus niet over na gaan denken. Voor één week zouden we ons verstand op nul zetten, ons wentelen in luiheid en luxe en daar onbeschaamd van genieten.

  Ik heb me er kapot zitten schamen. Als je de hele dag namelijk niks, maar dan ook níks doet (een baan is een must voor je mentale gesteldheid), ga je namelijk vanzelf letten op wat ándere mensen doen. En dat is, naast totale tijdverspilling, ook erg slecht voor je gezondheid. Je bezig houden met het gedrag van andere mensen, leidt tot een emotionele neerwaartse spiraal. Vanaf mijn ligbed viel ik van verwondering in verbazing die vervolgens omsloeg in irritatie en leidde tot regelrechte agressie, die ik met veel moeite inhield, waardoor ik uiteind

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden