Blog

 1. WERKEN!! IN DE KEMPEN.

  WERKEN!! IN DE KEMPEN.

  Slechts één telefoontje en ik zat binnen no-time aan de ronde tafel op Lieke, de eigenaresse van Werken in de Kempen, haar kantoor.
  Bakkie pleur, lekker paaseitje erbij (ja, we gaan terug in de tijd) en gespreksstof voor wel een half jaar. Overdrijven is ook een vak.

  Daar gaan we dan. Een nieuw avontuur werd werkelijkheid. Werken in de Kempen is een suuuuppper goeie marketing- en communicatiespecialist rijker en ik kan lekker op de fiets naar mijn werk. Nou ja, dat was het plan dan toch…

  WERK AAN DE WINKEL

  Even lekker op mijn gemakje installeren, wakker worden en mijn roes van het weekend uitslapen zat er niet in. Er moest gewerkt worden, en hard. Tsja…dat gaan we dan maar doen hè.
  Al snel kwam ik erachter wat Lieke bedoelde met de fantastische energie en drive van de werknemers. De Banenbeurs moest georganiseerd worden en dat is mij niet bepaald ontschoten. Kei-, maar dan oo

  Lees meer »
 2. INFORMATIEBIJEENKOMST OPEN BEDRIJVEN DAG 2020

  INFORMATIEBIJEENKOMST OPEN BEDRIJVEN DAG 2020

  WAT. 

  Nagenoeg iedere organisatie weet WAT ze doen, welke producten en diensten ze leveren en dit communiceren ze ook. Maar is de buitenwereld écht op de hoogte van WAT jouw bedrijf te bieden heeft? De fantastische sfeer, de ruwe of juist perfect gedesignde werkplek, de te gekke collega’s en de laagdrempelige communicatie. Alles draait vandaag de dag om beleving. Bezoekers komen niet voor het standaard riedeltje, bezoekers komen voor de demonstraties, de interactie, de weetjes.

  Daarom organiseren wij ook dít jaar weer de
  Werken in de Kempen Open Bedrijven Dag op 25 januari 2020. Gooi je deuren open én laat hun zien wat er zich achter de schermen allemaal afspeelt. Creëer eenvoudig en snel ambassadeurs én fans. De Werken in de Kempen Open Bedrijven Dag geeft je imago een flinke boost!

  Lees meer »
 3. SUCCESVOL NETWERKEN.

  SUCCESVOL NETWERKEN.

  Als ze je niet kennen, kunnen ze niet voor je kiezen!

  Op zoek naar een nieuwe baan? Of je kansen vergroten om je droombaan te vinden? Zorg dat je 24/7 je woordje klaar hebt, want het zou zomaar eens voor kunnen komen dat de directeur van net dát ene droombedrijf een bolus naast je staat te bestellen bij de lokale bakker om de hoek.

  Jezelf pitchen in plusminus 60 seconden, wordt ook wel een elevator pitch genoemd. Een kort maar krachtige presentatie over jezelf waarmee je de luisteraar overtuigt van jou als persoon en je kennis en kunde. En zoals je weet: een bolus is snel besteld. Zorg dat je binnen die tijd een onvergetelijke indruk achterlaat. Een makkelijkere binnenkomer is er niet! Maar hoe pak je zo’n pitch nu aan?

  EVEN VOORSTELLEN.

  Zelfreflectie is zeer belangrijk bij de ontwikkeling van je pitch. Weet van jezelf waar je goed in bent en wat je wilt bereiken. De volgen

  Lees meer »
 4. Hoe onderhandel je over je salaris als je net van school komt?

  Hoe onderhandel je over je salaris als je net van school komt?

  Ben jij allang blij als je jouw eerste baan aangeboden krijgt en durf je niet te onderhandelen over het salaris? Dat is jammer, want je salaris heeft nog heel lang invloed op je loopbaan. Bijvoorbeeld op je salarisverhogingen in de toekomst en ook op de hoogte van je ww-uitkering, mocht je onverhoopt zonder werk komen te zitten.

  Wat heb jij te bieden:

  • Je hebt een diploma, dat staat voor een zeker niveau.
  • Je bent jong, flexibel (want: geen kinderen of zieke ouders om voor te zorgen), leergierig en kneedbaar.
  • Ervaring die je hebt opgedaan op een stage, werkervaringsplek, vrijwilligerswerk of bijbaantjes.
  • Goede referenties die daaruit voortgekomen zijn.
  • Andere relevante prestaties (bijvoorbeeld prijzen die je gewonnen hebt).
  • Als je solliciteert bij het bedrijf waar je stage hebt gelopen, scheelt dat de werkgever inwerktijd en heb je jezelf al kunnen bewijzen.

  Zoek uit wat een starter in jouw

  Lees meer »
 5. BANENBEURS 2019 WEDEROM EEN GROOT SUCCES!

  BANENBEURS 2019 WEDEROM EEN GROOT SUCCES!

  HAPERT - Afgelopen zaterdag, 25 mei, vond de 3e editie van de Banenbeurs tijdens het KempenTech evenement plaats. 37 deelnemende bedrijven uit de regio werden vertegenwoordigd en stonden paraat bezoekers te woord te staan en extra uitleg te geven over hun bedrijf en openstaande vacatures. Met opnieuw duizenden bezoekers op het evenement was de Banenbeurs ook dit jaar weer een groot succes!

  VOOR ELK WAT WILS.

  Een evenement, georganiseerd door Werken in de Kempen en KempenTech, voor iedereen die zin heeft in een dagje weg. Buiten vele openstaande vacatures die door de bedrijven gepromoot werden, waren er ook tal aan andere activiteiten te beleven. Zo kon je kans maken op een one-of-a-kind-Werken in de Kempen fiets, je cv laten checken, een profielfoto laten maken en als klap op de vuurpijl gratis carrièregerichte workshops volgen van ervaren sprekers. Ook waren er tal aan technische activiteiten te belev

  Lees meer »
 6. Op de fiets naar je werk! En de winnaar is...

  Op de fiets naar je werk! En de winnaar is...

  Werken dicht bij huis? Daar staat Werken in de Kempen voor. Dat is niet alleen fijn voor jou (lekker korte reistijd). Maar ook voor de regio, want: minder drukte op de wegen en minder files. En wij vinden het ook belangrijk dat jij goed in je vel zit in een gezond lichaam. Hoe kunnen we die kernwaarden nou vertalen naar een leuk extraatje voor jou en onze andere fans? Juist: door een vette winactie te organiseren. Een idee was geboren. De 3e editie van de Banenbeurs móest en zou (evenals de voorgaande edities) een interessante winactie bevatten.

  Zo gezegd, zo gedaan. Alle creatieve koppen bij elkaar en brainstormen maar. Binnen no time was de one-of-a-kind Werken-in-de-Kempenfiets een feit. Mooie belettering. Alles!

  Middels het invullen van een WIN-kaart tijdens de Banenbeurs afgelopen zaterdag 25 mei, kon deze fiets zomaar eens de jouwe worden. In groten getale zijn de kaartjes ingevuld. Wij hebben maar liefst 653 reacties ontvangen. MAAR… wij hebben maar één fi

  Lees meer »
 7. Alius Energy: even voorstellen

  Alius Energy: even voorstellen

  Wie is Alius Energy

  AliusEnergy is een technische groothandel en kenniscentrum op het gebied van duurzame energie. Wij leveren niet alleen energiezuinige en duurzame installaties maar delen ook onze specialistische kennis. AliusEnergy investeert in een groene toekomst.

  Vrijheid & vertrouwen

  Ons bedrijf is dynamisch, in ontwikkeling. Bepaal zelf hoe je dag eruit ziet en wat prioriteit heeft. Dat geldt ook voor je collega’s. We hebben geen managers, alles is hier vlak. AliusEnergy geeft je de vrijheid en het vertrouwen om mee te denken en te praten. Om te doen wat jij denkt dat nodig is. Door deze Alius stijl, gebaseerd op de SEMCO methode (zoek op!) voelen mensen zich betrokken en verantwoordelijk voor het bedrijf, heel positief.

  Lees meer »
 8. Column: Diamanten

  Column: Diamanten

  Wat ik nou eigenlijk doe? Ik zet werkgevers op de kaart en maak ze aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt. Met goeie marketing en communicatie want je kunt nog zó’n leuk bedrijf zijn, als niemand weet dat je bestaat, komt er geen mens voor je werken. Ook zijn er mooie werkgevers met de uitstraling van een grafzerk. Doodzonde, ook daar solliciteert geen mens. Kortom, er is een wereld te winnen als je aandacht besteedt aan je (werkgevers)merk. Werken in de Kempen heeft het geen windeieren gelegd en nu help ik andere bedrijven vooruit.

  Momenteel werk ik voor een bedrijf waar mijn mond regelmatig van openvalt. Wijkt totáál af van de gemiddelde Kempische werkplaats. Dit bedrijf in Valkenswaard, Contour Fine Tooling (nog nauwelijks te vinden online), maakt gereedschap van industriële diamanten. Voor super-high-tech-industrieën over de hele wereld. Het heeft iets James-Bond-achtigs. Hun werk vergt serieuze precisie, met loupes en microscopen. Er werken bedac

  Lees meer »
 9. Waarom de sfeer bij ABS Autoherstel Coppens altijd goed is.

  Waarom de sfeer bij ABS Autoherstel Coppens altijd goed is.

  Het schadeherstelbedrijf van vader en zoon Coppens is al jaren een begrip in Veldhoven en omgeving. Ruim 30 jaar geleden startte vader Gerard, ‘Gerrit’ in de Veldhovense volksmond, zijn bedrijf in het herstellen en uitdeuken van autoschade. Gerrit staat in het dorp bekend als ‘een goei baas die goed is voor z’n personeel’. Sinds een jaar heeft zoon Geert het bedrijf overgenomen. Wat niet veranderd is, is die dorpse gemoedelijkheid. Geert Coppens: “We zijn niet zo groot. Er werken 8 man op de werkplaats, maar dat maakt het wel persoonlijker.” Pierre Hertogh (voorbewerker) vult aan: “De sfeer hier is goed. We hoeven niet op ons tenen te lopen als Geert binnenkomt. Je kunt gewoon een keer met elkaar kletsen.”

  Een topteam

  Werken bij ABS Autoherstel Coppens betekent werken in

  Lees meer »
 10. Maas Reusel: Heb jij hart voor de zaag?

  Maas Reusel: Heb jij hart voor de zaag?

  Maas Reusel Zagerij is een kleine, maar sterke speler in het bewerken van allerlei soorten plaatmateriaal voor bedrijven in hout- en bouwmaterialen, gevelspecialisten en de industrie; van standaard zaagwerk tot de meest lastige frezingen. Van enkele stukken tot omvangrijke series.

  Hart voor het product

  Guus van de Wal, bedrijfsleider: “We gaan met ons machinepark altijd voor de hoogste kwaliteit. En door het product slim samen te stellen en te verpakken, ontzorgen we de klant maximaal. We denken verder als alleen dat plaatje zagen en zoomen in op de keten. Die werkmethodiek is zo ingebakken dat het meest complexe werk qua materiaalbewerking en verpakking ons gewoon lukt.” Harrie Heesters, meewerkend voorman, vervolgt: “Het eindproduct zien we meestal niet als het hier vertrekt. Voor de Floriade destijds hebben we de Innovatoren bekleed. Toen die klaar was, ben ik daar op een zaterdagmiddag naar toe gegaan. Dan ben ik daar wel trots op!”

  Guus: “We ho

  Lees meer »
2019 werkenindekempen.nl bv – alle rechten voorbehouden