Taboe op de werkvloer: Je mentale gezondheid bespreekbaar maken.
Geplaatst op
Laatst bijgewerkt op
Het is soms echt moeilijk om te praten over je mentale gezondheid, vooral op je werk heerst er vaak een taboe rondom dit onderwerp. Maar het is oké om je niet altijd geweldig te voelen. Hulp vragen is belangrijk. In het artikel leer je dat delen kan leiden tot begrip en steun van collega's en werkgever. Ook krijg je praktische tips en informatie over je rechten als werknemer.
Steeds meer medewerkers hebben last van mentale gezondheid problemen. We ervaren meer druk, niet alleen op werkvlak, maar ook tijdens onze vrije tijd. Onze agenda’s staan steeds voller gepland. We maken te weinig tijd voor rustmomenten en hebben meer uitdagingen op sociaal vlak. Deze druk uitoefenende veranderingen in de maatschappij kunnen zich uiten in allerlei vormen met mentale klachten als gevolg.
Maar wat nou als je zelf aan het worstelen bent met je mentale gezondheid en dit je in alle opzichten belemmerd? Je wil het wel tegen je leidinggevende vertellen maar bent tegelijkertijd bang om niet serieus genomen te worden of te worden gezien als een ‘aansteller’. En wat nou als ze dadelijk denken dat ik mijn baan gewoon niet aan kan, dat is al helemaal niet de bedoeling. Hoe ga je dan het gesprek aan met je leidinggevende?
Een gebroken been ziet je werkgever, een mentale uitdaging niet.
Geef het op tijd aan bij je leidinggevende en voorkom dat je klachten verergeren.
"Voorkomen is beter dan genezen als het gaat om mentale gezondheid, dus zorg dat je op tijd aan de bel trekt bij je werkgever."
“Ga maar even met iemand praten, en daarna, hup weer aan het werk.”
“De grootste kracht van een bedrijf zijn de mensen die er werken.”